reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

mamy z norwegii

MM - nic mi nie mow o brzuchu:angry: tak schudlam i tak ladnie wygladalam jakies 3 miesiace po porodzie, a potem jak weszlo mleko modyfikowane bo moje juz nie dalo rady to sobie popuscilo zaczelam jesc wszystko i teraz wychodzi:baffled: jak rano wstaje i wciskam sie w spodnie to mysle ze mozeby biegac zaczac albo jakies brzuszki i ze obiecuje sobie nie jest slodyczy a normalnie w ciagu dnia uzaleznienie wychodzi:zawstydzona/y: na zakupach wrabalismy z mezem i Sandra czekolade potem pojechalam raz jeszcze do sklepu z Sandra i wciagnelysmy po drodze znowu bounty:baffled:

mobilizacji mi brak, nie mowiac juz o zacieciu:-(

Kasia - ja tez do tych w kwiaty sie przymierzam bo wiesz jednak te jasne to nawet bedzie ciezko jakkolwiek wykorzytac i beda lezec jak slubne a ktore sie nie mieszcze bo troche stopa mi sie poszerzyla, a byly idealnie przy nodze,, no coz juz sie tych 50 kg nie ma:zawstydzona/y:

a z tym mieszkaniem u tesciow to nic wykorzystaj moze ci sie troche zajma Emma to bedziesz mogla troche spedzic czasu ze swoim sama jesli on da rade przy tym nowym biznesie. No i znowu masz organizowanie domu od nowa... nie wiem czy ci gratulowac czy wspolczuc, bo ja po przeprowadzce rok po roku to juz dziekuje i jakbym sie dowiedziala teraz ze mam sie przeprowadzac to zalamka.. narazie mam dosc tych atrakcji:dry:

reklama
Agata te kwiatowe fajne :tak: no nie mowie wogole o tych pierwszych bo sa sliczne :rolleyes:
no mnie w przyszlym roku takie zakupowe szalenstwo dopadnei bo szwagierka sie hajta :tak:
Kasiu z Anka nie udalo sie mi jeszcze skontaktowac, nie wqiem czy ma tamten stary nr kom i wogole ja nie lubie si e"narzucac" niech tez ma spokoju troche bez tesciowej i szwagierki ;-) a pogoda wogole nie sprzyjajaca bo wieje jak nie wiem :shocked2:
a co do mieszkania to Agata ma racje, a to tylko miesiac mialby byc wiec krociutko.
co do brzuszkow hmmm,,,, wiec najlepiej robic cwieczenia wzmacniajace calego gorsetu gornego czyli miesnie grzbietowe i wtedy brzuszki :tak:no i cwiczenia na cycki jak najbardziej ;-) no i duuuuzo spacerkow wozkiem i nawet pod gorki jak dajecie rade bo ja wymiekam a mam u mnie taaaka stroma ze zawsze mnie lydki bola :-D

Marta - ja mialam taka gorke na pierwszym mieszkaniu ze jak myslalam ze bede tam wozkiem jezdzic to bylam zalamana:szok: normalnie trzeba bylo sie zaprzec pchac w takiej pozycji jak duzy kamien:szok: no ale dalo rade, tylko na dwa razy ja bralam i na gorze obowiazkowo rozciagalam miesnie lydek bo normalnie robily mi sie takie lydy wielkie ze wstyd bylo wyjsc w spodnicy:baffled:

a co do cwiczen to wiesz ja mam w domu faceta ktory cwiczy od 10 lat, zna wszystkie cwiczenia itp.. ale nie dosc ze nie mam wogole zaciecia, a jesli on by to narzucal to jestem taka wredne bestia ze sie zapieram jeszcze bardziej i tyle... ahhh to mi sie ciagnie od dziecinstwa:baffled: no i nie wiem czemu cos mnie trzyma... rano mysle lub wieczorem ze zaczne, ze nie bede sie obzerac i potem w ciagu dnia dupa.. jakas czekoladka itp.. dzisiaj sernik bedzie bo przychodza znajomi i tak sie kreci... a patrzec na slodkosci i nie jest to ja nie potrafie.. trzeba by wszystko schowac przede mna:zawstydzona/y: dobrze ze nie mamy juz tak blisko do sklepu jak kiedys bo by mnie to ubilo przy kazdym wyjsciu na dwor:baffled:

a co do butow, to jak zobaczylam te jasne w sklepie to mnie powalilo bo na zdjeciu nie wygladaja az tak fajnie,, poprostu szok.. az mnie wcielo... tylko kurcze nie wiem czy bede miala gdzie je zakladac i stad moze te w kwiatki... sama nie wiem.. zrobilam sie jak stara baba w tej norwegii - takie kluchy z rosolem.. kiedys poszlabym kupila bez zastanowienia.. a teraz sie wacham. Maz sie sklania wlasnie do tych jasny bo sa zajebiste........ ale co zaloze raz i wloze do pudelka? sami wiecie jak tu jest z takimi butami:baffled:

aaaaaaaaaaaaaaaa i chcialam pochwalic mojego synka ze druga lub trzecia noc spi od 19:30 do 6-7 rano bez mleka:-) wypija troche mleka i potem jeszcze z godzinke dosypia:-)

zebym tylko ja zaczela chodzic wczesniej spac to bym sie wysypiala i nie wygladala rano tak jak wygladam.. ahh potem caly dzien czekam do wieczora zeby pojsc spac bo taka zmeczona jestem, a wieczorem mam motorek w dupie i spac mi sie nie chce:baffled:

Witam wekendowo
u nas beznadzieja pada...znaczy leje z malymi przerwami...a rano sie obudzilam i slonko swiecilo i juz mialam nadzieje na sloneczny dzien :sorry2: ...
wiesz Agata ja tez wiem jak cwiczyc bo trenpowalam kosza przez 7 lat ale tez nie mam samozaparcia, a wiesz najtrudniej jest zaczac bo pozniej juz z gorki...ja chchialam biegac ale najpierw musze sobie dresik kupic i adidasy do biegania :-D wiec znowu wydatki ...
a najlepsza metoda jest niejedzenie kolacji a ja wlasnie wtedy siedze i potrafie zjesc pol kartona lodow do filmu :sorry2::zawstydzona/y: a pozniej sie wsciekam na siebie ze glupia jestem:wściekła/y:
a Danielek slicznie spi :-) , moja pozniej zasypia bo kolo 21/22 i tez do rana :happy2:

Cześć dziewczyny
Nie udzielałam się ostatnio, bo najpierw kompa miałam w naprawie a później jakoś wgryźć w temat się nie mogłam:dry:
Co do wagi to też bym chciała schudnąć, bo przytyło mi się oj przytyło! Niby nie dużo, bo tylko 2kg więcej niż przed ciążą ważę ale wszystko w brzuch i biodra poszło i spodnie ledwo na tyłek wciskam. Ja może mam ochotę i silna wolę pobiegać ale niestety nie mam z kim Ady zostawiać na ten czas:-( A w domu to mi się nie chce ćwiczyć:baffled:
Agata mojej tez się poprzestawiało ostatnio ale na gorsze. Budzi się ze dwa razy w nocy ale mleka nie daje tylko picie. Zasypia tak 20ta/21a ale obowiązkowa pobudka już o 6ej. Co do bucików to obydwie pary śliczne ... ja osobiście zdecydowałbym się na te w kwiatki. A tak wogóle to jak jest ich cena jeśli można spytać:confused:
Marta współczuje pogody. Wiem co to znaczy siedzieć z dzieckiem w domu i nie móc wyjść. U nas od wczoraj jest ładnie i my całymi dniami na dworzu.
Kasiu moja tez się wierci i odwraca przy przewijaniu ale znalazłam sposób na nią. Za każdym razem daję jej mój telefon albo jakiś kremik w tubce i mam spokój;-)

Kamila - nawet myslalam ze tam jest cena, te jasne za 349 a w kwiatki za 299.

u nas taka pogoda w kratke ze tez nie wiadomo czy mozna wyjsc czy nie. Wychodze bo pieknie a za 15 minut grad mnie do domu pedzi i tak w kolko:wściekła/y: nie mowiac o tym ze ja jestem bardzo wrazliwa na takie zmiany pogodowe z moim niskim cisnieniem i od razu mam nerwa:baffled:

u nas prawie wszystko gotowe dla gosci a jeszcze poltorej godziny mamy;-) ale to zasluga meza jakos go tak tknelo ze zaczal sprzatac jak burza, mi tylko podlogi zostaly;-) Daniel spi w kolysce, Sandra na sofie zasnela przed telewizorem, maz w kuchni pichci, sernik sie chyba uda, bo sztywny jest.. normalnie juz dawno tak wszystko nie bylo gotowe..hmm choc teraz zauwazylam ze jeszcze tylko stol trzeba przetrzec:tak:

dziewczyny. czy ta sukienka nadaje sie na slub?? dodam tylko ze jest wykonana w calosci z jedwabiu a slub odbedzie sie w lipcu.

623613933

reklama
Kasia - a czemu nie, po pierwsze teraz wszystko jest dozwolone w modzie, a poza tym kolory fajne letnie i bardzo mi sie podoba w tej sukience ze jest w stanie zakryc tu i owdzie:-)

ja stawiam na tak

u mnie byli goscie i bylo bardzo milo i przyjemnie:-)

dzieci spia, tzn. nie wiem czy Sandra sie juz polozyla ale jest u siebie no i luzik:happy2:

Do góry