reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Limerick

reklama
beakta a no widzisz ja posłuchałam i mijały dwa tygodnie a małej pępek nie odpadał:-( mało tego wcale nie wysychał i zaczynał krwawić.w końcu znajomi polecili mi te gaziki i po 3 dniach pępek miałam z głowy.mojej znajomej dzieciaczkowi to pępek zaczął nawet gnić od tego przemywania wodą:szok: jak widać u każdego dzieciaczka inaczej
Tylko wiesz, jak na ten pepuszek wody nie lalam, tylko przemywalam gazikiem nasaczonym sama woda;-), no ale tak jak mowisz u kazdego inaczej....

Gosiulka no ja mieszkam jakby ci to wyjaśnić.... jak masz to rondo koło dunessa 24,to idziesz prosto jak do miasta.po lewej stronie masz stację texaco i zaraz za nią skręcasz w prawo-na niewielkiej górce są szeregowe domy,przed nimi dwa duże trawniki.tam mieszkam.jak coś to zawsze mogę po ciebie wyjść;-)

hejka :-)
ale pogoda dzisiaj okropna . my dopiero jutro do szpitala ciekawa jestem co mi powiedza tym razem . brak humorku . jakies wiadomosci od Kasiuli ????? dzisiaj ten port Igorkowi zakladaja ??? Ania co sie stalo malej ? bo wczoraj nie doslyszalam? dziewczyny mam dosc na calej lini . chce rodzic !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oj, wierzę, że masz dość, ale jeszcze troszkę... Aaaa, Oliwcia uciekała przed tatusiem, bo Mu gwizdnęła worek na śmieci, odbiła się o moją głowę i wylądowała buźką na wózku :szok:, na całe szczęście skończyło się tylko na zadrapaniu skórki nad policzkim i może siniak wyjdzie... Będzie żyła ;-)

beakta a no widzisz ja posłuchałam i mijały dwa tygodnie a małej pępek nie odpadał:-( mało tego wcale nie wysychał i zaczynał krwawić.w końcu znajomi polecili mi te gaziki i po 3 dniach pępek miałam z głowy.mojej znajomej dzieciaczkowi to pępek zaczął nawet gnić od tego przemywania wodą:szok: jak widać u każdego dzieciaczka inaczej

teraz od początku zastosuję te gaziki.w PL ludzie przemywają od lat spirytusem i nie ma problemu

A my też przemywaliśmy tylko wodą i to w sumie tylko podczas kąpieli, czasem jak zakupkana była z przodu to też, i odpadł po jakiś 5 dniach...

no widzicie-ja też tylko wodą delikatnie nasączałam gazik,przemywałam,a potem osuszałam i guzik:-p no cóż widać wasze pociechy mają predyspozycje do gubienia pępków a moje nie;-)

dzien doberek:-)
przeczytalam wszystko coscie naskrobaly....:tak:

co do pepuszka ja zawsze przy moich dzieciach stosowalam wode utleniona:)tym razem tez:)i pepek bardzo szybko odpadl.....ale tak jak woadomo u kazdego dziecka inaczej:):-D

ja posprzatalam....obiadek ugotowalam ,napalilam w kominku i siedze sobie...;-)pogoda ze tak powiem do niczego a myslalam ze na jakis spacerek sie bujne a tu nici.....
Maycia spi a ja mam znow sterte do prasowania....ale wezme sie za to pozniej :tak:
na jutro umowilam sie juz do mechanika z autem bo cos tam mi piszczy wiec maja mi sprawdzic i naprawic...

poza tym.....hmmm.....nuda.....na razie poki w domu pustki heheeh

aaaa Drozdusia ja sie mialam pytac o tego boxa bo wlasnie Marta cos mi wspominala.....co w nim jest?

Alex lepiej przetrzymać dzieciaczka ze dwa dni dłużej w domu i porządnie zaleczyć choróbsko niż potem z nim walczyć tygodniami

Lepiej dmuchać na zimne ;-)!!! Zdrówka życzę dla Emilki :tak:

...

No ja tez tak mysle dlatego zostala dzisiaj w domu mam nadzieje ze jej to szybciutko przejdzie bo taka biedna smutniutka dzisiaj jest ze nie mogla isc do szkoly

no Aguś już ci piszę- puder,oliwka,patyczki do uszu,chusteczki do pupci,balsam do ciała,mydełko,szampon,płyn do kąpieli(o ile się nie mylę to dwa rodzaje) i taka kremowa emulsja do mycia ciała.no i samo pudełko jest super-duże i z przegródkami. ale najlepiej to samemu zobaczyć;-)

no no Alex dziecko które lubi chodzić do szkoły.szczęściara z ciebie.żeby jej tylko tak już zostało

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry