reklama

mamy z norwegii

wiesz nie wiem czy to przestronnosc, poprostu mialam mozliwosc i czas na to. A okres studiow wspominam najlepiej,, taka wolnosci,, super

a co do studiowania to mnie to czeka tutaj, musze zrobic pedagogike socjalna, ale to jest tylko kilka godzin w tygodniu i tylko rok, zebym mogla uzywac mojego wyksztacenia tutaj. Jak mi sie uda to pojde w nastepnym roku akademickim. Mam 10 mintu jazdy samochodem teraz do uniwerku. Moja znajoma robi tez jeden fakultet taki uzupelniajacy do magistra i mowi ze bardzo jej sie podoba:tak: ale jezyk zawsze stoji troche na drodze, bo to nie to samo co w ojczystym. Jednak trzeba sporo czytac i pisac..... ale sprobuje, co tam nie szkodzi mi za wiele;-)

reklama
Dziekujemy za Zyczenia :-D
Aniu to nie kamyczek :no: jak juz to kamlot i by zostawil jeszce gdzies slad, a tu nic...
i jak chce sz studiowac w innym miesi eto musisz zdac specjalny egzamin z jezyka czy sobie dasz rade,wiec nie jest tak prosto:no:
a wiecie ze z Natala miala to samo,ze bylam chora na zoladek i wogole.. i za kilka dni byl porod...taksie z Tomkeim zastanawiamy moze jaktak mam przed porodem :baffled:....no to niezly mechanizm "oczyszczania" ma moj orgaanizm :baffled::-D:-D:-D

ja troche nie rozumiem z tym studiowaniem, jeden rok:szok:,masz pewnie na mysli jakieś uzupełniajace po magisterskie. w pl musiałam 5 lat zaliczyc z pedagogiki plus full fakultetów, obrona dyplomu, 2 lata seminarium z ped. socj, potem rok z innym promotorem......ho ho tu jest fajnie , tylko język znac:tak:. bez piecioletnich nawet nie ma co teraz marzyc o pracy w przedszkolu czy studiach, kiedys wystaryczyło jakies sdudium dwuletnie , teraz nowa ustawa i cała stara gwardia musiała zrobic magistra. najlepsze bylo to , ze się spotkałam na roku z moja nauczycielka z początkowego nauczania:)))), bylysmy razem w grupie....i na przerwie chodziłyśmy razem zakurzyc....ale ciężko mi było do niej mówic na ty...:)))

Ostatnia edycja:
tak, tak Ania to jest uzupelnienie, bo dajesz im spis przedmiotow i porownuja z tym co tutaj ucza i to czego brakuje albo bylo za malo godzin to musisz uzupelnic, bo zeby tak magistra czy licencjata od poczatku robic to tak jak wszedzie 5 albo 3 lata:tak:

no ja dopiero teraz jestem ale wiedze ze Was nie ma
ahhh studia...fajnie byloby miec skonczone ale ja nie mam...dluga i ciezka sprawa z tym...wkurza mne to ale nic nie zrobie teraz...
Agata nie wymecze sie za boardzo tym bo mam na plusie 22kg wiec jakas sila zostanie...tylko dzisiaj nic nie moglam jesc a jutro musze uwazac zeby sobie zoladka nie rozwalic...ale Natalce sie poprawia...mleka nie pije i stolec juz inaczej wyglada wiec widze poprawe, a u lekarza dzisiaj z nia nie bylam bo babka wczoraj mnie nie zarejestrowala bo ppowiedziala ze mam przyjsc o 8meji powiedziec ze nagly wypadek, takze olalam ja dzisiaj i tak nie mialabym sily wejsc do samochodu.
Anka musialo byc Ci dziwnie...tak na Ty walic..uuuu:szok:....ale to calkiem zdrowe podejscie z jej strony, gorzej jakby chciala zebys mowila jej na "pani' caly czas:tak:.
Ja kiedys na jakies imprezie powiedzialam do tescia po imeniu to sie smiertelnie obrazil i zrobila awanture przy wszytskich gosciach ze sobie nie zyczy zebym mu na ty mowila. Taaa, tylkoze ja stalam z kawa dla niego juz chyba z 5 min i parzyla mnie w rece, a jak grzecznie mowilam to mnie olewal-dupek:wściekła/y:, zreszta goscie wyrazili pozniej swoje zdanie na jego temat ze nieslusznie wyjechal na mnie...
ale oboje z tesciowka sa poroabni...tylko okasie wciaz gadaja, znaczy o "koronach" na koncie, juz sie slychac nie chce:crazy:
to tym oto acentem koncze moje jak zawsze dluuugie pisanie :-D
Dobranoc:-)

mi tutaj glupio bylo jak przyjechalam bo wszyscy tu po imieniu, a kurcze niektorzy starsi od moich rodzicow:szok: jakos mi to nie przechodzilo przez jezyk na poczatku i uzywalam bezosobowej formy. Po jakims czasie sie przyzwyczailam, teraz znowu musze sie pilnowac w PL zeby komus za bardzo po imieniu nie wyjechac:tak:

reklama
Marta olac:tak:

a po twojej Natalce jednak widac ze cos w tym prawdy jest zeby odstawic mleko przy biegunkach:tak:

ja tego wczesniej nie slyszalam ale jak mala kiedys miala biegunke i ja jej podalam mleko bo chciala to maz mi powiedzial tylko tyle - bardzo madrze, gratuluje, a ja w szoku bo nie wiedzialam o co chodzi:baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry