reklama

Mamy z Limerick

ja też bym chętnie wszystko sama zrobiła, ale moja mała ma tak żywy temperament, że chyba musiałabym nie spać, zeby się przy niej ze wszystkim wyrobić:-D tym bardziej że mamy gości.
a Twoj indyk gastone jest w planch na 1. albo 2. dzień świąt:) zobaczymy, co z mi z tego wyjdzie;)

reklama
Witam miłe panie i gorące pozdrowienia z Polski przesyłam!!!! Masakra, czasu mam jeszcze mniej niż w Irlandii... Ale już niedługo, obiecuję być aktywniejsza, jak tylko wrócę ;-)... Trzymajcie sie cieplutko i do klikania, papatki :-)

hejka :) co do potraw świątecznych to w polsce uwielbiam je przygotowywac z moja mamusia:-)pierniki juz drugi raz bede robic z dominisiem!!!juz sie na to strasznie ciesze!bardzo lubie swieta!!!!!!!!szczególnie teraz jak jest maly!!!bardzo sie staram,by wszystko bylo tradycyjnie,zeby mial takie wspomnienia ze swiat jakie ja pamietam z dziecinstwa ;-) hehhe czego sie nie robi dla dzieci:tak:
a gastone super zdjecia ma twoj max!!!tak sobie mysle ,ze moze po nowym roku wpadłabym z dominikiem do twojego meza na jakas sesje..jesli moge oczywiscie:sorry:
pozdrawiam!!!

Witam miłe panie i gorące pozdrowienia z Polski przesyłam!!!! Masakra, czasu mam jeszcze mniej niż w Irlandii... Ale już niedługo, obiecuję być aktywniejsza, jak tylko wrócę ;-)... Trzymajcie sie cieplutko i do klikania, papatki :-)
Krycha kiedy wracasz??? Po swietach?? Wracaj tesknimy :-)

hejka :) co do potraw świątecznych to w polsce uwielbiam je przygotowywac z moja mamusia:-)pierniki juz drugi raz bede robic z dominisiem!!!juz sie na to strasznie ciesze!bardzo lubie swieta!!!!!!!!szczególnie teraz jak jest maly!!!bardzo sie staram,by wszystko bylo tradycyjnie,zeby mial takie wspomnienia ze swiat jakie ja pamietam z dziecinstwa ;-) hehhe czego sie nie robi dla dzieci:tak:
a gastone super zdjecia ma twoj max!!!tak sobie mysle ,ze moze po nowym roku wpadłabym z dominikiem do twojego meza na jakas sesje..jesli moge oczywiscie:sorry:
pozdrawiam!!!

Oczywiscie ze mozesz!!! A co do piernikow pytanie.Masz jakis dobry przepis.Ja mialam fantastyczny, pierniki po tgodniu byly wspaniale, mieciutkie.Jednak zgubilam przepis bo nie zdazylam go przepisac do zeszytu i gdzies sie zawieruszyl.:crazy:
:crazy:Jak piszesz robilas juz pierniki wiec przepis sprawdzony.Podzielisz sie????:-)
Natinke i zgadzam sie z toba co do przygotowan.Tez chce zeby moje dziecko pamieatalo swieta tak jak ja.Wogole chcialabym zeby mial tak wspaniale dziecinstwo.Aaa wogole to jak zblizaja sie swieta to przypomina mi sie dziecinstwo.Kocham moich rodzicow a to ze bylo tak beztroskie i wspaniale.I pomimo, iz nie mialam tylu zabawek co moje dziecko i wogole nie bylo latwo ze wzgledu na czasy wspominam wszystko szczesliwie.Rodzice starali sie jak mogli.A ze swiat pamietam paczki z cukierkami czekoladopodobnymi, zielone pomarancze (ah ile bym dala zeby taki znow skosztowac)i murzynki (takie principolo).Wyczekiwanie na gwiazdke, walka z bratem kto pierwszy do okna...i wogole te zapachy, ubieranie choinki.ehhh ale sie rozmarzylam...

Ostatnia edycja:
gastone prosze bardzo:
1,5kg mąki 0,5kg cukru 2 kostki tluszczu-1kostka masla jedna margaryny, 7 jaj, 1 sloik miodu 4 paczki przyprawy do piernika, 1 lyzka amoniaku, 1 paczka proszku malego ,3 lyzki kakao pol paczki mielonego cynamonu ,pol paczki mielonych gozdzików ,lyzka kawy mielonej, 1 sloik powidel. WYKONANIE:rozpuscic tluszcz z cukrem i miodem dodac do wszystkich skladników dokladnie wyrobic-TO MÓJ PRZEPIS:-) a ciasto sie robi dzien wczesniej.....

reklama

niunia ja już właśnie wcześniej czytałam o tym w prasie i byłam przerażona, nawet się z mężem zastanawiamy , czy nie usunąć fotek małej z nk! niedawno wlasnie weszlam na to zdjęcie dodane przez Ciebie ostatnio i jak czytałam te teksty, to mnie przerażenie ogarniało, obrzydzenie i nie wiem, co jeszcze!!! w głowie mi się nie mieszczą takie rzeczy...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry