reklama

mamy z norwegii

Tampeza ja chce wrocic do kraju
tutaj przyjechalismy tylko by uzbierac kaske na domek
nie wiem jak wyjdzie,ale ja nie czuje sie tutejsza,zawsze nie bede stad i tesknie za krajem..
trudno powiedziec jak to w praniu wyjdzi:-(

no to podobnie jak my , ale co z twgo wyjdzie, bo gadki prowadzą , żeby może tu sie osiedlic i kupic domek:-D
Lilka a ziemie już macie?
my wciąż poszukujemy i agentak powynajdywała nam takie jak chcemy nad morzem, ale jaka cena:szok::szok::szok:

reklama
..wlasnie sprawdzilam o jakich krzeselkach mowa w necie.. mamy takie w hotelu to moze poprostu jedno z tamtåd zwine! :) no widzialam na stronie na zdjeciu - siedzialy dzieci, nastolatki i nawet dorosla kobieta!! no ale ja osobiscie dla siebie?
"dziekuje - postoje!!" :-D

hej agnieszka! dzieki za rade z biolå! czasami sobie kupuje :tak: a jesli chodzi o lekarza to sama nie wiem.. za 2 tyg moze i do tego co dzisiaj, a potem od maja ewentualnie zaczne chodzic do takiej babki - bylam juz 1raz wczesniej (zresztå - u kogo to ja nie bylam!! :-D)..

a te krzeselka do 12roku zycia? no do 6-go to jeszcze rozumiem ale potem to juz chyba troszke wyrosniete za bardzo to dziecko i przesada.. powinno sie juz chyba do tej pory usamodzielnic nie uwazacie? :baffled:

Każde dziecko ma swóje tempo rozwoju, mój Cezary uczy się jeśc samodzielnie , dzielnie trzyma widelec i łyżkę, ale mamy nieciekawy stól i nie wygodny dla niego, szukalam takiego jak mamy w polsce , że rozkładamy stolik i mały przy nim sam siedzi ( proporcjomalnie do jego wzrostu), no ale takie są tylko w ikei, TRZEBA SIE BEDZIE WYBRAC:tak:
JA nie raz słyszę , że dziecko je same jak ma trzy lata albo nie sika na nocnik mimo tych 3 latek , ja tam nie potępiam , każde dziecko jest inne no i rodzic ,

plonskasia wydaje mi sie ze nie musisz jeszcze nawet myslec o krzesleku, bo to ponad polo roku jak dziecko bedzie umialo samo siedziec. Moja w takim trip trap to nie umiala do 7 miesiaca. Bedziesz miala czas na to. A jesli chodzi o ubranka, posciele i kocyki, to nie kupuj tez duzo na poczatek. Latwiej pozniej dokupic, Ja nie kupowalam wiele, a i tak mi tyle przyniesli, bo kazdy cos mial ze soba, ze nie mialam mozliwosci nawet tego uzyc:zawstydzona/y: Chyba z 10 kocykow mam, mnostwo poscieli i duzo ubranek szczegolnie w rozmiarze 62.

Litka - ja wiedzialam ze moze sie zejsc, wiec wzielam jeszcze meza ze soba. Najlepiej byloby przyjechac samej i zostawic ich w domu, ale kto by sie klocil.... to dzieki jego kloceniu udalo mi sie to usg,,,,, innaczej potraktowaliby mnie z gory i tyle:wściekła/y: ogolnie im sie wydawalo ze to nie jest potrzebne i moglam czekac jeszcze z miesiac:angry: szkoda gadac,,,,,,,

mala pod koniec to juz miala naprawde dosc, ale i tak byla bardzo dzielna:-D

Agata ubranek wcale nie kupilam..tylko jednå takå wyprawke welurkowå - bialå i bardzo uroczystå - tak ze zdjecia wyglådala i nie moglam sie oprzec :-p. kocykow wcale a poscieli 2 komplety.. tez wiem zeby sobie z tym raczej spokoj dac bo to bajbardziej powszechne prezenty så z okazji narodzin bobaska..

Aniu..przepraszam jesli urazilam.. nie chodzilo mi o Twojego 1,5 rocznego Cezarka tylko o jakies 12letnie dziecko "X".. ze raczej siedzi sie juz wtedy normalnie przy stole na normalnym krzesle.. no moze nie pomyslalam o tych dziciach wymagajåcych szczegolnej opieki.. coz.. naprawde nie mialam nic zlego na mysli i wciåz zdaje sobie sprawe z tego ze rozwoj dziecka nastepuje roznie i nie potepiam..

..a jesli chodzi o moczenie.. ja sama pamietam jak bylam juz duza (nie wiem dokladnie ale cos miedzy 6-10lat) i jak Wujek Janek przyjechal z Mazur zeby zabrac mnie na wakacje (jak prawie co roku) i.. ja w nocy z tych emocji i szczescia.. i nad ranem mokra plama! :zawstydzona/y::-D:-D:-D

reklama
..a jesli chodzi o moczenie.. ja sama pamietam jak bylam juz duza (nie wiem dokladnie ale cos miedzy 6-10lat) i jak Wujek Janek przyjechal z Mazur zeby zabrac mnie na wakacje (jak prawie co roku) i.. ja w nocy z tych emocji i szczescia.. i nad ranem mokra plama! :zawstydzona/y::-D:-D:-D

:-D:-D:-D dobrze , że ze szcz:-Dęścia , bo niektóre sie moczą jak maja jakieś steresy

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry