reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Limerick

reklama
witam!ja tez trzymam kciuki za malego jasia!no i za malą dzidzie w brzuchu magdy!napewno wszytsko bedzie dobrze!!!!!ja swojej córeczce (mam nadzieje,ze ja bede miala!!!bardzo chce miec 2 dziewczynke)dam na imie Adrianna albo Marcianna :)...ale w sumie dla dominika mialam zupelnie inne imie wybrane a jak sie urodzil to mi to jakos do niego nie pasowalo :) pozdrawiam!!!

dzięki laseczki!zaraz poszukam jeszcze na stronach w necie!!
ja myślałam nad kingą albo vanessą ale jakoś bez przekonania w odróżnieniu do imon,które wymyślałam dla innych moich dzieci:
moja pierwsza ciąża miał być Mikołaj-ku rozpaczy mojego taty,który powiedział,że nie będzie tak mówił do wnuka i chyba wyrakał
2 ciąża miał być jakub,jak tylko się dowiedziałam,że jestem w ciąży odrazu wiedziałam,że będzie chłopiec(jeszcze nie potwierdziłam,że jestem w ciąży a już wiedziałam ,że będzie kubuś)a ,że urodził się po śmierci Papierza to zastanawialiśmy się jak upamiętnić tego wielkiego człowieka i Jakub miał na drugie Paweł
3 ciąża była małą zuzią!!zawsze miała być zuzką, ale jej tatuś jest strasznym indywidualistą i nie chciał,żeby była zwykłą zuzanną,nawet nie jest susanna (imie obowiązujące w irlandii i anglii)ona jest susanaah czyli po hebrajsk kwiat lili wodnej,lepsze to niż plan Konrada,w którym to zuzka miała stać się Seszen(jak dla mnie to poprostu szyszka hihi)
a teraz nie wiem...nie mam takiego imienia,które wiem,że będzie tym...tym jedynym...
wiele imion mi się podoba,ale jakoś żadne nie ma tego czegoś!!

He, jeszcze niedawno sama miałam problem z imieniem i męczyłam dziewczyny z forum :-p. Miała być Oliwia, ale mi się odmieniło pod koniec ciąży i myślałam o Karolince albo Kindze, ale po porodzie, jak już ją wzięłam w ramiona to tak jakoś samo mi się powiedziało Oliwia i tak zostało :tak:...
Młoda dziś odsypia wczorajszy dzień, trochę się martwię co to w nocy będzie, ale przecież nie będę jej specjalnie budzić, nie? Najwyraźniej potrzebuje tyle snu :sorry2:... Sylwisko22, Olaaa89 i Beakta, a jak Wasze pociechy? Oliwka jest już spokojniejsza, zostało jej tylko darcie się przy jedzonku, ale ogólnie więcej się już cieszy :rofl2: i częściej jej się zdarza jedna czterogodzinna drzemka na dobę :-D!!!
Wiem, że jeszcze wcześnie, ale słodkich snów Kobitki i do jutra :-)

ja właśnie po zastrzyku...na dupę nie mogę usiąść!!!
a jutro kolejny i to o 7 rano!!
a jeszcze pielęgniarka powiedziała mi,że będzie bolało jak wbiła mi igłę!!
a teraz właśnie wyszłam z wanny!!po długim relaksie!!
szkoda,że nie mogę wymasować sobie nóg(ponoć może spowodować skurcze)
obejrzę z Księciem filmik i idę spać wkońcu rano trzeba wcześnie wstać
dobrej nocki życze

Ostatnia edycja:
Nico lekkiego katarku daostal i roche marudzil dzis caly dzien. Nieweim czy to pzrez to czy moze wlasnie jakis skok nam sie w tym samym czasie przyplatal ale dzis w nocy co dwie godziny sie budzil na jedzenie co sie mu nigdy nie zdarzylo.A moze to tez byc efekt piatkowego szczepienia? W dzien tez co chwile sie domagal piersi no ale teraz ladnie spi. Przeciez dzieci to w koncu nie zegarki wiec roznie z nimi bywa. No ale ogolnie nie mog narzekac. Ostatnio maly odkrywa swoje raczki. Pcha je do buzi i powoli zaczyna je ogladac:-)

hej laski

MEGAN powodzenia , trzymam kciuki kochana !!

mój młody ząbkuje..dwa mu wylazły na raz teraz reszta wali i fakt moje dziecko NIGDY nie płakało i nie płacze ale marudny troche...w sumie nie wiecie ale ma 7 miesiecy i juz chodzi (za rece) ale chodzi, raczkuje, prawie biega normalnie...twardy jest...układałam dzis moze jakis nowy jadłospis ale zostaje przy starym jednak...zaczał w nocy głodniec przez te zeby chyba wiec butle dostaje i w nocy.aj...

pazdz163.jpg

stopkapalec.jpg

dzien dobry wszystkim!wiecie co?mój synek ma dziś wazny dzien...pierwszy raz maszeruje do przedszkola,bedzie chodził 4 razy w tygodniu po 3 godzinki...wiem,ze dzisiaj bedzie bardzo plakal,kurcze boje sie,ze nie dam rady go zostawic...zdecydowalam,sie go dac do przedszkola bo ma juz prawie 3laka i prawie caly czas siedzi ze mna w domu,mysle,ze czas by troszke sie ode mnie od uzaleznil..no i mam nadzieje,ze zalapie angielskiego bo po polsku nawija juz wszystko!jak myslicie dobrze robie?czy to za szybko?prosze utwierdzcie mnie w moim zdaniu bo jestem zdolna zrezygnowac z tego przedszkola......aaaa
papa

dzien dobry.....
natalia to ma byc twoj wybor.....ja swoich dzieci nigdy nie oddawalam do przedszkola poszly dopiero do zerowki w szkole...ale ...ja mialam je 3 ....i to jest inaczej....jesli widzisz ze malemu potrzeba odpoczac od ciebie to go daj...nic mu sie nie stanie....a i pewnie bardziej zadowolony bedzie....a jak mu sie nie spodoba to tez nie bedzie tragedii

reklama
w sumie nie wiecie ale ma 7 miesiecy i juz chodzi (za rece) ale chodzi, raczkuje, prawie biega normalnie...twardy jest...

o ja cie pierdykam redhead, 7 mieięcy i juz łazi?!!moja ma 13 i kilkanaście kroków dopiero sama zrobi , a ząbki ma tylko 2 hehe. No ale co dziecko, to inaczej się rozwija:)

Natalia, trzymamy kciuki za to przedszkole, Dominik towarzyski jest:-D więc na pewno się jako odnajdzie:-)

Do góry