• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

mamy z norwegii

hej Dziewczyny!! :-)
wlasnie odczytalam wiadomosc na NK - Ania wynalazla ze jestem tam aktywna!! - spryciula!! :-D ale tak naprawde to komputer od rana wlåczony, tyle ze ja robie rozne rzeczy.. teraz np. siedze i haftuje sobie (a raczej dla Dzidzi) takå miarke do wzrostu co to sie przywiesza na sciane.. od80cm, sliczna - z Kubusiem Puchatkiem. zakupilam sobie przez internet wraz z innymi rzeczami i choc wiem ze za wczesnie musialam od czegos zaczåc - tyle tego mam.. :-) a propos! aniu dziekuje Ci bardzo za namiary na te stone internetowå z haftem krzyzykowym!! buzka za to!!

pozatym wlasnie pizza wylådowala na stole! J. dopiero 0,5h temu wrocil z pracy wiec zdecydowalismy dzisiaj tak szybko i bez wysilku.. potem chcemy razem usiåsc i popracowac troche nad wspolnymi pomyslami dotyczåcymi nowego mieszkana.. mamay rozne opcje, terz tylko trzeba wybrac i wspolnie pogodzic te najlepsze..

..wczesniej, w ciågu dnia probowalam wkleic pare zdjec z mojej wizyty w PL.. niestety bezskutecznie :-( nie wiem dlaczego!? :baffled: teraz musze wrocic do Waszych postow co tam dzisiaj juz zdåzylyscie naskrobac bo jeszcze nie czytalam.. :)

reklama
ania - kvalme-mdlosci, oppkast-wymioty
lila - tak jak pisala agathe prawo konsumenckie w Norwegii zezwala na zwrot zakupionej rzeczy w ciågu 14dni bez podawania nawet szczegoløw.. nawet wiecej! jesli byla jakas ukryta wada - np. z silnikiem (ale tego musicie byc pewni) albo tez oklamany przebieg, w tym momencie nawet nie ma dyskusji o zwrocie pieniedzy a Wy mozecie nawet sprawe skierowac do sådu!! :wściekła/y: wiec nie zamartwiajcie sie tylko dzialajcie! macie jeszcze kilka dni.. :tak:

tampeza - pytasz czy odpoczelam? :) tak odpoczelam ze nawet przy spuchnietych jak u slonicy nogach waga pokazala 1,5kg spadku na wadze..:-D mowie Ci - MASAKRA byla! - ostra jechanka - od rana do wieczora!! :-D

Lilka z takim dowodem nie powinniscie miec problemu z oddaniem, bo to nie jest tak ze jestescie nie zadowoleni z zakupy, tylko zostaliscie oszukani, powiedzcie ze pojdziecie z tym na policje, bo to oszustwo. Tak czy tak jezeli do tego dojdzie policja powie wam co z tym zrobic

uwazajcie na takich ludzi z bliskiego wschodu, bo oni czesto robia ludzia jak chca. Nie tylko w komisach, ale tez w sklepach wstukuja inne ceny niz jest na polce. Moj maz juz im udowodnil pare razy to teraz nie odwazaja sie nawet zle wbic, a jak nie sa pewni to wbijaja nawet mniej. Ale jak ktos nie wie to robia jak chca:wściekła/y:

Nie jestem raistka, poprostu slyszalam juz wiele takich historii. My tez kupilismy nasz pierwszy samochod od takiego typka, ale na szczescie mamy znajomego mechanika norwega, ktory uswiadomil nas o naszych prawach, a jakby trzeba bylo to uswiadomilby tez tego sprzedawce.

jestescie nie ocenione
bardzo dziekuje!!!!!!!!! naprawde az serce nam podskoczylo z radosci :-)

ja juz powiedzialam Karolowi ze chocby gosciu nie chcial przyjac auta to je przyjmie bo ja tak tego nei zostawie :no:

jawnie zrobil nas w h..ja :crazy:

Agata ja sie w Norwegi stalam rasistką jesli chodzi o tych ze wschodu!
najpierw wynajelismy meiszkanie od Pakistana,kolega z pracy Karola
i co?? po 3 miesiacach dom sprzedal wraz z nami,a potem mial problem z oddaniem depozytu!! :crazy: wtedy [przysieglam sobie ze nic wiecej z tymi ciapatymi nie chce meic wpsolnego,bo bylam na koncowce ciazy i strasznie to pzrezylam i szukanie meiszkania w eksresowym tempie i nerwy w zwiazku z naszym depozytem...
a teraz to...KONIEC!! juz mam dosc tych ciapatych :crazy:

my wynajmowalismy od wietnamczyka i tez nie bylo lepiej. Najpierw nam obiecywal ze jest tak zadowolony z nas ze czynszu nam nie podniesie, po czym skoczylo o 600 koron z nienacka. Szczerze mowiac maz wiedzial ze nie ma prawa do tego, ale ciezko bylo z mieszkaniami juz wtedy, wiec dalismy spokoj.

Za to po jakims czasie dowiedzielismy sie (to byl listopad) ze on sie wprowazda na pierwsze i drugie pietro z rodzina i ze musimy opuscic drugie pietro, ale ze nie musimy sie spieszyc..... my w szoku, bo mieszkan prawie nie ma, tzn. bylo 80 osob na jedno mieszkanie przecietnie. I my mamy psy wiec z tym jeszcze trudniej. W stresie, bo to nic milego wiedziec ze trzeba sie wyprowadzic i nie wiadomo gdzie, udalo nam sie od stycznia tu gdzie teraz mieszkamy. Wyprowadzilismy sie i okazalo sie ze wynajal komu innemu za 2,500 koron wiecej:wściekła/y:

jak sie maz dowiedzial, bo wiedzial ze nie ma prawa do tego, to myslalam ze oszalaje ze zlosci!!!! Zadzwonil do niego i tam mu na wrzucal, bo wykorzystal klamastwo ze to on potrzebuje, bo wiedzial ze innaczej jest nielegalnie. Po czym on sie wypial na wszystko i powiedzial ze wcale nie musielismy sie wyprowadzac!! A pamietam ile razy mowil,,,, to sie nazywa klamstwo:crazy:

Szkoda gadac:angry::angry::angry::angry::angry:

reklama
masakra z nimi

nasz Pakistanczyk sprzedal nas po 3 miechach z domem a po meisiacu juz mowil o podwyzce.....oni wszyscy sa siebie warci :baffled:

a teraz inny tez jakis ciapaty namawia Karola by wynajal od niego meiszkanie w Drammen
mamy to gdzies....mamy piekne mieszkanie,od normalnych ludzi..Norwegow :tak: i jestesmy szczesliwi bo nie stresuja nas podwyzkami,a jak mowimy ze mieszkanie bedziemy malowac to wszystko powiedzieli ze nam kupia :tak:
naprawde mamy szczescie z tymi ludzmi i zamierzam tu mieszkac az kupimy cos swojego

wlasnie Kasiu,wy kupiliscie swoje mieszkanko?? bo pisalas ze sie przeprowadzacie
jesli pisalas to mi umknelo :sorry2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry