reklama

mamy z norwegii

no Anka to naprawde sie wzielas...ja dentysty nienawidze....fuuuu bleeee.....ale jak trza to trza :-(:tak:! A szkoda ze tak od "tylu z tymi zebami idzie" chyba tez chce zebyc do konaca do niej chodzila bo tak jakby zrobila przod moglabys pomyslec ze juz wystarczy a tak bedziesz chodzila do niej dalej i czekala na swoj wymarzony piekny usmiech;-)kurde wszedzie sa spryciarze
a ja to zawsze w dupe kopana bo nie umiem byc cwana i serce na dloni jeszcze podaje :-D
a Tomek niezla Ci i Czarkow zrobil niespodzianke:-) suuuper!!!!

reklama
Marta takie życie niesprawiedliwe...
a jak pogoda w Bergen?u nas pada:crazy: i jeszcze bloto na tej wsi , żeby dostac sie na przystanek to przez bagno bo ulicy jeszcze sie tu nie dorobili:-D, więc jak wysiadam z autobusu to widać po butach , że nie miastowa:):-)
a jak Maya , urosła? pokażesz mi ja , zrób aktualizacje danych:tak:

pogoda zimowa bo mrozno i sloneczko swieci....ale sniegu ni ma:no:
a ja wolalabym bloto zamaist szklanki na chodniku :tak::-D
a zdjecia wkleje dzisiaj wieczorkiem...mam w aparacie zrobiano sesje ale czasu brak na zrzucenie na kompa....ale dzisaj muszze to zrobic bo maile musze powysylac bo sie wszysycy dopomijana :tak::-D
uciekam na karmienie.....
do wieczorka....

Maya po 6 tyg:
dlugosc 59 (czyli urosla5 cm)
obw. glowki 39 (czyli urosla 4cm)
waga na golaska 5350g(przytyla prxez 6 tyg 1360)

Ostatnia edycja:
Ada już śpi :rofl2:
Marta Twoja Maya waży tyle co moja hehe a między nimi jest 3 miesiące różnicy ... ale Twoja Gwiazdeczka chyba większa się urodziła, bo moja tylko 3kg ważyła.
Marta a co to za szczepionka hepatit B? Przeciw czemu jest?

hejka

my calymi dniami jezdzimy i zalatwiamy cos a to z przeprowadzka bo musimy zglosic przeprowadzke w urzedzie (tak to posrednictwo powiedzialo ze chca to juz teraz) a to w banku (kaucja) a to znowu przgotowania juz do PL bo jedziemy autem i musimy zrobic przeglad zanim pojedziemy i musze kupic pierdoly typu oslona od slonca od kierowcy, nowy podnosnik, no i pare rzeczy juz na podroz.... schodzi sie sporo z dziecmi

Sandra w lozku, maly w foteliku spi;-)

Ania rzeczywiscie fajna niespodzianka

Marta mala rzeczywiscie urosla. Ja mam 6 tygodniowa kontrole z malym 18, to zobaczymy ile Daniel urosl.
A z ta firma meza to niezle swinie,,, i niech mi tu nikt nie mowi ze to polacy sa specjalistami od kombinowania bo norwedzy nie sa lepsi:wściekła/y:

Witam wszystkich z samego rana

Nicolka po moich eksperymentach (ostatnio zaczelam Ja dostawiac do piersi po ok. 30 min od karmirnia - wczesniej po tym czasie zaczela plakac) nie placze i pieknie przesypia nocke!!! Nie slucham juz tych norweskich lekarzy tylko robie to co mowi mi intuicja. Coprawada malenka budzi sie ok 20-21 wetedy Ja kompiemy (czasami uda nam sie to wczesniej), karmienie i zdarza sie , ze nie spi do 24, czasem sie to przeciaga do 2-3,ale najwazniejsze , ze dziecko nie placze. Ona juz wie, ze jak zaczyna plakac, to dostaje cycuszka i troszke wymusza ta czynnosc na mnie. Nie moge Jej odmowic ;-) Nie zawsze oczywiscie je ;-)grzeje sobie nosek i zasypia przy mamusi :tak: A wiec myszka spala od 2 do 9 i to oczywiscie bez budzenia na jedzonko... :-) Jestem dumna z mojej corci :-)

Zaczelam juz pakowanie na wyjadz do Polski :-)
A moj maz dzis wyjezdza na impreze swiateczna i wraca dopiero w niedziele :-( Ktos musi sobie imprezowac, a ktos zawuwac w domu :angry: No, ale coz...:-(

Agata to super z ta przeprowadzką , jejku doczekałaś sie , bo jak czytałam co ci twoje wlaściele wyrabiali to mnie trzęsło:rofl2:, aty wybierasz się do PL?:confused:

jade miedzy 10 a 14 stycznia. Powoli sie przygotowujemy ze wzgledu ze z ta przeprowadzka tez jest sporo do pozalatwiania i lepiej sie za to zabrac wczesniej, no i swieta po drodze. A ja potrzebuje sobie zroganizowac dobrze w aucie, bo nie mam zadnych dodatkowych schowkow w aucie tylko z przodu i wszystko lezy mi na podlodze, a tego nie lubie:crazy: poza tym bede potrzebowala miec butelki ze herbatka dla malego i smoczki i nie widzi mi sie stawac i szukac. No i jeszcze ten przeglad do zrobienia, no i dzieciom trzeba nowe paszporty zrobic (Sandry pierwszy jest tylko do 2 lat, teraz bedzie miala juz na 5) i to trzeba szybko sie brac za te papszporty bo potem tyle wolnego ze nie zrobia na czas, a mnie szlak trafi ze moglabym jechac a siedze tylko bo nie mam paszportow:crazy:
tylko jak tu tym moim dzieciom zdjecia zrobic,, pojde do fotografa niech sie meczy, bo Sandra do aparatu szczerzy zeby w usmiech, a ma miec buzie zamknieta, a mlody czesto placze jak nie spi:baffled: no nic bedziemy sie meczyc....

nocka u mnie zarwana zupelnie, Daniel zasnal o 1:30 a Sandra zaczela sie budzic i tak do 2:30, wiec pospalam tylko potem do 5 bo sie obudzil maly na mleko, a Sandra o 6 dala koncert i nie bylo wiecej spania:baffled: masakra

nic ide jakies sniadanie spalaszowac i maly chyba znowu usypia, wiec moze sie kimne troche:sorry:

hej hej :-D
no ja sie zabieram do swiatecznych przygotowan, czyli robie farsz na pierogi ....mniami :-D
Ewelina super nocka. A nasze maluchy prawie w tym samym wieku :-D, fajnie....
Kamila moja mala wazyla 3990 jak sie urodzila. Twoja tez przybierze, zobaczysz :tak:.

wogole Was dziewczyny podziwiam ze do PL prze zOslo jedziecie z malymi dzieciaczkami :tak:... ja nie mam zamiaru w zimie sie meczyc a w gorach roooznie bywa, no i caly czas tylko droga nr 16 bo 52 i 7 bedzie zamknieta....no i bez lancuchow ani rusz:no:...ja juz poznalam nasze gory :tak:, satniei czekanie na plog albo jazda 20km/h bo nie da rady szybciej...
tak czy inaczej Zycze Wam sokojnej drogi....

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczyny. dlugo mnie nie bylo bo bylam chora i wogole z røznych przyczyn nie skladalo mi sie do pisania. teraz musze tylko porobic kilka rzeczy w domu, potem ponadrabiac Wasze pisanie i niczego nie obiecuje ale w najblizszych godzinach postaram sie do Was zajzec.
pozdrawiam! :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry