reklama

mamy z norwegii

tez tak mysle ze z tym basenikiem to nie glupi pomysl i moglaby sie chlapac caly czas niezaleznie ze woda w fjordzie bylaby zimna, bo w takim basenku to szybko sie ogrzeje.

A co do baseniku w ogrodzie, to z moimi wlascicielami to nigdy nic nie wiadomo, jednego dnia sa cali happy a drugiego dnia wkurzeni,,, loteria... Poza tym dbaja o ten ich trawnik jak o jakas swiatynie, smieje sie z nich ze tylko z tarasu na nia patrza bo nie widze za czesto zeby po niej chodzili, no chyba ze przestawiaja to urzadzenie do podlewania w inne miejsce:-D a co by bylo gdyby akurat mieli kiepski humor a moja by im trawe powyrywala,,,,, nigdy nic nie wiadomo:baffled:

dlatego lepiej juz sobie chodze nad fjord bo tam i dzieci sie pojawiaja i plac zabaw i mnostwo trawy i laweczki. Nawet gdybym miala wziasc wiecej rzeczy to sobie samochodem te cale 800 metrow podjade i mam problem z glowy, moze sobie brykac tam do woli:tak:

reklama
a jesli chodzi Tampeza o wozek quinny ktory chcialas na zywo obejrzec to sa w forus, bo widzialam wczoraj. Moge ci wysalac linka z mapka gdzie to jest, to sobie przymierzysz dziecko i zapytasz do ilu kilo.

a z tą trawa to Mój mówił że tam na Askoy u Anki jest taki kolo co trawkę kosi grzebieniem i nożyczkami :-D taki pedant. Śmiał się że mi do niego dużo nie brakuje, bo ja chce co tydzień trawę kosić a raczej te mlecze :-D!!!
Ana może gdzieś koło Ciebie mieszka :-D!!!

A ja mam właścicieli takich że wolą się walnąć na słońce i opalać a syf w całym domu że nie wiem. Na razie skończyłam moja pracę. W lipcu mi przepadnie 1600 nok bo będę w Polsce na wakacjach. A w sierpniu znowu będzie tam taki syf jak dwa tyg temu:wściekła/y:! i cała moja praca do dupy...

Ostatnia edycja:
hej Dziewczyny!!

u mnie wczoraj grill sie udal, Jorgeir upiekl wielkie owcze udzisko, bylo bardzo dobrze przypraawione - pyszne!! chlopcy troszke popiwkowali, w miedzyczasie zaczelismy grac na PlayStation2 w "guitar hero" (granie na gitarze) i tak nam zeszlo do ok.3 w nocy.. ja potem spac nie moglam - nie wiem - moze emocje,moze bo jasno (choc wczesniej raczej mi to nie przeszkadzalo) no i przy okazji te nogi.. i tak do bialego rana a na to wszystko pobødka - znowu skurcz - tym razem w lewej lydce (3dni temu bylo w prawej).. jakkolwiek.. dzisiaj prawie caly dzien z J. w domu. zrobil pyszny obiadek, ja w tym czasie zepolilam na gitarze (swinia nagral mnie ukradkiem!! :-D), potem przenioslam sie na tarasik, ale J. nie chce dolåczyc bo gråco wiec ja tak sie szwedam z zewnåtrz do srodka i wymyslam co tu robic.. wynioslam juz na zewnåtrz komputer,ksiåzke, przy okazji zrobilam coctail lodowo,bananowo,kawowy a teraz.. nalalam sobie wody do wiaderka, nasypalam lawendowej soli i mocze nogi (wciåz tylko piszecie o kåpieli i wszystkie te zdjecia to pomyslalam ze nie bede gorsza!!:-D)... :-)

A mi się marzy kąpiel w wannie :-D. Z duużą ilością piany i taką pachnącą.
Bo tutaj mam prysznic. Fajnie bo szybko się umyjesz(chociaż ja mogę też godzinami siedzieć aż cieplej wody nie będzie !
JAk będę u mojej mamy to sobie taką zrobię, kupię sole i olejki i będę się moczyć :-D.
U teściówki nie da rady się moczyć , chyba tylko kostki bo ma wannę o długości 150 cm a ja mierzę 170 :baffled: +duży brzuch to się nie mieszczę:baffled:.
I muszę sobie kupić tego blendera z dzbankiem żeby robić te pyszne koktajle Anki:-D.
Kasiu a na kurcze mięśni to magnez jest dobry :-D

koktail bardzo dobry!! :tak: J. tez smakowal.. tyle ze lodow nie wymieszalam tylko poprostu wsadzilam lychy do srodka tak zeby plywaly i chyba jednak trzeba bylo wymieszac.. :-p ale tyle zrobilam ze az normalnie brzuchy bolaly!!! :-D

MARTA a tak mozna brac magnez w ciaży , jeśli lekarz nie zaleci?
chodzi mi o to , ze jeśli sie juz bierze jakies witaminy , to wieksz dawka jeszcze dodatkowo bardziej zaszkodzi dzidzi..

Ostatnia edycja:
tego nie wiem czy w ciązy wieksza dawka magnezu zaszkodzi ...
ale jak mi z natalką puchły nogi i to tak ze nie mialam juz butow:baffled: to zapisał mi specjalne wapno na recepte
trza sie spytac, bo kurscze miesni o sa braki magnezu..

reklama
znalazlam w necie to:"
kasia123m
filomag b6 w ciąży
Panie Doktorze!!!czy jesli zazywalam jedną tabletke filomag B6(MAGNEZ) przed ciążą bo czesto łapały mnie skurcze łydek, to czy teraz ( jestem w czwartym tygodniu ciąży ) mogę dalej brac jedną tabletkę dziennie?czy to nie zaszkodzi dziecku?dodam ze w jeden dzien nie wzielam magnezu i pożniej pulsowalo mi cos w dole brzucha i kuło mnie w nocy...nie wiem czy to były jakies skurcze....bardzo prosze o odpowiedz...kasia

Nawet lepiej go brać."

to była odpowiedź lekarza.
szukam dalej...

MAM:

Bardzo ważnym biopierwiastkiem w diecie jest także magnez. Uważa się, że aktywuje on około 300 enzymów w ustroju człowieka. Zwiększone zapotrzebowanie na magnez podczas ciąży wynika z potrzeb płodu, który akumuluje go w ilości 8 mg/dobę. Natomiast średnia ilość magnezu wydzielanego do pokarmu kobiecego w ciągu doby wynosi 25 mg. Zalecana dobowa podaż magnezu kobietom ciężarnym wynosi 350 mg, a matkom karmiącym 380 mg [6,7]. Niedobór magnezu w organizmie człowieka może wywoływać zróżnicowane objawy kliniczne, najczęściej są to: zaburzenia rytmu serca, wypadanie włosów, ogólne zmęczenie i inne.
A to link do strony
eRodzina.com | Ciąża | Dlaczego warto stosować suplementację w czasie ciąży i karmienia piersią?

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry