reklama

Mamy z Limerick

Hej :-)!!!! W końcu udało mi się usiąść przed kompem, ale znów tylko na chwilkę :dry: - Oliwka dziś bardzo niespokojna, dopiero teraz zansęła i nie mam pewności na jak długo... A ja zdycham, bo się przeziębiłam, w sobotę :crazy: mnie przewiało (już tutaj) i cieknie mi z nosa, głowa pęka, aajjjj... Ale widzę, że tu zmiany - świerzym ciężarówką gorąco gratuluję i trzymam kciuki za prawidłowo przebiegającą ciążę ;-) - super dziewczyny!!! A gdzie zniknęły Sylwisko22 i Olaaa89, co?
Mam pytanko - orientujecie się może czy mamy karmiące piersią mogą stosować krople do nosa Otrivin dla dzieci?
Znikam zjeść jakiś obiadek, póki Maleństwo śpi. Fajnie mieć w końcu czas (hehe, no może nie bardzo dzisiaj :-p) i do Was nastukać! Pozdrawiam i do klikania :happy2:

reklama
Krycha, ja otrivin brałam i w ciąży, i jak karmiłam ,<2 tygodnie piersią tylko:(>-ale lepiej się upewnij, może zadzwon do lekarza albo przeczytaj info gdzies w necie. dodam , ze nie bardzo mi ten preparat pomagał, najlepiej na mnie działał Bioparox-to na bank można w ciąży i podczas karmienia, laryngolog mi przepisał, u mnie to działało cuda! taki lek w sprayu i do nosa, i do gardła(ma 2 nakładki).

Krycha, ja otrivin brałam i w ciąży, i jak karmiłam ,<2 tygodnie piersią tylko:(>-ale lepiej się upewnij, może zadzwon do lekarza albo przeczytaj info gdzies w necie. dodam , ze nie bardzo mi ten preparat pomagał, najlepiej na mnie działał Bioparox-to na bank można w ciąży i podczas karmienia, laryngolog mi przepisał, u mnie to działało cuda! taki lek w sprayu i do nosa, i do gardła(ma 2 nakładki).

Aha, a ten lek dostanę tutaj i bez recepty? Orientujesz się może? Kurcze, bardzo boję się, że Oliwka się zarazi :baffled:...

no racja, nie wiem, czy ten lek jest dostępny w IE...trzeba by spytać w aptece..
pocieszę Cię, że moja mała nigdy ode mnie nie podłapała infekcji, nie martw się na zapas:) i wracaj szybko do zdrowia! a może jakieś naturalne metody? olejki eteryczne( olbas chyba jest dobry-czy jak to się nazywa...).

dziewczynki, ja też mam do Was pytanie i proszę o poradę. Zaczęłam podawać Natusi produkty mleczne typu jogurty cow&gate no i nie zauważyłam żadnej reakcji alergicznej, może już wyrosła z alergii... Będę jej powoli wprowadzać mleko modyfikowane oparte na prawdziwym mleku(do tej pory pila Bebilon pepti, bo nie tolerowala białka mleka krowiego). Powiedzcie mi proszę, CZY NA PEWNO ODPOWIEDNIKIEM bEBILONU JEST W IRLANDII APTAMIL???
panie w aptece się średnio orientują, pisałam nawet i dzwoniłam do firmy Nutricia po jakieś informacje, ale zero odzewu...Sądząc po reklamach, to jest to samo, ale pewności nie mam...

podobno to jest to samo mleko:)
u mojej najmniejszej corki kiedys jak maluska byla niby tez stwierdzono skaze bialkowa ale ja nie zrezygnowalam z normalnego mleka i jej podawalam...ale ona nie miala jakis wiekszych problemow...ja mysle ze skoro zaczelas podawac mleko....to powinnas wprowadzac jedna nowa rzecz w tygodniu lub nawet dwoch tygodniach...wtedy zobaczysz czy aby napewno jest ok:) inaczej jesli zareaguje na cos nie bedziesz wiedziec na co dokladnie:)ale to moje zdanie:)

aga masz rację. zacznę od butelki na kilka dni:) ona na mleko reagowała strasznie, maiła żółte łuski na całej głowie i skóra jej schodziła z brzuszka, z nóżek-masakra! no i problemy z kupkami. po Bebilonie pepti jak ręką odjął. I teraz po tych jogurtach z "prawdziwego' mleka jest super, nie ma żadnych wysypek i zaparć. Dlatego tak sobie myślę,że szkoda dziecka pozbawiac tego prawdziwego mleczka:) rozejrzę się za Aptamilem 3 :)

reklama
Aniu Babilon to Aptamil (tylko jeśli Twoja niunia miała jakiśproblem z brzuszkiem to kup jej to opakowanie z misiem-z imunofortis)-moja Susanaah jak jej kupowałam aptamila bez misia to zygała jak kot!!!a tylko hehe misia na pudełku zobaczyła odrazu jej przechodziło!!!
pytanko do Was:
co kupujecie pociechą tym małym i tym dużym(facecikom??)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry