reklama
Kasia sliczna corcia:-)a najbardziej mnie rozsmieszyly spiochy na pierwszym zdjeciu,bo prawie na kazde dziecko jak sie patrzy w irlandii to ma takie same spiochy,albo z dunnes,albo z peny

fajowo zaraz widac gdzie mieszkamy

w krainie deszczem placzacej

beakta
Mammy of boys & girl
Ja tez w listopadzie skoncze 31 latek
No naraeszcie fajny ruch sie zrobil tutaj.Niuniajuz wyslalam zaproszenie, przepraszam za ociaganie sie.
Kasiamaja sliczna ta twoja Maja.Jak pszczolka.Co do basenu to nie chodze, niestety.Musialabym pokazac swje bujne ksztalty a to nie wchodzi w gre
No prosze jak duzo 30 latek.! (nie umniejszajac mlodszym oczywiscie):-) ?Beacia ja skoncze 31 w pazdzierniku.
Kasiamaja sliczna ta twoja Maja.Jak pszczolka.Co do basenu to nie chodze, niestety.Musialabym pokazac swje bujne ksztalty a to nie wchodzi w gre

No prosze jak duzo 30 latek.! (nie umniejszajac mlodszym oczywiscie):-) ?Beacia ja skoncze 31 w pazdzierniku.
kobietki mam pytanie-czy tutaj szczepi sie dzieci przeciwko pneumokokom? moja Natalka miala juz wszystkie dawki Prevenaru, w 12. miesiącu życia czeka ją ostatnia dawka, tzw. przypominajaca. I kurcze nie wiem, czy mam sprowadzić tę szczepionke z Polski, czy popytać w Medipolu...Jeszcze nie zapisałam małej do żadnej przychodni, bo od niedawna jesteśmy w Limerick, a tydzień temu byliśmy w Polsce, więc była przebadana dokładnie.
Aha, i jak Wy robicie-zapisujecie dzieciaczki do irlandzkiego gp czy do Medipolu? a może i tu, i tu? troche mam korbę na tym punkcie i pewnie jestem przewrażliwiona, ale z drugiej strony same wiecie, jak ważne sa te szczepienia. Z góry dzięki za jakiekolwiek info.:-)
Aha, i jak Wy robicie-zapisujecie dzieciaczki do irlandzkiego gp czy do Medipolu? a może i tu, i tu? troche mam korbę na tym punkcie i pewnie jestem przewrażliwiona, ale z drugiej strony same wiecie, jak ważne sa te szczepienia. Z góry dzięki za jakiekolwiek info.:-)
Szczerze mowiac nie mam pojecia jak ze szczepieniami malych dzieci.Pytalam o te szczepionke rok temu , ale moj maluch nie zmiescil sie wiekowo w normie obowiazowych szczepien.Moj gp powiedzial ze szczepienie dzieci przeciw pneumokokom dopiero weszlo w styczniu wiec jeszcze troche to potrwa.Drugi raz nie pytalam ale we wtorek ide to sie zapytam.Oczywiscie mozesz apyta w Medipolu napewno uzyskasz informacje czy szczepia.Co do sprowadzania szczepionki z Polski to sprawa nie jest taka prosta niestety,Wiec lepiej zapytaj W Medipolu.Jesli chodzi o GP to ja jestem tylko tu w Ennis, i nie widze potrzeby chodzenia akurat do Polskiego lekarza.Mam mile doswiadczenia z moim GP, bylam juz nie raz i zawsze mi pomogl.Poza tym mam medical card wiec za darmo.Nie mm odpukac zadnych problemow z dzieckiem, wiec nie musze narazie chodzic do specjalisty.Wiec narazie korzystam z uslug tutejszego GPkobietki mam pytanie-czy tutaj szczepi sie dzieci przeciwko pneumokokom? moja Natalka miala juz wszystkie dawki Prevenaru, w 12. miesiącu życia czeka ją ostatnia dawka, tzw. przypominajaca. I kurcze nie wiem, czy mam sprowadzić tę szczepionke z Polski, czy popytać w Medipolu...Jeszcze nie zapisałam małej do żadnej przychodni, bo od niedawna jesteśmy w Limerick, a tydzień temu byliśmy w Polsce, więc była przebadana dokładnie.
Ale wiesz, lekarze sa rozni, slyszalam mnostwo zlych opinii, ale ja sie do nich narazie nie przylacze i mam nadzieje ze bedzie tak dlugo.Wiesz najwazniejsze to nie dac sie zwariowac i nie porownywac tutejszych lekrzy do polskich.Roznice sa kolosalne jednak tutaj do wiekszosci podchodzi sie do wielu spraw naturalnie, inaczej niz w Polsce i jesli jestes przewrazliwiona na punkcie wszystkiego to zwariujesz.W kazdym razie musisz sama podjac decyzje.Moze inne dziewczyny ci cos doradza bo ja narzie z uslug Medipolu nie korzystalam wiec nie za bardzo sie orientuje.
dzięki gastone:-)no wlasnie slyszalam, ze aby sprowadzic szczepionkę z Polski, trzeba ją wysłac samolotem i to w odpowiedniej temperaturze, przesyłka pocztowa odpada( poza tym tam jest chyba już dołączona szczykawka i igła ). No nic, popytam, gdzie się da,bo to ważne.W Polsce mała miała rewelacyjna opiekę, pani doktor nieraz trzymała nas w gabinecie ponad godzinę i wszystko dokładnie tłumaczyła, chuchała i dmuchała na małą.Dlatego trochę się boję, ze tak jak pisałas, różnica w opiece będzie kolosalna. Poczekamy, zobaczymy.
reklama
niunia12 ,gastone dzieki w imieniu Majki
,niunia rzeczywiscie pajacyk z dunnes hehehe ,a i najmlodsza to ja jestem 22 jak narazie
:-) gastone jakie bujne ksztalty ja z moim jakos chodze i nic sie nie dzieje
,a basen mam zaraz blisko domu więc grzechem by było nie isc 
ps dziewczyny wiecie moze gdzie tu w okolicy jest jakis komis z rzeczami dla dzieci albo cos gdzie moge sprtzedac hustawke fisher price tą dużą bo Majutka juz nie chce w niej byc wiec stoi i sie kurzy ,a jakbym sprzedała ja to bym mogla kupic ten skoczek dla malej ,bo jak ja na chwile wsadzilam w wonder wordzie to wyjsc nie chciala.... Help me !!!

ps dziewczyny wiecie moze gdzie tu w okolicy jest jakis komis z rzeczami dla dzieci albo cos gdzie moge sprtzedac hustawke fisher price tą dużą bo Majutka juz nie chce w niej byc wiec stoi i sie kurzy ,a jakbym sprzedała ja to bym mogla kupic ten skoczek dla malej ,bo jak ja na chwile wsadzilam w wonder wordzie to wyjsc nie chciala.... Help me !!!
Ostatnia edycja: