• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy z Limerick

reklama
Sory dziewczeta. pewnie grzesze tym brakiem wiary, ale zawsze wolalam sie gorzej nastawiac, zeby pozniej byla mila niespodzianka, a nie odwrotnie ;)
Aga, mam nadzieje, ze u ciebie juz wszystko dobrze...? powazne mialas te problemy??

no w koncu jestem...ale na chwile bo maz marudzi:baffled:Mayaosa bedzie wszystko OK musisz wierzyc ze wszystko bedzie dobrze,no i posluchaj dziewczyn i odpocznij nie tylko fizycznie ale tez psychicznie...wyluzuj moze jakis wypad za miasto...Aga dzidzus przeuroczy gratuluje!Mayaosa o co chodzi z tym odliczeniem medical?no i przesylam na priva namiary

mayaosa mozesz przeczytac sobie moje blogi sa przy zdjeciu......duzo tutaj przeszlam ale sie nie poddalam i dzieki temu moze bozia da nam zdrowe synka w sierpniu.....
da da, zobaczysz Aguś a do sierpnia już niedaleko:) ;-)czułaś dzisiaj już ten powiew słonecznikowy? Bardzo się cieszę razem z Tobą że to juz prawie trzynasty tydzień idzie:rofl2: i ze badania wyszły dobrze i niech dzidzia śpi ile może:D

A teraz coś dla rozkosz podniebienia, byłam dzisiaj w lidlu i ten najwspanialszy deser ryżowy miilera jest teraz na obniżce-46centów tylko i warty warty zgrzeszenia, jest poprostu najpyszniejszy:-p:tak:, polecam dziewczynki. ja tu się martwiłam że jeść nie mogę a teraz to chyba szybciutko nadrobię:) Ale najważniejsze że fasolka po nim tez zadowolona no nie? :sorry2:

ale sie zescie babeczki rozpisaly.... wystarczy od rana nie wejsc i juz trzeba kilka stron nadrabiac....:sorry2:

ja juz w pl..... to znaczy juz dawno ale jakos czasu nie bylo zeby wejsc i poczytac.... pogoda dzisiaj sliczna w Pl.... powiedzieli, ze na moj przylot specjalnie zamowiona :rofl2:

mayaosa nie martw sie... wszystko bedzie spoko.....

Aga strasznie sie ciesze, ze z dzidzia wszystko ok... oby tak dalej....:tak:

Megan jak wroce to pomoge Ci ten podwojny wozek pchac.... hihihih chociaz znajac Ciebie to juz wtedy nie bedziesz potrzebowac pomocy bo bedziesz w pelni sil....:-D

dziewczynki a moze chcecie cos z PL zebym przywiozla??

reklama
"Mayosa a niewiesz jak to jest jesli sie przeprowadzi a dwa lata wczesniej zlozy form rent 1?Bo w zeszlym roku babka mi tam powiedziala ze oni odliczaja to juz automatycznie i nie musze co roku skladac na nowo,no ale w czerwcu zmienilam miejsce zamieszkania i cena wynajmu sie zmienila.A i jeszcze help bo kiedys pytalam czy dostane jakis zwrot a ona mi cos mowila ze nie placimy jakiegos podatku czy cos i nic nie dostaniemy a rok temu powiedzieli mi ze czekow nie wysylaja tylko mniejszy podatek pobieraja w ciagu roku:baffled:no to ja juz nic niewiem:crazy: "
Do Cytrus
bo mniej wiecej tak jest jak mowiá, z tymze:
1. jesli masz nowy wynajem, to sprobuj go odliczyc teraz. wkoncu zmienil sie adres, osoba najmujaca, kwota. to powinno byc jako oddzielny zwrot. ale nie jestem pewna na 100%.
2. co do podatku, ze za malo placisz, moze chodzic poprostu o podatek (tax). moja kolezanka ma najnizsza stawke i prawie nie placi podatku. w zwiazku z czym nie przysluguje jej tax relief. bo od czego by odliczyli to jak nie ma zaplaconego podatku?
3. a ci co rok temu powiedzieli, ze nie dostaniecie czeku, to chodzilo im o to co napisalam wczesniej. ze jesli wynajmujesz juz kolejny rok i odliczasz to , to nie musisz im juz nic wysylac czy zglaszac, oni to w twoje podatki wliczyli, ze mniej placisz. tylko 1 rok sie dostaje zwrot do reki, potem juz jest wliczone w tax.
tak wiec sprobowalabym wypelnic jeszcze raz tax relief z nowymi danymi i wyslac z p60. powinni cos oddac, jesli nie, trzeba sie bedzie do nich udac i zapytac czemu nic nie ma. jak powiedza ze masz to wliczone w podatki, tzn ze pewnie juz tak jest i nic wiecej sie ci nie nalezy. pomysl natomiast o medical zwrotach.
pozdr.
konkretnie chodzi mi o ostatnie zdanie:rofl2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry