• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy z Limerick

dzięki Krycha,pózniej popatrze teraz walcze z Zuzą!!nie chce franca mała spać!!!

No, Pyza dopiero zasnęła - ręce mnie bolą jak nie wiem!!! Od godziny kołyszę i bujam i kołysanki wyje i w końcu cel został osiągnięty!!! Niestety mam świadomość, że za jakiś czas się zbudzi, bo sobie przypomni, że przecież jest głodna :dry:...
Żegnam się z Wami na dzisiaj, śpijcie spokojnie, do jutra ;-)

reklama
No to se dzis kupilam termos zamiast podgrzewacz haha.:-)...To teraz moze doradzicie jakie krzeselko do karmienia kupic? Sklaniam sie ku chicco polly z regulowana wysokoscia siedzenia, tylko niewiem czy ta funkcje wykorzystam. Hm...co myslicie?

dzień dobry laski dzisiaj jakoś wcześnie się zameldowałam:-D
jak samopoczucie ? pogoda taka se..:wściekła/y: znów będzie polowanie na chwile bez deszczu, żeby Bąbla przewietrzyć :nerd:

beakta ja jeszcze nie kupuje na razie krzesełka ale chętnie łyknę wszystkie rady -bo za jakiś czas i mnie to będzie czekało

aga a ty nie wozisz którejś pociechy do szkoły w Castleconnell? :wink: bo ja tu czekam z kawą :tak:

Gosia w piatek przylatuje moja siostra do mnie. Jak chcesz to moze ci przywiezc to wapno bez problemu. Daj znac dokladnie jakie i ile;-)

Beatka bylabym bardzo wdzieczna, potrzebuje 2 butelki, to ma poprostu byc wapno w syropku dla dzieci, bez dodtku witamin, najczeciej sa jakies smakowe.Ja mam teraz SANOSVIT.Fajnie by bylo gdyby sie udalo :-)
bo te szczęściary które maja polską telewizję na seriale uciekają hihihi
a jakze, ja ucieklam hihi
No to se dzis kupilam termos zamiast podgrzewacz haha.:-)...To teraz moze doradzicie jakie krzeselko do karmienia kupic? Sklaniam sie ku chicco polly z regulowana wysokoscia siedzenia, tylko niewiem czy ta funkcje wykorzystam. Hm...co myslicie?
U mnie sie przydala regulacja, tylko ze ja nie mialam regulacji nizej - wyzej a mialam poprostu regulacje pozycji siedzaca - lezaca.Nieraz diecko odpadlo w czasie jedzenia hih :-D

Cholercia wlasnie nie przywitalam sie pacan ze mnie Dzien Dobry!

Witam wszystkie kobietki! dzionek mamy dzis znowu irlandzki...a tak bylo ladnie wczoraj...
Cytrus, rzeczywiscie nie zauwazylam ostatniego zdania;-)
rozliczasz to tak samo jak rent 1. zalaczasz plik med1 i wpisujesz tam kwoty wydane na lekarzy i kwoty za rachunki na leki. (tylko ja nie wiem jak to jest jak ktos ma medical card. ja nie mam, wiec zwrot dostalam w zeszlym roku). w tym tez sobie bede to odliczac, a jak! jest jakas stala kwota zwrotu. First €125 per person per year.
First €250 per year for two dependent persons or more.
wiem, ze nie mozna odliczyc dentysty i chyba okulisty!
mozna sobie to popatrzec tu:
Health Expenses

reklama
witajcie!!!czemu ta pogoda musiala sie zepsuc???a juz tak ładnie było...mój mały nadal kaszle,ale jakos dziwnie bo ma tylko kaszel i to przewaznie w nocy bo w dzien z 3 razy kaszlnie,0kataru,goraczki ...nic go nie boli!!jak do jutra sie nie zmiwni to smigamy do lekarza chyba....buzka

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry