• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

mamy z norwegii

bede miesiac, ale nie caly czas na wybrzezu. Napewno na poczatku i pod koniec miesiaca. W polowie ciagne do Warszawy i na koniec tez na weekend majowy. Pozniej to juz z Warszawy lece bezposrednio do Stavanger.

reklama
Agata jade do Gdyni, wiec nie oplaca mi sie przez Niemcy, a koszt calosci wychodzi taki sam. Do samego Oslo nie dojezdzam, tylko biore prom ze Svinesund.
Ana moze uda nam sie spotkac, dlugo bedziesz?

ja bym chciala dwa miechy zostac i wynagrodzic małemu tą totalna izolację i zfundowac mu pełen wypas w te wakacje , ale mój mąż ma 100 pomysłow na minutę.
myśle , że się spotkamy na polskiej ziemi i wybierzemy to tu to tam , nie wiem gdzie bedę mieszkac , nie długo będe bezdomna:-(, ale jak na suhara to napewno,

moj tez ma 100 pomyslow na minute, czasem za nim nie nadazam, bo by mi mozg wyparowal:szok:

ja tez chce mala wziasc troche do "ludzi" chociaz moja raczej ma duzo wokolo, bo do nas ciagle ktos przychodzi i tez mamy mnostwo norwegow wokol, ale to nie to samo;-)

no u mnie jest nie ciekawie , bo cezary wogole nie ma kontaktu z dziecmi, tutaj naprawdę , jest odizolowany:wściekła/y:, zero znajomych z maluchami , a polscy znajomi nie mieszkają z żonami, ja jestem tu wyjątkiem , niby miały przyjechac na lato , no ale ja jade do PL:-( TERAZ SOBIE PRZYPOMIALAM , Że W SIERPNIU idzie do przedszkola , to nie wiem czy dwa miechy w kraju , ale pokryje się razem z AGĄ terminem pobytu

czemu nie, trzeba sie tylko dogadac, ale jak narazie to ciezko bedzie mi sie okreslic, poniewaz tak jak powiedzialam, jade z mezem z ktorym nigdy nic nie wiadomo:baffled: poza tym nie wiem tez ile czasu spedze z tata na wybrzezu. Ale zawsze moge Cie znalesc na forum i wtedy sie zgadamy jak juz bede na miejscu, to bedzie duzo latwiej:-)

nooo..ja tez jade samochodem i 1-szy raz przez Danie - teraz mam blizej do Kristiansand, wczesniej przez Szwecje (Ystat-Swinoujscie) i potem w dol przez PL. wiem ze koszta (choc my mamy prom za darmo - umowa naszego hotelu z Color Line) no i czasochlonne i meczåce ale to przez tå calå wyprawke dla Dzidzi.. mam nadzieje ze sie t zle na mnie iMalenstwie nie odbije (bede w 31tc, powrot 32-33 :zawstydzona/y:).. - to najbardziej mnie meczy i martwi..

a jesli chodzi o wakacje.. moj Piekny zaproponowal Egipt zaraz przed PL - chcå wybrac sie z przyjaciolmi, ale ja w tym roku odpadam..zawsze chcialam.. i piramidy zobaczyc, choc mysle ze Oni to bardziej pic,jesc, hulac i opalac sie jadå..ale ja powiedzialam "nie"..jednak jest to kraj bardzo egzotyczny - woda,jedzenie..lepiej nie ryzykowac.. za to zazyczylam sobie jakis ladny duzy slomkowy czy lniany letni kapelusz.. no i kazalam sobie obiecac ze jeszcze tam pojade.. i tym sposobem pierwsze dni maja spedze samiusienka w domu..a moze znowu pojade do Ulvik..
..a o Naszym Morzu to ja juz od dawna mysle.. i teraz to mysle tak na wrzesien.. Dzidzia bedzie juz 3m-ce duza i moze by tak Jå/Jego "podjodowac".. i tatusia na relaksik do jakiegos SPA zabrac.. ale zobaczy sie.. a Wam fajnie.. mysle ze rzeczywiscie powinnyscie zorganizowac jakies spotkanko! :tak:

reklama
:-)no to rzeczywiscie macie fajnie ze prom za darmo

a jesli chodzi o twoje zmartwienia na temat ciazy, to poprostu zatrzymujcie sie co jakis czas zebys mogla dobrze rozprostowac kosci. Jak ci sie uda wyprostowac je w samochodzie to tez fajnie. Nic sie nie martw wszystko bedzie dobrze.

Przed jedna rzecza chce cie przestrzec zebys sie nie martwila, bo ja sie strasznie przestraszylam, jak po 7 godzinach jazdy w 5 miesiacu ciazy (prawie wszystko przespalam;-)) wychodzac z toalety na papierze toaletowym zobaczylam troche krwi:szok: to byl szok dla mnie i oczywiscie strach ze cos sie stalo. Sprawdzilam raz jeszcze i okazalo sie ze to bylo troszke z odbytu, a to dlatego ze dzidzius wiele godzin naciskal tam. Poza tym jednorazowym encydentem, to wszystko bylo w porzadku. Pamietaj ze to nic strasznego.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry