reklama

mamy z norwegii

reklama
Kasia weź sobie coś na rozgrzanie
emocje33.gif
, bo jak cie polamie na dobre to nie dasz rady wstac jutro do Emmy.
dzieki za tłumaczenie , szczerze to żadnych konkretów nie napisali , co wymagaja ?nic!!!z tego co pamiętam to Agathe była asystentką, i podcierala kupki , ciekae czy przyjeliby taka osóbke jak ja?:confused:
a właśnie jakaś cisza , bawi się swoim sprzętem czy jeszcze nie wróciła od lekarza...:dry:

Kasia wrzuc fotkę kluseczki...

Aniu ja niestety nie znam ani slowa z tego :-(.
Ale nie zniechecaj sie, oni tak czasem gadaja a przyjmuja:tak:. JEst taka duza firma sprzatajaca nazywa sie "toma" to adres Toma :: Hovedside ::.
Sprzataja na gotowych budowach i nie tylko. No i helse bergen Helse Bergen - Haukeland Universitetssykehus - Karriere.
Napisz tylkoze Twoj norweski jest poczatkujacy to Ci pomoze:tak:.
Kasiu nie przejmuje sie ze jestes chora:tak: Emma sie nie zarazi na 100%. Bedzie Ciebie trzymalo gdzies tak z tydzien. Ja robilam sobie takie domowe parowki i wtedy nos mi sie odtykal. Zalalam wrzatkiem z 4 paczki herbatki z rumianku w misce, na glowe recznik i wdychanko ;-). Gdzies czytalam ze jak sie bedzie jadlo czosnek to dzidzia chetniej bedzie pila z piersi, podobno lubia ten smak w mleku:baffled:....no:-D
A wit D jest obowiazkowa (bynajmniej w PL)dla niemowlakow zeby nie dostalo krzywicy!!!!!! My mamy tej witaminy sladowe ilosci dlatego sie podaje doraznie. Natalka dostawala 2 kropelki na dobe. Pozniej jak juz ciemiaczko zaroslo 1 kropelke. A pytalam sie o wit K bo w PL niedawno to wprowadzili te zastrzyki dla noworotkow.

..a propos zabiegow upiekszajåcych! zobaczcie co przypadkowo znalazlam w necie!!
normalnie ludziom sie juz z glowach i dupach przewraca!!

Ostatnia edycja:
Marta ale mnie wkurw...:crazy::wściekła/y: z tym jezykiem , w sumie trzeba uszanowac to ich wola .już byłam na rozmowie przedszkolu i to rozumiem , bo kontakt z rodzicami i dziemi, ale do sprzatania.....gdzie pod biurkiem:baffled::angry: po norwesku:confused:, dzwoniłam do agencji i i wlaśnie mi wyjaśniła kwestie językową , TRZEBA BYŁO KŁAMAC.:-D

a to:Vikar, Dagtid, Heltid

Kasia ale przerażajace zdjecie :-(
ja sobie tez nieco upiekszylam jak bylam w PL...

Ostatnia edycja:
ale sie spienilam!! :wściekła/y:Malutka zasnela mi przed 15min a tu nagle doslownie za scianå WIERCENIE!!! :wściekła/y:tak bez ostrzezenia!! :wściekła/y:nawet nie zdåzylam Jej wyniesc do sypialni choc tam tez slychac ale mniej! :wściekła/y: a ze ta dziewczyna z gory niepomyslala! tez ma przeciez malenkie dziecko!!:wściekła/y: Emma przestraszyla sie i marudzi! dobrze ze nie placze tak jak kiedys ze sprachu w hotelu jak potrzåsali calym wielkim koszem sztuccy zeby osuszyc.. pierwszy (i poki co ostatni) raz widzialam Jå tak przestraszonå..

a co sobie upiekszylas? :-) tlumacze kolejno : zastepca, codzienny, na stale (chyba) lub ze na pelny etat.. musze do Malej. QRWA! a juz sie wzielam za inne rzeczy!! :wściekła/y: a Oni wiercå.. :(

Ostatnia edycja:
mnie tez zawsze wkurzało jak nagle nie wiadomo skad wydobywały sie głośne dźwięki a ja chciałam uspac Czarka , moja mam mnie tylko przestrzegała , ze jak bede sie tak nad nim pieścic to potem bedzie problem, najlepiej , zeby dziecko nie zasypiało w ciszy, bo potem wlaśnie będzie wystraszone jak podczas snu zacznie się jakiś hałas....no i trudno:rofl2:

reklama
biedna Emma:-(, pozniej nauczy sie ignorowac dzwieki i bedzie lepiej :tak:..ale co jej poziom adrenaliny podnioslo to podnioslo i problem teraz znowu z drzemka

Anka nie przejmuj sie, tak to tutaj jest. Znajdziesz cos zobaczysz:tak:. Ja nie zdazylam:-D...hi hi

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry