reklama

mamy z norwegii

No spiochy wstawac :-D
Ja wlasnie wrocilam ze spotkania z pigula. Nawet fajna babka. Spisala sobie wszytskie szczepienia i powoedziala ze to na pneumokoki to juz w sumie pozno ale ja bardzo chce to moge...to sobie podarowalam, nie bede jej stresowac...a w PL byla szczepiona na meningokoki, czyli zapalenie mozgu i takie tam, a na pneumo to tylko z yskokiego ryzyka z achorowania tak jak u Ciebie Anka. Ale jest bezplatna.
Ale nic nie wiedziala o rotawirusach:dry:..ma sie dowiedziec i jak co to zadzwonic do mnie. No i powiedzila mi ze za hepatitB bede musiala zaplacic w szpitalu a gruzlice dostane za free.
A i ma dziewczyne w ciazy Polke i spytala sie czy moze dac jej jak co nr tel zeby sie spotkac...mi tam rybka :tak:...a babeczka nie wie za duzo bo sie upierala ze chce skierowanie do ginekologa :-D...
A za szybe nam zwroci ubezpeiczalnia :tak: i w dodatku w poniedzialek odstawia samochod na 4 godz a ja mam termin na poniedzialek :tak:, jak zaczne rodzic akurat w tych godzinach :szok: ale jaja beda:-D...nie chce mie sie zmieniac w suwaczku ...termin 20 pazdziernika (Tomka urodziny przy okazji :-D)
Ale jak dzisaj nie urzodze to bede w szoku bo bieglam do autobusu i az minie cos zabolalo w pachwinie jak sobie "bieglam", musialam smiesznie wygladac :-D, ale nastepny maialabym za 30 min i znowu bilet nowy kupowac, to sobie pobieglam.

a jak tam u Was?

reklama
eee tam...:-D....powinnam pisarzem zostac :-D:-D:-D

Agata Sandra sliczniutka no i jak na Norwezke przystalo Sliczna Blondi :-D!
A jak utrzymujesz w czystosci ta kanape :eek:???? Sandra i daw peiski w dodatku :szok:...

Anka a chodzilas na kurs fotografiki :rofl2:? Sliczne :tak:

coś mi się z postem stało:rofl2:
no to widze same dobre wieści:tak:, za szybę zwróca kasę , tremin w urodzinki Tomka , super:tak:.
a co do szczepinek to zapoiałam ci napisac , że przeważnie szczepią do 3 latek. no i zależy kiedy sie szczepi dziecko , bo mój sie załapuje na 3 dawki.Fajnie , ze tu za darmo:tak:a co do retrow. to oni maja znikoma wiedze, nie maja pojęcia co to echo-wirusy , jakieś trzydniówki i na wszystko przepisuja paracetamol:baffled:, sto lat za murzynami!!!to ja w PL mam lekarza po 50 moze i strszy , ale obcykany w tej dziedzinie , że szok , bo wciaż się dokształca:tak:.

a o rotawirusach przeczytalam na forum norwegii, jakas babeczka napisala ale ona z oslo to moze tam wiecej wiedza :sorry2:....ale ma sie dowiedziec, nawet jej cene powiedzialam...ehhh..zobaczymy
a program szczepien zmienia sie co roku w PL a tutaj to nie wiem...moze Agta nam napisze wiecej ;-):tak:

U mnie w Strusshamn jeśli chodzi o program szczepień jak sie zbliża czas szczepienia dostaje zawiadomienie od siostry z przychodni, w pl tez tak miałam , jak się spóźniłam to pocztą ponaglenie wysyłaja , a tu nawet raz zadzwonili , bo byliśmy w pl na urlopie i interweniowli, wie mamy to pod kontrolą.
a tak w ogole jaki dzisiaj plan Maruś przewidujesz dla siebie?

hejka

ja nie dawno wstalam, bo mala wstala o 8:30, czyli spala 12 godzin i bylo sniadanko itp. potem maz jej o 11 bajki wlaczyl a ja w kime;-)

Marta co do sofy to wlasnie specjalnie taka kupilismy z ikei z pokrowacami w tym kolorze bo piesek gupi siersc i zeby nie bylo widac. Staram sie nie pozwalac Sandrze jesc w salonie, ale roznie to bywa. Dlatego caly pokrowiec sie zdejmuje wrzuca do pralki i wieszam czesto na noc i rano zakaladam od nowa:happy: jak sie zniszczy do prania to pokrowiec czarny kosztuje 400 koron a jasny 600 koron. Kupilismy 2 takie same sofy, byly tanie, a jak dzieci odchowamy to kupimy dopiero lepsze;-)

A co do szczepien to z tego co wiem to nie wprowadzaja co roku nowowych. Sadza jak narazie ze maja dobry zestaw i jak cos dojdzie to wtedy sie pojawia.

U nas pieknie slonce swieci i niebieskie niebo sie przebija przez biale chmurki - super mile zaskoczona jestem ta jesienia:tak: choc wczoraj bylo czaro ale myslalam ze teraz tak bedzie przez wiele dni, a tu dzisiaj taka niespodzianka:-D

Plan na dzisiaj...hmmmm....wlasnie wstalam z drzemki....przygotowalam wsio do obiadu i czekam az jaja przyjada z Tomkiem bo ich potrzebuje zeby zaczac placki smazyc...
A tak to nie wiem co dzisiaj bedziemy robic....zero planu a tutaj weekend :tak:jeden plan mam lae niezalezny ode mnie: rodzic rodzic :-D
Wiecie co mi Tomek powiedziala ze z aszyb emusimy zaplacic ze swoich 2000nok :szok: qrwa mamy fuul ubezpieczenia i jeszcze trzeba doplacac :crazy:

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry