reklama

mamy z norwegii

pewnie dzieki;-) w PL jest wiecej rzeczy, fakt ze tutaj tez mozna czesc kupic i dlatego nie bede sie dublowac bo wcale nie jest duzo drozej, ale dla dzieci to tu bieda.....

ok, lece wziasc sie za sprzatanie, bo widze ze juz powaznie mnie rzuca po scianach i mezowi sie obrywa:zawstydzona/y: (hormonki) :zawstydzona/y:

trzeba spozytkowac jakos ta energie:nerd:

reklama
ja też musze ogarnąc jako tako:-D i upichcic gołąbki dla meżusia bo dzisiaj wraca
235.gif
miłego dzionka

wrocilam ale tylo na chwilke bo po Tomka do pracy za 30 min wyruszam...
Agata 'tantum rosa' jest swietna nawet jak masz poczatkowe problemy z flora bakteryjna pochwy, albo przy lekkich grzybicach badz jakis lekkich zakarzen:tak: a juz nie mowie ze jest super po cieciu krocza, jak sobie przemywalam to moglam normalnie usiasc co przdtem bylo raczej niemozliwe:no:.
Spirytus tak ale skarzony a tutaj jest zabroniony, ale moze uda mu sie przemycic gdzies w torbie, bo sie przyda do pepuszka chyba ze uzywalas cos innego:confused:.
parafine wycofuja z PL przechodza na "Linomag", a wit d jest na recepte wiec niestety nie zalatwi Ci:-(, ale Twoja tesciowa jest Kims ze strefy lekarzy, nie? moze Ci tutaj zalatwi?
masc na zabki to albo 'bobodent"albo "calgel"jest naprawde dobry w smaku i pomaga,
Ja bede podawac 2 krople wit C i 2 krople wit D3 na dobe, wiec wit C tez mozeCi kupic czyli 'Cebion'nazwa handlowa.
Niech Ci kupi w PL masc albo pianke na poparzenia jak nie masz w domu, a mowie przyda Ci sie. Natalka nie raz zlapala zelazko gorace...cos strasznego...

No a ja po wizycie u poloznej...jaka ona nakrecona:szok:..."pozwol swojemu cialu robic swoje" albo nie boj si eswojego ciala" kurde czulam sie jak oby w ciele ludzkim...ale bylo ok. A najdziwniejsze jest to ze cisnienie wrocilo mi do normy...wiec pojechalam do przychodni i odmowilam jutrzejsze spotkanie z lekarzem bo po co mam lazic jak jest ok, nie? Tylko zapomnialam sie umowic na wizyte ale mysle ze nastepna u poloznej czyli 13.10 wystarczy, chyba ze wczesnie sie COS zacznie:-D. A spytalam sie o ten "zapis" no i ja nie bede miala "zwiedzania szpitala":no:, mowila cos ze jest duzo kobiet wogole i ze to by za dlugo trwalo czy cos tam...wiec dupa:-(...jetem troche zla bo fakt drugie dziecko ale pierwszy raz rodze tutaj i troche sie zaczynam bac...niezle...czyli nie za dobrze mieszkac w duzym miescie:no:
No ale dzidzia ma sie dobrze i mam juz+20 kg czyli waze rowne 80:-D he heh heheheh
A co do "obciagania"...kiedys na jakims spotkaniu rodzinnym ktos poruszyl temat stulejek i sie spytal o Natalke bo ma zrosnieta cipke(to juz wczesniej pisalam) i tesciowa juz po paru "glebszych" mowi: 'ja Tomkowi Sama obciagalam :-D:szok:"
Wszyscy wybuchneli takim smiechem ze szook...."ja mu sama obciagalam" :-D nie moge z tego do dzisiaj:-p
Izka to mialas pozadna akcje starania sie o Karolinke:confused: ale suuper ze sie w koncu udalo:tak::-)
A Anka nie powiedziane jest ze jak pierwsza ciaza byla na potrzymaniu ze druga tez tak musi, no chyba ze masz problemy z tamtymi "urzadzeniami" to wspolczuje...My tez sie staralismy ale rok temu i nic a teraz jak "zasialo"to masz:-D

Ostatnia edycja:
to sa takie bardzo fajne czopki z homopatii uspokajajace. Troche jak te herbatki wydaje mi sie tylko ze jak podasz czopek to masz gwarancje ze wezmie, a jesli chodzi o herbatki to niektore dzieci nie chca pic....

a wiecie co ratujcie wszystki wokol mnie, bo ja dzisiaj moge pozabijac.... nie dosc ze wszystko mnie tak na maksa wkurza to jeszcze mi sie ciagle spac chce......... przed chwila myslalam ze szalu dostane jak Sandra rozwalila wszystko z talerza na podloge i postanowila ze nie bedzie jadala:wściekła/y: siedzi ciagle tylko przed telewizorem i bajki, bajki, bajki:no:

oszalaje dzisiaj sama zesoba:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Marta zgadzam sie z Tobą, że nie jest powiedziane, że jak jedna była słaba to też następna będzie taka, ale mam za sobą kilka nieprzyjemnych sytuacji i logiczne , że mogę się obawiac.Dlatwgo wolałabym byc w PL :tak:słysząc jak lekarze tutaj podchodzą w takich sytuacjach.Napewno wszystko zrobie , żeby Czaruś miał rodzeństwo.

hej dziewczyny! no to ja Wam teraz wszystko szybko napisze miedzy Malej snem a oDciåganiem! :-D

herbatki - sama sie obkupilam w PL - takie od 1-go miesiåca ale jak do tej pory jeszcze nie uzylam..jakas sceptyczna jestem - wiecie, strach tak przy pierwszym dziecku podawac mi specyfiki na wlasnå reke.. rzeczywiscie tam jest o tym cukrze - ze na zæbki niekorzystnie..ale tak myslalam zeby moze troszke Jå dopajac choc Ania tutaj pisze ze to zolådek oszukuje..:baffled: hmmm.. moze uzyje dopiero jak zajdzie potrzeba - trawienna czy na uspokojenie.. Ania. a piszesz o dopajaniu. ja nie wiem co Ci poradzic ale moze choc raz dziennie moglabys podawac jakis rozcienczony Vibowit czy cu$..:baffled: sory jesli to byla glupia propozycja..:baffled:

dziewczyny a Wy pisalyscie o wywolywaniu porodu..no nie wiem czy to dobry temat jest szczegolnie ze Mamy tutaj Mamusie juz prawie na starcie ale ja chcialabym sie z czystej ciekawosci dowiedziec jak to wyglåda bo Wy piszecie ze to nic przyjemnego..

Izus! czesc! pisalas o szczepionce. Kochana Ja sama przy pierwszej wpadlam w taki stan ze plakalam jak bøbr i trudno mi sie bylo uspokoic a jeszcze france do 1.dnej kluly Jå 3razy - pielegniarki psia ich mac.. ale teraz przy drugiej bylo juz lepiej. nie plakalam tylko uspakajalam kochane lezki, choc tym razem bylo latwo bo to taka na szybko a nie ze gdzies tam gleboko trzeba w cos wcelowac czy wlasnie cos ominåc..:baffled: sory nie znam sie..:-D

Marta - pisalas o tatuazu z gumy balonowej i panice Natalki!! no kochana tylko czekaj az Ci przyjdzie do domu z jakims permanentnym..:-D oby tylko ladny byl, nie imie chlopaka i nie na czole!! :-D

z oBciåganiem dziewczyny ja rozmawialam przy okazji spaceru wczoraj z kolezankå z gøry ktora ma chlopca..w Norwegii sie tego nie zaleca.. a jesli chodzi o podcieranie dziewczynek - ja stosuje sie do reguly ale jak Emma zrobi kupsko (z reguly 1na 1,5dnia) to za kazdym razem jest CAAAAAA£a pielucha az czasami bokami i dziwie sie ze pod pachy!! :-D

Lila! a jak to jest ze Ty jestes moderatorem? sama chcialas? czy to przy zakladaniu wåtku? i co? masz kontakt z gløwnym "szefem BB", skåd wiesz o tych wszystkich zasadach..

Agata! segregacja smieci! popieram! tez musze zaczåc!! :-D ostatnio mamy o to dyskusje z Pieknym bo ja czasu nie mam, a on mi møwi zeby zaczåc a sam nie.. no i problem z miejscem bo to trzeba miec na te smietniki (w domu)..a wogole a propos sprzåtania to mam dzisiaj kryzys, poprztykalam sie z J. zapowiedzialam ze wraca z pracy i oboje sie bierzemy bo ja juz wymiekam, pozatym trzeba wkoncu zaprowadzic plan w tym domu i zrobic liste rozdzielajåcå obowiåzki kto-co..

to na razie tyle. MILEGO DNIA!! i buziaczki dla Was! :Ø***

O rany Agata to masz naprewde beznadziejny dzien dzisiaj:szok::baffled:...wspolczuje...
Musze sobie dolaczy c do listy te czopki:tak:...
Anka t juz rozumiem na czym rzecz polega:tak:, a rzeczywiscie tutaj roznie a przewarznie olewaja takie sytuacje...ze niby to naturalne jak organizm odrzuci dzidzie ale to dlaczego maja legalna aborcje:szok:...to tez dla nich naturalne :baffled:...
ide dokonczyc obiadek;-)

reklama
podaje , podaje wibowit:-D a co do miety to czytałam , ale ja nie daje w dużych ilosciach , dzisiaj meżus właśnie przyjechal i kupił mi bobowita i inne herbatki:tak:. dzięki za rady , zaraz poczytam Kasiu twoja stronke.
ogolnie wypiasałam mu długa liste ...i co zapomniel niej skorzystac , ale mam narwy , myślałam , ze go uduszę!!!!!
kremu nie mam , kropli z wit. C też nie przywiózł , wibowit mi sie kończy ..przecież można się wściec.wiecie co chcial mi zrobic niespodzianke i przywiózł mi całą torbe moich ubrań, zajebista niespodzianka z letnimi rzeczami , co za pomysł, albo nie przemyslane do końca posunięcie:)))))
no ale troche was poszczuję bo i fajny alkohol...winko i whiske

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry