reklama

mamy z norwegii

czesc Dziewczyny!
ja tez od rana sie krzåtam. bylam na chwilke w hotelu, w sklepie, potem z samochodu wypakowalam czesc poscieli i ubranek dla Dzidzi i moze jutro albo pojutrze usmiechne sie do kolezanki i pojde do niej prac.. moja pralka oczywiscie niepodlåczona, pozatym kupujemy nowå i dopiero na nowym miejscu bede jå miala, hotelowej nie chce uzywac do tych malutkich dzieciaczkowych ciuszkow bo tam sie rozne rzeczy piorå i wogole to taka ogromna jak fabryczna pralka i nie chce..
..tez mamy pieknå pogode wiec wystawilam na taras løzeczko (a raczej wszystkie czesci bo nieskrecone) i materac zeby sie wietrzylo bo strasznie smierdzi nowosciå - lakierem i grykå wiec moze to niezbyt przyjemne byc dla malenstwa..
..przez to wszytstko i calå jeszcze reszte innych pudel,pudelek,pudeleczek dom wyglåda jak jeden wielki magazyn.. az sie plakac chce.. i nawet nie wiem z ktorej strony chwycic sie za normalne codzienne porzådki dlatego nawet sie nie chwytam tyle ze naczynia umylam.. poprostu masakra... qrwa dosc mam juz takiego zycia! w wiecznym syfie i pudelkach!!!

milego dnia Dziewczyny!!

ps.
Aniu! 3mam za Ciebie kciuki z tymi oparzeniami!! buziaczki!
marta! wody jest tak duzo ze trudno doradzic.. z gazowanych smakowych ja lubie zielony Farris LIME oraz pomaranczowy (mniej gazowany) Papaya/mango.i Farris BRUS white peach. reszta jest dla mnie nie do przelkniecia.. a jesli chodzi o zwykle niegazowane - szukaj na butelce takiej z napisem UTEN KULLSYRE. :)

reklama
właśnie wróciłam od lekarza , zbadał przy okazji małego i dał oczywista diagnozę : zdrowy , osłuchowo jesd b. dobrze.Szkoda, że wczoraj miał taki atak kaszlu w nocy , że sie obudził i nie mógl zasnąc .Możliwe , Że przyczynĄ moze byc refluks, moze miec zapalenie przełyku, juz nawet mi sie nie chce o tym myślec , dobrze , Że niedługo jedziemy do PL.A U mnie tylko zmienił opatrunek i powiedzial , ze nie mam niczym smarowac, ale nawet nie mam zamiaru go słuchac , kupie sobie jaką dobra maśc i tyle:wściekła/y:. Jeden plus , że był delikatny i nic nie bolało:tak:.mam nadzieje , ze szybko o tym zapomnę:-(, ale wczoraj to dziko czułam sie w kuchni, normalnie trauma mie dopadła:-D.

KASIU NIE WIEM JAK CIE POCIESZYC , przeżyłam dużo przeprowadzek i wiem o czym piszesz , graty , pudła i ta niepewnośc, nie martw sie jak J obiecał to sie jakos ułoży , przetezymaj ten syf:rofl2:. ja tez w masakrycznych warunkach mieszkam, wstyd ....i tez z niecierliwością czekam na przeprowadzkę.

a tak na marginesie przypomiała sie mi moja obietnica wobec Ciebie (co do ubranka żyrafki:-D)musze wyczochrac z ciuszków Czarka jak pojade do PL ....:)NO ALE NIE WIADOMO KTO TAM SIE W BRZUSIU UKRYWA....?

Marta w poniedziałek nie byłam na długim spacerku jak pisałas , tylko zlekka sie oparzyłam i wylądowałam na pogotowiu:-(.ale jak to mówia do wesela sie zagoi:)

a GDZIE SIĘ UKRYWA RESZTA MAMUSIEK?

hej

a ja wlasnie wrocilam z zakupow, udalo mi sie kupic buty i troche ciuchow, ale tak sie nachodzilam, ze szok,,, padalm

ale jestem zadowolona bo nawet nie siedzialam caly dzien a kupilam co trzeba:-)

chyba jakis relaksik teraz znogami w gorze, bo nic mi sie nie chce teraz....jednak zakupy tez moga byc wyczerpujace;-)

hej!
..a ja dopiero wstalam z drzemki.. wczesniej grzalam sobie w mikrofali gofry i zajeta innymi rzeczami niechcåcy troche je spalilam.. w domu wielogodzinny smrød palonego cukru az mnie glowa rozbolala wiec sie polozylam.. chyba juz jest lepiej - z glowå i smrodem.. :-D
..Ania! spoko!spoko! jak bedzie chlopiec to juz ja Ci sie przypomne!!! a piszesz do wesela... hmm..wszystko mozliwe bo przeciez ja jeszcze nie zamezna!! to w takim razie w ramach kobiecej solidarnosci i zeby przyspieszyc roche (ale tylko Twoje ozdrowienie!!) to ja bede musiala Go pierwsza poprosic o reke!! :-D:-D
..sama w domku siedze..zaraz ide uwarzyc sobie zupki.. pøzniej (choc nie wiem o ktorej) ma przyjsc J., jego przyjaciel i moze jeszcze Marcin i bedziemy jesc chipsy i oglådac film.. chipsy.. hmm.. ja juz chyba swoj limit syfiastego jedzenia wyczerpalam - na dzisiaj, jutro i wogole do konca ciåzy.. Dziewczyny znowu jem czekolade kilogramami.. juz nawet mnie to nie cieszy wrecz tak mi potem zle.. znowu pewnie dlatego ze wlasnie dookola tak a nie inaczej i czuje sie sfrustrowana.. i normalnie znowu wyrzuty mam!!! :-(

a to od razu trzeba sie obrączkowac..?
my się hajtneliśmy jak czarek miał 2 miesiące:-D, ja uważam , ze to nie czasy średniowieczne.
a co do jedzenia różnych smakołyczków i nie zdrowych rzeczy ja chyba ostatnio bije rekordy:szok:

..u Nas nie wiadomo jak to bedzie z tym slubem i kiedy.. nie mialo to dla Nas wiekszego znaczenia, zresztå tu w Norwegii wolne zwiåzki z dziecmi så rzeczå naturalnå i nawet zalegalizowanå.. oczywiscie ze rodzina i znajomi przy okazji wiadomosci o Dzidzi pytali co dalej ale do niczego Nikt nas nie przymusi.. rodzice z obu stron i Babcie wciåz w zartach podgadujå, my te zarty podlapujemy i kto wie - moze rzeczywiscie sie wydarzy.. poki co zgodnie wiemy ze slub i wesele odbedzie sie w PL - ktoregos dnia przy okazji wizyty w PL i wyjsciu z Mamå i ze mnå do kawiarni J. po piwku i kieliszku zolådkowej nawet zaczål juz wstepnie liczyc gosci i wydatki!!! ja powiedzialam ze chce impreze w Zamku Ksiåz i powøz z konisiami, a Mama powiedziala zeby moze jednak dal sobie z tym spokøj bo Go z torbami puszcze!!! :)))))) :-D pozyjemy-zobaczymy!!

royalty.gif
princess_100.gif
cinderella_2.gif

a pewnie!! a Dzidzia jesli juz bedzie chodzic bedzie Mamie welon niesc!! a ksiådz za glowe sie zlapie i Nas przechrzci!! :-D dobrze ze za plany i marzenia nie idzie sie do wiezienia bo ja dostalabym chyba dozywocie!!
..ale tak na powaznie.. trudny to bedzie orzech do zgryzienia bo i duzo przy tym organizacji - transport dla gosci ze strony J., spanie.. jakås kapele co to møwi i spiewa po angielsku i wogole moze jakiego wodzireja bo z racji tego ze zwiåzek mieszany o kontakt miedzy goscmi moze byc trudniej.. chyba ze wiecej wødki sie kupi i wtedy to juz niewiele bedzie mialo znaczenia!!:rolleyes2::-D

no wlasnie! agata! jesli moge Cie zapytac, i jesli mieliscie slub i jakås zabawe - jak to u Was wyglådalo? :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry