reklama

mamy z norwegii

reklama
Ana stronka jest stokke.com, tam sa te krzeselka, ale na finn mozna znalezc podobne tylko tansze.
Zazdroszcze ci Agata, ja wybieram sie w czerwcu, tez okolo miesiaca bede

ania albo poprostu na google.pl i tam haslo krzeselka trip trap i mi wyskoczylo od razu - sprawdz 1 pozycje ;-)

no to agata miniemy sie!! :-) ja chyba wlasnie 7maja wyjezdzam.. jedziecie samochodem? ktoredy?

lecimy samolotem. Moj wujek wylatuje na 3 tygodnie do Stanow i zostawia nam samochod, wiec w zyciu bym nie chciala sie meczyc jechaniem. Poza tym jak sie kupi bilety wczesniej, to jest duzo taniej leciec niz jechac. Nie mowiac ze poza sezonem promy sa drozsze bo master ferries nie plywaja:zawstydzona/y: kupa kasy na benzyne, jesc tez trzeba cos, traci sie 2 dni, co moje dziecko moze miec mi za zle siedzac tyle na pupie;-)

a dokad jedziesz? bo przeciez mieszkasz w mojej okolicy wiec niezle nadrabiasz. Nie mowiac juz o cenie biletu na prom, ktory nie jest najtanszy z kalskrony.

Ja jezdze do Kristiansand, tam promem do Danii. W sezonie plynie sie za jakies 300 koron i to w okolo 3 godzin. Potem 3-4 godzinki przez Danie i leci sie potem przez Niemcy, co idzie calkiem szybko ze wzgledu na dobre drogi.

Wszystko zalezy dokad sie jedzie, bo jak ja jezdze do Warszawy to jest krocej, ale moze do Trojmiasta sie nie oplaca, bo potem trzeba cale wybrzeze nadganiac.

Znowu droga do Oslo to zajmuje duzo czasu zeby sie przebic przez te gory i zakrety. Potem to kiedys dalam rade z Oslo z centrum do promu w Szwecji w 7 godzin dojechac. Ale jechalam wtedy jeszcze bez dziecka i robilismy tylko jeden postoj:-)

no moje dzieci juz śpia a ja znowu buszuję ,
dzięki za namiary dziewczyny , super te krzesełka, na finn widzialam , ale jakos nie zastanawiaŁAM SIE NAD NIMI , BO ZDJ NIE WYRAŹNE.
no Agnieszka mi jak skończy sie kurs pod koniec czerwca tez wracam do PL , RACZEJ SAMOLOTEM, a mąż dojedzie w swoim urlopie, w sierpniu. ale współczuje ci tej drogi, mu obraliśmy ostatnio podobna trasę , jescze z bergen do oslo górami musieliśmy dojechac , a pogoda masakryczna:-(

reklama
Agata jade do Gdyni, wiec nie oplaca mi sie przez Niemcy, a koszt calosci wychodzi taki sam. Do samego Oslo nie dojezdzam, tylko biore prom ze Svinesund.
Ana moze uda nam sie spotkac, dlugo bedziesz?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry