reklama

mamy z norwegii

reklama
Dwie dziewczynki podobno fajnie się chowają. A to zdjęcie też jest suuper :-D.
Wogóle położna była super, wszystko mówiła i tłumaczyła. A zdjęc mam chyba z 8. Śmiała się bo mała akurat sobie "pływała" i nie było problemu ze zmierzeniem części ciała, ma długie nóżki. A imię wybrane to "Maya", na razie chyba że wpadnie nam do ucha inne :-). A czapeczki mogę kupowac na 17 cm, nawet to mi już powiedziała. Suuper babeczka. Agata mam nadzieję że też trafisz na fajną babkę :-).
Ja miałam badania w szpitalu Haukedal Hospital w Bergen, tylko że prawie nie zdążyliśmy na badanie bo nie mogliśmy znaleśc budynku:sorry2:. To jest normalne osiedle szpitalne:szok:. Tam jest wszystko od porodówki po dom starców i cmentarz:baffled:.
Mój Mąż był pod Wielkim wrażeniem:-), a Nati wciąż powtarzała i pokazywała "tam jest dzidzia !" Nawet mam jedno zdjęcie w 3D. Tylko buźkę ma zniekształconą bo pępowina biegła po środku buźki.
A Tomek (mąż) ma już bzika na punkcie łóżeczka, wózka, fotelika itp. SZOOK
Nawet gorzej się zachowuje niż ja, biegał po sklepie i wołał mnie :-). Ale fajnie bo w pierwszej ciąży to nie chciał iść na usg, a w sklepach to też tak dziwnie, a teraz to mogę z Nim chodzić :-D.
Po wizycie pojechaliśmy kupic Natalce prezent na dzien dziecka bo moj pracuje do 20 i nie bedzie kiedy jechac. No i lataliśmy po 2 sklepach 3 godz w sumie i kupiliśmy jej namiot, nic innego nie przyszło nam do głowy, bo lego duplo nie chciała :sorry2:. A i sandałki kupiłam za 130 nok, ale mi się udało :-).

hej! i ja dolåczam sie do gratulacji i rzeczywiscie fajna historia i zdjecia!! :-D:tak: i Natalka jak prawdziwa ksiezniczka w tym namiocie!! :-) o imieniu ale przez "J" - Maja i ja myslalam i bardzo mi sie podoba!! :tak:

..a ja ok.17:30 wrocilam z Kristiansand. to byly chyba najszybsze, powazne zakupy w moim zyciu!! wszystko trwalo razem 2h bo J. musial byc na wieczor z powrotem w hotelu..na szczescie bylam juz przygotowana od wielu tygodni - upatrywanie cen i produktow w internecie.. tak wiec kupilismy 2wysokie polki na ksiåzki i inne w komplecie ze stolikiem TV, 2wiszåce "zabudowane" polki do przedpokoju i ogromne lustro w srebrno-czasnej drewnianej,stylizowanej ramie.. kwestia mebli jest juz chyba zakonczona, potem sprawdzalismy jeszcze pralki ale w zwiåzku z tym ze tej co chcielismy nie mieli na skladzie (zresztå jak i mebli) stwierdzilismy ze i tak tu wracamy w przyszlym tygodniu (wlasnie po meble) wiec najpierw poczytamy opinie w internecie..

..wlasnie zadzwonil J. wraca do domu wiec koncze - bedziemy sie razem relaksowac!! :))) ;-) moze zajrze pozniej.. tymczasem milego wieczorku dla Was wszystkich!! :o***

NO to szybkie te zakupy:-D.
dużo tego... no ale dzidzia w drodze to zawsze szykuja sie takie zmiany:tak:.miłego relaksowania
2qsccvo.jpg

Anka a jak Cezary sie czuje? Ma jeszcze ten kaszelek?
Ja jurto robie fasolkę po bretońsku :-), mniami, tylko szkoda że tak wzdyma:-D.
Pewnie usypiacie Swoje maleństwa :-). Moja już sama zasypia. A wózek to już zapomniałam jak wygląda :-).
Jurto idę znowu sprzątać. będę musiała z Anna pogadać żeby zwiększyć godziny bo nie wyrobie sie w godzinę albo będę sama dozować czas pracy, np raz 1 godz bo mało roboty będzie i starczy a raz będę musiała 3 godz. bo nie wyrobie :sorry2:.
A jutro ma 2 godz.
Ciekawe co zastane bo dzisiaj nie byłam bo byłam rano w szpitalu:baffled:.
Ale kaska sie przyda, wiec im wiecej bałaganu tym ja więcej zarabiam :-D!!!

Marta gatuluje coreczki
Kasia fajnie, ze zakupy sie udaly
My dzis zaliczylismy grupe spiewania a pozniej poszlismy na zakupy, chcialam kupic wozek parasolke i porazka, wszystkie byly do 15kg. Moj dziad juz wazy 13, wiec nie bede kasy wydawac na 3-4 miesiace, jeszcze pani w sklepie stwierdzila ze 15 kg to tak do 4 lat:-D
Poza tym mala ma chyba na cos alergie z nosa jej strasznie leci i jak tylko wychodzimy to lzawia oczy i sa czerwone jak u krolika. Niestety na testy za wczesnie, powiedzieli, ze dopiero jak skonczy 2 lata:no:
Ja juz mam dosc tych upalow, w sypialni pomimo otwartego okna caly dzien i zaslonietych zaslon 27st, w ogole nie da sie spac:wściekła/y:

oj, oj,,,, slysze pierwsza osobe ktora narzeka ze jest za cieplo w Norwegii:-D ale rzeczywiscie jak masz tak cieplo w sypialni to rzeczywiscie ciezko sie spi:szok:

ja dzisiaj kupilam malej piekne biale buty do sukienki na wesele 14 czerwca....jutro ide dalej polowac na buty dla mnie

Ogladacie frustrerte kvinner?

Ja nie mam norweskiej telewizji a i tak bym nic nie zrozumiała:-(. Dzisiaj rządzi Tomek , czyli "39 i pół" później "Wojewódzki". A ja pewnie odpadnę znowu o 22:30. Jakoś ostatnio mnie muli.
A gdzie mieszkasz "tampeza"? I jak masz na imię, bo szukam i szukam i doszukać się nie mogę :tak:.
Mój agent już śpi , czyli chwilka dla siebie.
Ale zazdroszczę Ci zakupów Kaśka :-), muszę jeszcze poczekać ...:-)!

reklama
ja mialam polska telewizje, ale teraz gdy sie przeprowadzialm w styczniu to moj nowy wlasiciel nie zgodzil sie na zawieszenie anteny:-( wiec jestem zdana tylko na norweska:-(

ale nie ogladam za wiele,,,,,

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry