reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

mamy z norwegii

jak Was w koncu nadrobilam to przebudzila sie Emma i trzeba bylo calå ceremonie karmienia, bawienia, przebierania od nowa! slini mi sie bardzo! a nie pisalam Wam ze w srode bylysmy na kontroli i kolejnej szczepionce przeciw zøltaczce.. Emma miezy sobie juz 61,5cm , wazy 5400gr a obwod glowki 40,5cm..i widzialam maciupciego zåbka ktory koniecznie chce sie wydostac! ståd te ciågle råczki w buzce i mokre wszystkie body!! :-D

Aniu! piekna sukienka!! i wyglådalas pieknie!! :) tez bym takå chciala ale kiedy ten møj mi sie w koncu oswiadczy..?? :-D a pytasz o Ulvik.. cøz. Jorgeir objålby tam stanowisko szefa kuchni w hotelu, no ale nie swojej kuchni wiec roznica jest..no i kwestia ile zaproponujå mu pieniåzkow choc to na pewno nie porownywalne do roznych korzysci wynikajåcych z zostania w Hovden.. (a wiecie ze tutaj przedszkole jest za darmo!? :tak:)..pozatym ja napewno mialabym prace w tym samym hotelu bo mnie tam lubili i nie chcieli zebym odchodzila jako pokojøwka a w przyszlosci (lepszy jezyk) moze cos wiecej, a moze gdzie indziej.. znajomych mam tam wielu, do Voss pøl godz. drogi, do Bergen 2,5..no i przepiekne fiordy..ja bardzo lubie te miejsce, swietnie sie tam czuje..a i Babcia i nianczenie Emmy w razie by co pod nosem..dom rodzicow i tak wykupimy, plan przeprowadzki i tak jest no ale przwdopodobnie jeszcze sie to odlozy w czasie..

Agata..czytalam o polskim sklepie..przypomnialas.. ale Ci dobrze!
Ania, Marta a w Bergen tez jest? Izus gdzie jestes? a w Kristiansand?????
Ania pisalas wczesniej o slowniku, ale potem znowu ze sciågnelas z neta, bo w PL to måz raczej Ci nic nie kupi.. ale tutaj jest, ja kupilam..jak bedziesz chciala/chcialy to dam Ci/Wam namiary! ;-):tak:

Ostatnia edycja:
reklama
hejka

mnie caly dzien nie bylo na BB a wy zescie tyle naskrobaly;-) nadrobie jak poloze mala, a ma jeszcze max. 15 minut wolnosci bo o 21 do wyrka.

Dzisiaj caly dzien spedzilism ze znajomymi (polakami) i bylo calkiem przyjemnie. Rano wpadli tylko norwedzy ale to na chwile. Mala nawet grzeczna dzisiaj byla i bawila sie ze swoja kolezanka o 5 miesiecy starsza w berka w salonie i nawet nic nie rozwalily:tak:

mam nadzieje ze pojdzie spac bez wielkich scen bo spala dzisiaj tak dwa razy po 20 minut w samochodzie tylko. Nie wyglada na zmeczona ale coz bede probowac jak klasc o 21 to moze zrezygnuje wkoncu z 23 bo to jednak stanowczo za pozno dla tak malego dziecka:confused:

Kasiu nie kupi bo jest zapominalski , ale ja już odpowiednią liste zrobiłam co ma mi przywieśc, jedzie w pn a wraca w śr, więc juz te kilka dni wytrzymam,a z netu korzystam on line, jest świetny:tak:, jeden minus , ze cały czas slęcze przed kompem:baffled:.i jeszcze jedno dzięki za komplemenciki , ja w tamtym okresie czułam sie okropnie:-(....
dla EMMY wielkie buziole, rozwija się cudownie , mój jak mial 2 miechy ważył identycznie:tak:, główka-40(NIE , ŻE PAMIĘTAM , SPOJRZAŁAM W JEGO KSIĄŻECZKĘ Z CIEKAWOŚCI:::))))
A ile ważyła jak się urodzila/?:confused:

MARTA a ten zlot czarownic na wiosnę to idealny czas, tylko w jakiś neutralnym miejscu :tak:, a ztym jedzonkiem to co masz na mysli:-D

Fajnie , że miło spędzias dzień , należy ci sie po tych wszystkich ciężkich dniach z małą. mój spał godzinę po południu a teraz juz tez drzemie , nawet nie wiem kiedy:confused:zasnął ,nie martw się mój tez miał takie okresy , ze zasypial tak późno:tak:, wszystko zaczęło się kiedy zaczął manifestowac co potrafi na nas wymusic i szukal granicy nazej cierpliwości:-:)wściekła/y:

jak sie rodzila to miala 3,6 kg.. ()
Aniu bo nie zrozumialas.. w Polsce slownik polsko-norweski jest praktycznie niedostepny.. tylko taki "mini". ale tutaj w Norwegii jest! podaje link.

Søk » Bokkilden

ps. no i przy okazji zobaczylam ze juz jestjakis inny - wiekszy (czerwony), bo ja mam ten bialo-niebieski (kupowany chyba w marcu!:wściekła/y:)

wiesz Ania ja tez w szoku bylam jak przeczytalam ze nosilas 40 i w biuscie bylas D:szok: wychodzi na to ze poprostu cialko mialas tak proporocjonalne ze nic nie rzucalo sie w oczy - laska jak nic;-)

ale ja po Sandrze tez dlugo nosilam 40 i biustonosze do karmienia E:szok: i czulam sie z tym beznadziejnie. Nie wazne co robilam nic mi nie schodzilo, dopiero jak odstawilam mala od piersi to 8 kg w 3 tygodnie samo zeszlo bez zadnych diet;-) podobno to zalezy od hormonow, jedna traca przy karmieniu drugie dopiero po...

ps. mala w lozku lezy i sie nie drze:confused: i nawet ostatnia noc nie byla idealna ale znosna bo obudzila sie 3 razy (raz zanim zasnelam i 2 razy w nocy) wiec chyba czuje sie lepiej. Jeszcze jak jej zupelnie przejdzie to wezme sie za to jej wstawanie w nocy.

A ja zaczynam wchodzic w etap ktory pamietam z postow Kasi jak byla pod koniec ciazy, a mianowicie leze w lozku zmeczona i nie moge zasnac:wściekła/y: dobrze ze kupilam sobie krzyzowki w polskim sklepie, przynajmniej mam sie czym zajac:sorry2:

jedynie to jest ten , ale tylko w jedenej księgarni w gdyni:tak:, naprawdę ciężko go kupic , ale otworzyli specjalistyczną księgarnie językową , ja po prostu ostatnio zapomiałam:rofl2: i stąd moje marudzenie i napastowanie z przetłumaczeniem zwrotów i słowek .dzięki za pamięc i info:tak:

a ja mam jeszcze inny, ale nie chce mi sie go urzywac ostatnio i chodze na latwizne uzywajac slow innych bo mi sie sprawdzic nie chce:zawstydzona/y:

Ania a podaj mi linka do slownika online - taki to by mi sie przydal

Agathe kurcze współczuję z tym spaniem , pamiętam Kasie:-(, ja spałam jak niemowlę, ale pobudki o 5 i juz koniec:baffled:
a co do sylwetki , to wiesz teraz śmiesznie bo oponka jest , nogi jak patyki , i cycków brak:-D, od razu po urodzeniu jakies kształty były przynajmniej, bo i biodra się pojawiły i tam nieco uroslo , no ale po zakończeniu karmienia wszystko zanikło:szok:
http://elektronikjk.republika.pl/l7.html

http://free.of.pl/k/kupikowski/norsk/index.php

z tego drugiego korzystam

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry