reklama

Mamy z Manchesteru

hej:-)

ewiki hihimam bardzo podobne problemy do twoich, tj ropiejace oczka, spanie na rekach, potowki. Babcia tez rozpuszcza mi coreczke. Na krosteczki gotujemy rzadziutki krochmal z maki ziemniaczanej.
Moja Natalka bardzo malo spi w ciagu dnia, a jak juz zasnie to tak na okolo 15 minut i pobudka, natomiast na rekach lubi pospac, szczegolnie po karmieniu.

ewiki, neeta jak czesto karmicie wasze Malenstwa, bo Natalka chce jesc co okolo 2 godziny , a czasami czesciej. A jak czesto w nocy budza sie do jedzenia?

pozdrawiamy

reklama
Nafnia a tym krochmalem to buzke tez myjesz? ?Bo my dzisiaj tez kompalismy mala w krochmalu. Ale bidulka buziunie ma strasznie zsypana.

Co do spania to w nocy budzi sie co 3-4 godziny, no a dzien to dopomina sie o cycusia co 2 godziny.:-D Czasem zadziej, jak sie bardzo naje;-)

No i tak, oczka juz mamy czysciutkie, jeszcze troche katarku malej zostalo, no a teraz za to ja mam ciagle mokry nos:tak:

A co do pogody to szkoda slow:wściekła/y:

poozdrawiam

A tak swoja droga to jak ten czas leci:szok:
Twoja corcia ma juz ponad miesiac:-D

No i gratuluje tak szybkiego dojscia do formy - mnie to zajmie duuuzo wiecej czasu;)

ewiki- tak kapalismy mala w tym krochmalu i buzke tez mylsmy
a oczka czym przemywalas? bo my woda przegotowana i rumiankiem, ale jeszcze ciagle ropieja.

Jako ze rumianku nie mielismy to przemywalismy oczka woda z sola.
Na szklanke wody 2 szczypty soli - gotowalismy to razem chwilke. Naprawde szybko pomoglo. Jak sie boisz to sprawdz na swoim oku najpierw - my tak sprawdzalismy, hihi - nie szczypie.

Czesc dziewczyny:-), mam na imie Ania nie ukrywam, ze bardzo sie ucieszylam jak znalazlam ta strone i zobaczylam, ze az tyle mam mieszka w Manchesterze:-).
Obecnie jestem w 9 miesiacu ciazy rozwiazanie mam na 1 sierpnia i nie ukrywam, ze mialabym ochote nawiazac kontakt tzn. pospacerowac czy zwykle porozmawiac takze odedzwicie sie bedzie mi naprawde milo pozdrawiam Was serdecznie i bede pisac co u mnie. Poki co to z utesknieniem czekam na swoja pocieche, mam nadzieje, ze juz niedlugo bede ja miala w swoich ramionach...:happy:

hej:-)

Aniapietra witamy :-D Nawet sie nie obejrzysz a malenstwo bedzie z toba. W ktorym szpitalu rodzisz, no i gdzie mieszkasz? Moze gdzies blisko mnie;-)
Mam nadzieje ze bedziesz zagladala tu czesto.

pozdrawiam

ale ze mnie gapa. Goton - no niestety to kawalk odemnie.

hej ewiki:-)strasznie sie ciesze, ze ktos napisal.
Rodze w Saint Marys Hospital, podobno jednen lepszych szpitali w Manchesterze, zobaczymy jak to bedzie naewno napisze jak bylo. Szczerze mowiac, juz bym chciala miec to wszytsko za soba ale trzeba swoje przezyc i przeczekac;-). Oj szkoda, ze nie mieszkamy blisko siebie napisz gdzie ty mieszkasz? moze kiedys spotkamy sie w centrum ze swoimi pociechami? twoj szkrabik ma 2tygodnie??? pozdrawiam serdecznie i bede czesto zagladac :-)na strone jeszcze raz dziekuje za "odedzwe" pozdrawiam i do jutra....

My mieszkamy w Fallowfield. Ja tez rodzilam w SMH.
Oczywiscie bardzo chetnie sie spotkamy, ale poki co to ciezko sie z domu wyrwac z takim maluszkiem:tak: No i do tego ta wstretna pogoda.
Duzo dziewczyn jest teraz w Polandzie, ale mysle ze niedlugo znowu bedzie nas tu sporo.
A Ty sie relaksuj na maxsa i spij ile mozesz, bo niedlugo nie bedziesz miala czasu na nic, hihi. Twoj maluszek bedzie wymagal od ciebie 150% twojego czasu. Ale bedzie sie odwdzieczal usmieszkami:-D

pozdrawiamy

reklama
hej dziewczyny
widze ze cos sie ruszylo na naszym forum, taka cisza byla ale wszystko wraca do normy...i bardzo dobrze :-)
AniaPietra ja tez rodzilam w SMH 3 tygodnie temu i szczerze polecam ten szpital, na pewno wszystko bedzie ok ;-)

Moja Daria rosnie jak na drozdzach :-D, co tydzien coraz wiecej wazy i powiem szczerze, ze rece mi usychaja jak ja tak ponosze kilka godzin...a to ze wzgledu na kolki, bidulka meczy sie okrutnie :-( wiec nie ma wyjscia jak tylko przytulac i nosic...
a moze znacie jakies cud sposoby na te paskudne kolki? Cale szczescie, ze w nocy jej przechodzi i mozna pare godzin pospac.
Jesli chodzi o syfki na twarzy to mysle ze nie ma na nie sposobu, trzeba przeczekac, kazde dziecko to przechodzi i nie martwcie sie- po paru tygodniach same znikna- tak powiedziala mi polozna...
Moja niunia to glodomorek, w dzien domaga sie jedzonka co 2 godziny, a w nocy co 3-4...ale dzis w nocy bardzo sie zdziwilam bo mala nie miala ochoty na jedzonko, spala sobie smacznie i nie moglam jej dobudzic :-D, a sprawa byla pilna bo mleczarnia pelna, prawie peka w szwach i co tu robic? no coz po prostu sciagnelam mleko sciagarka :-D
Nafnia, czy podajesz juz swojej malej witamine D? moja mama wlasnie przywiozla mi z Polski ale na ulotce jest napisane, zeby podawac po skonczeniu 1 miesiaca.
No a jesli chodzi o szczepienia przeciw gruzlicy i zapaleniu watroby typu B to wiem, ze tu tego nie robia i zastanawiam sie czy podac malej te szczepionki czy tez nie. Co o tym myslicie?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry