Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
dostal bardzo silny antybiotyk bo podobno u chlopcow to jest powazniejsza sprawa niz u dziewczynek i kazal jutro na kontrole krwi jechac do lekarza i ma zajrzec do uszu itp bo zapalenie moze sie przeniesc na co innego. Ahhhhhh ja nie wiem zeby dwa razy w przeciagu miesiaca dziecko musialo brac antybiotyk i to jeszcze w Norwegii gdzie nie daja tak od razu... moze ja cos robie zle
jutro pogadam z tym polskim lekarzem..... poprostu wiecie jak on jest taki delikatny i placze z byle powodu to my juz przyzwyczajeni jestesmy ze on marudzi, a zeby mu swoja droga ida bo naprawde widac dwojke

.dobrze , że poszliście do lekrza bo u dzieci szybko bakterie sie rozpowszechniają i wedrują do nerek:-(.
, chyba temacik sie przewijal częsnie , że są dwie szkoły
....
, kurcze od czego on bierze te bakterie??!! no w wszoku jestem...

, wow!!!
????, mój mi dzisiaj podrzerał płatki z takim zwykłym ml z kartonika....ciekawe czy będzie go bolał brzuszek
.a do do szczepionek to
hepatit B jezeli miala po urodzeniu w pierwszej dobie to powinni dac Ci za darmo ale jak nie mialas to jak chcesz to idziesz do rodzinnego i on wystawia recepte![]()
2 dawke hepatit B dostaje po 6 tyg od pierwszej a trzecia po 6 miesiacach po pierwszym szcepieniu
a szczepienia prenewarem i nnfanrix sa w 3 miesicu a pozniej w 5tym i koniec, wtedy dopiero jak ma roczek hepatit mozesz podac razem z tymi jak tak robilam i wtedy mala dostanie w racze i w dwie nozkinic strasznego ;-)
ja mialam jeszcze szcepionke "rotarix" wypisuje recepte na to tez rodzinny lekarz a szczepionka jest doustna i pierwsza dawka musi byc podana miedzy 6 a 16 tyg zycia dziecka pozniej nie dziala a druga dawka po 4 tyg od pierwszej
ta szczepionka kosztuje 700nok jedna dawka a potrzebuje 2, dlugo mozecie na nia czekac w aptece ale jak powiesz zeby nie zamawiali jej z hurtowni (a w hiurtowni jej nie ma i jakas idiotka tego nie sprawdzi i mozesz sie niedoczekac)tylko sprowadzili to trwa to kolo tygodnia
ja zrobilam tak ze wszystkie szczepionki podalam w jednym dniu i tak jest najlepiej zrobic bo nie mozesz zrobic dzien po dniu, wtedy musisz zrobic conajmniej 2 tyg przerwy miedzy szcepieniamia to sie wszystko dowlecze
jak co to pytaj
na pneumokoki nazywa sie "prenewar"
a ta skojarzona to "infanrix"
na rotawirusy to "rotarix"
a hepatit B czyli zoltaczke typu B to " ENGERIX"

...nie wiem w sumie czego sie spodziewac czy alergii czy bólu brzucha, ale nie mogłam się sama zajadac ,a mu nie dac:-