• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

mamy z norwegii

Kasiu ja ci powiem , ze jak mnie żołądek boli to piłam zawsze miętówke i od razu na wymioty mnie brało , więc teraz mam wstręt do tej herbaty, a Czarkowi daje taka ziołową , granulowana ,obserwowałam go kilka dni i było oki. naprawdę wszystkie opcje przejechałam i nic nie miałam co by chcial pic tylko ta herbatkę, na szczęscie mężus nie zpomniel o jego herbatkach. tylko kij ma dwa końce ....bo niektóre zawieraja cukier , więc trzeba uważnie czytac co tam na tych opakowań jest:tak:

szacuneczek , ze chce ci sie to wszystko nadrabiac:)

reklama
Kasia jesteś wielka , boże dziękuje ci , zobacz co znalazłam:
Mięty nie powinny spożywać osoby cierpiące na chorobę refluksową przełyku (GERD) - rozluźnia ona zwieracz zamykający powrót treści żołądka do przełyku, co może nasilać objawy choroby.

aż mi się gorąco zrobiło:-(

nie przejmuj sie! do tej pory nic mu nie bylo.. a propos tych Herbatek Ricola. pisalas ze tylko jeden rodzaj jest! napewno? moze gdzies cos w innym sklepie? rozglådaj sie! ja tez bede! ;-)

a co do miety.. widzisz tobie jak masz problemy z zolådkiem szkodzi a mi zawsze pomaga!! :)))

notabene Ty masz normalnie Aniu przejeb.. z tym refluksem!! wspolczuje Ci! slyszalam ze da sie cos z robic tak? kiedy? duzo sil Tobie zycze!! :Ø***

Ostatnia edycja:
z tej serii widziałam dwie , niebieska i zieloną właśnie z mietą:tak:.
u mnie wogole maly asortyment:baffled:, bieda jak ....:-D
po mleko sojowe musze dylac 4 kilometry:-D, ryżowe tez tylko tam:-(. Kasiu a jakie masz pieluchy dla malusiej ? U MNIE NP. W SKLEPIE JAK KUPIE 3 PACZKI PAMPERSÓW To czwarta dostaje gratis , oczywiscie nie musze na raz , bo dostajesz kupony i stawia ci kasjer pieczatke przy każdym zakupie , u siebie masz tez taki wynalazek?

a co do szkodliwosci niektorych rzeczy , to mi ostatnio wszystko szkodzi, nie mam juz siły , dzisiaj w nocy miałam akcje kibelkowa .. i tak co jakis czas
24lsj86.jpg

zapomniałam : a jak ząbkowanie?

Ostatnia edycja:
notabene Ty masz normalnie Aniu przejeb.. z tym refluksem!! wspolczuje Ci! slyszalam ze da sie cos z robic tak? kiedy? duzo sil Tobie zycze!! :Ø***
TROCHE MAM , bo jestem jak ten gestapowiec i pilnuje co moze jesc , a co nie , niektorzy domownicy tego nie rozumieja , przeciez ja chce dla jego zdrówka jak najlepiej , nawet nie wiesz jak mi się srducho kraje , wiem , zeby chcial czekoladki, albo jakiegos owoca albo soku... nie raz wymiękam , dam mu co nieco , ale wszystko mam pod kontrolą , a jak jest u .... to wiem , ze nie stosuje sie do zaleceń , no przecież nie moich tylko specjalisty, lekarza:szok:, oni nie widza konsekwencji tylko ja bo widze , ze sie często budzi na picie boli go brzuszek:-(.

jeśli chodzi o leczenie lub wyeliminowanie refluksu , sa różne opcje, na razie trzymamy sie leczenia farmakologicznego, czyli dostaje codziennie rano kapsułki na refluks , coraz ciężej mi je przemycic w jedzonku , kongo z moim Czarusiem:-D, no i jest opcja rozcinania brzuszka, operacyjnie:baffled:. troche sie tego boje, ale z tym mozna poczekac do trzeciego roku życia, mój lekarz twierdzi , ze widzi poprawę . spytałam sie co z ta operacje a on : a co pani zrobi jak mu przejdzie, czyli on jest zdania , ze bedzie dobrze:tak:....
ja też:tak:

Ostatnia edycja:
:-D:-D:-D nie dziwie sie ze sie sam siebie przestraszyl!! fajnie ze sobie takie zabawy organizujecie!! mysle ze to bardzo wazne jest! :tak:

ja mam takå promocje pieluchowå tylko w KIWI a tam tylko LIBERO.. ale musze przyznac ze ja myslalam ze PAMPERSY to lepsza firma ale normalnie Mala ma mokrå pupe, a w LIBERO nie!! a zmieniam czesto! mowie o tych ktore dotychczas uzywalam czyli nr2.. notabene - u mnie juz pora na zmiane na 3-ki ale lece jeszcze na PAMPERSACH bo sie obkupilam a one så znowu wieksze niz 2-ki z LIBERO!! napisalam o tym bo to moje spostrzezenia i opinia jest.. kazdy uzywa co lubi. ja np. nienawidze podpasek ALLWAYS tych z plastkikowå siateczkå! czlowiek sie normalnie odpaza i wogole.. no ale tak jak møwie - jednemu rybki, drugiemu akwarium..

Emma zwawa znowu! czas na karmienie i zabawe! do zobaczenia! :-)
a jej zåbek.. sama nie wiem. narazie oki i nie marudzi i nie slini sie.. poczekamy na wieczør kiedy to objawy zwykle nasilajå sie..ale noc mialam spokojnå.. uffff... :)

Ostatnia edycja:
jak ściągam przez usb do kompa to przez program picaso a wklejam przez tinypic.

zaje...jest ten program , bo sam kataloguje , można je przerobic , wyostrzyc i takie tam , ściągnij sobie z netu: PICASA2

reklama
hejka

mi troche przeszedl foch jak sobie pogadalam z kumplem ze studiow....;-)

a co do pieluch to ja kupowalam Libero bo tak wielu norwegow zachecalo, ale u mnie akurat bylo na odwrot ze w Libero mokra pupa, a w Pampersach sucha, wiec jak to Kasia mowi jak co komu pasuje:tak:

a ja kupuje w Remie w takich duzych pudelkach jumbo wychodzi tanio, ale wiem ze w Kiwi dostaje sie 4 paczke z Libero, wiec jak komu pasuje;-)

ja jade z mala na plaze zeby sie szybko wybiegala bo mamy blisko:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry