reklama

mamy z norwegii

reklama
a Dziewczyny!! zapomnialam Wam powiedziec!! dzisiaj rejestrowalam sie do lekarza na czwartek.. i.. pytalam do kogo tym razem trafie.. i.. nie uwierzycie!! ZNOWU JAKIS NOWY!! :wściekła/y:QRWA!!:wściekła/y: (przypomne ze to juz 4-ty w tej ciåzy!! + polozna + 1 w Kristiansand ktora przeprowadzala USG!! juz sama nie wiem..zla jestem bardzo..i jest mi poprostu przykro..)

a Dziewczyny!! zapomnialam Wam powiedziec!! dzisiaj rejestrowalam sie do lekarza na czwartek.. i.. pytalam do kogo tym razem trafie.. i.. nie uwierzycie!! ZNOWU JAKIS NOWY!! :wściekła/y:QRWA!!:wściekła/y: (przypomne ze to juz 4-ty w tej ciåzy!! + polozna + 1 w Kristiansand ktora przeprowadzala USG!! juz sama nie wiem..zla jestem bardzo..i jest mi poprostu przykro..)
nie , no prosze , to jakikaś przesada, tak chyba nie powinno byc:szok:
a tak w ogle cos się dzieję , źle sie czujesz , czy kontrolnie?

u mnie w przychodni to w ogóle jakoś dziwnie , ja ze soba nie byłam u lekarza:tak:, maly ma tu swojego takiego z żółtymi palcami , pewnie od papierochów:szok: i jak ostatni byliśmy , maly taki ruchliwyi uciekł nam w taka wnękę , ja tam zajrzałam i oczy wyszły mi na wierzch, stało tam tem te łożko do badań ginekologicznych , jeszcze takie okropne jak z czasów dawnej komuny:szok:, u pediatry....?:rofl2:potem się pytalam tutejszej norweszki i okazuje się , że on bada tam też kobiety , ten sam lekarz, troche dziwne , pediatra , ogólny i ginekolog, odradzała mi wizyty u niego:-D

..ide bo mi sie zwolnienie konczy i chce przedluzyc a przy okazji zapytam wlasnie o ginekologa - chcialabym tak kontrolnie bo tak jak pisalam czasami czuje lekkie swedzenie.. ale dla mnie to så jakies kpiny!! zeby nie miec prowadzåcego!! rejestrujåca mnie pielegniarka powiedziala, ze w maju bedzie lekarz-kobieta - przyjmowala mnie wczesniej to moge zaczåc do Niej chodzic!! :wściekła/y: a teraz do jakiegos nowego - Szweda.. bardzo mnie ta sytuacja denerwuje i stresuje.. bo konczy sie to tak, ze nikt z nich (lekarzy) dokladnie nie zna mnie,mojego brzuszka,mojej sprawy a potem wychodze na "panikare ze wschodu co ma traume powojennå".. no i normalnie nie wiem co ja w czwartek powiem!? "Panie daj mi Pan zwolnienie?!", albo bede sie znowu licytowac na ile % ja sie dobrze czuje....

:zawstydzona/y:

Dziewczyny? :-)
..a z tym rzekomym oredziem prezydenta to "picnawodefotomontaz" jest nie? :tak: ja nie mam polskiej TV - wciåz niepodlåczona, w polityce juz tez tak bardzo nie siedze - czasami cos tam na Wyborczej poczytam no ale to jest chyba prima aprilis nie? :tak:

a tak wogole?
Ktoras juz dzisiaj zostala nabita w butelke? albo slyszala jakies "opowiesci dziwnej tresci"?? :)

plonskasia ja nie chce Cie matrwic, ale czy ginekologa dostaniesz to nie wiem:zawstydzona/y: moja znajoma krwawila w ciazy a i tak odeslali ja z legevakt do domu, bez zadnego badania ginekologicznego. Ginekologa wywalczyl moj maz w szpitalu po kilku dniach:wściekła/y:

Ja przy pierwszej ciazy poza usg nie mialam zadnej wizytu u ginekologa, zadnego badania ginekologicznego. Bylam w szoku, ale na szczescie wszystko skonczylo sie dobrze bez zadnych komplikacji.

A co do "pediatry" Ana, to tutaj jest lekarz pierwszego kontaktu, ktory moze miec specjalizacje tez (douczenie) by wykonac proste badanie ginekologiczne. Zeby sie dostac do pediatry to trzeba miec skierowanie i ktore trzeba sie porzadnie wyklocic:angry:
Ja tez bym sceptycznie podchodzila do takiego starego lekarze z "zoltymi" palcami.

Ja mam lekarza pierwszego kontaktu ktory wykonywal mi badanie po pologu, ale sprawdzila poprostu jak sie pochwa goi i czy wszstko tam jest jak nalezy. Gdyby stwierdzila odchylenia to wtedy dopiero do ginekologa....

W Polsce kobiety ciezarne maja lepiej, bez poronywania. Za to moim zdaniem tutaj lepiej sie rodzi. Przynajmniej tutaj w Stavanger, nie wiem jak w calej Norwegii.

aaaa... nawet mi Agatko nie mow!! juz tego komentowac nie bede!! :wściekła/y:
nic to - sprobuje (bo w koncu tutaj przechodze swojå ciåze) ale jak mi odmowiå to "piesimmordelizal" :dry:- w maju pojde do swojego w Polsce.

reklama
no jaki avaorek Kasiu , jak trza:-D

a co do orędzia to nie chce cie martwic to nie żaden fotomontaz , ja mam polska tv i o kilu dni o tym głośno:szok:

a co do 1-go kwietnia to nic mnie dzisiaj nie zatakowalo dowcipem ani nie nabrało, a szkoda:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry