reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Limerick

to ja w nocy właśnie miałam tyle że mnie pobolewało.strasznie brzuch mi się napinał i był twardy jak jasna cholercia.już nawet chciałam po T dzwonić bo był w pracy ale poczekałam kilkanaście minut i przeszło.ale stracha miałam bo z Laurą nie miałam takich historii a skurcze przepowiadające miałam bardzo późno-koniec 8 początek 9 miesiąca.na szczęście dziś jest już ok;-)
to są skurcze Braxtona-Hicksa
"Napięcie i stwardnienie macicy, jakie często ma miejsce po 20. tygodniu ciąży, przyszłe mamy odczuwają jako rytmiczne, bezbolesne, choć nieprzyjemne skurcze, tzw. skurcze Braxtona-Hicksa.

Skurcze Braxtona-Hicksa są nieregularne i niebolesne. Z czasem staną się silniejsze, bo muszą przygotować macicę do porodu. Wzmacniają ją, ustalają pozycję dziecka i pomagają w procesie skracania się szyjki macicy.

Napięcie może trwać nawet dwie minuty, choć zazwyczaj czas jednego skurczu nie przekracza 30 sekund."

dla przypomnienia:-D:-D:-D

reklama
Witam:-)
Bozenko ja tez nie spodziewam sie nastepnego potomka w ciagu najblizzych 2 lat choc R liczy ze przerwa bedzie ok 5 lat:no:Takze jeszcze zdazysz:-D I gratuluję następnych ząbków;-)
Drozdusia dbaj o siebie jak tylko mozesz. Ostatnio kupilam gazete w ktorej jest artykul o przepuklinie jakbyś chciała przeczytać....
A świeże mamuśki jak się maja? I jak sie pociechy sprawują??
Mój Pączuś wczoraj nauczył się pełzać:-D:-D:-D:tak::tak: Ale to śmiesznie wygląda:-D:-D:-D

dzien doberek...
to marta pewnie juz na porodówce,mi tez o 10 dali ten zelik i rankiem na porodowke wzieli...moze juz jest po??
gdzie to slonko ucieklo??a mialam nadzieje,ze sie jutro nad ocean wybierzemy a tu nic z tego chyba..buzka

to są skurcze Braxtona-Hicksa
"Napięcie i stwardnienie macicy, jakie często ma miejsce po 20. tygodniu ciąży, przyszłe mamy odczuwają jako rytmiczne, bezbolesne, choć nieprzyjemne skurcze, tzw. skurcze Braxtona-Hicksa.

Skurcze Braxtona-Hicksa są nieregularne i niebolesne. Z czasem staną się silniejsze, bo muszą przygotować macicę do porodu. Wzmacniają ją, ustalają pozycję dziecka i pomagają w procesie skracania się szyjki macicy.

Napięcie może trwać nawet dwie minuty, choć zazwyczaj czas jednego skurczu nie przekracza 30 sekund."

dla przypomnienia:-D:-D:-D

dzięki Bożenka.chciałam się upewnić.czytałam już o tych skurczach podczas pierwszej ciąży ale one pojawiły się wtedy dużo później.no i jeszcze jedno mi się nie zgadza.powinny być bezbolesne a ja jednak odczuwałam ból.i to dość silny,kłujący w podbrzuszu.no nic zobaczymy.jak coś to będę po niedzieli u mojego GP z Laurą na szczepieniu to mu powiem

reklama
Do góry