reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

mamy z norwegii

cześ dziewczyny , ja padnieta , szukałam stroju dla Czarka na ten sobotni bal karnawałowy ....w wypozyczalni strasznie zniszone a w sklepach jakieś tandetne , moze jeszcze jutro sie wypuszcze w głąb Gdyni i może coś znajdę:tak:.
teraz wzięłam sie za kapanie malego , kolacja i spac mam nadzieje , że szybko usnie , bo nie kladłam go na drzemke , wczoraj tak jak u Ciebie Agata dzieciak buszowal do późnego wieczora , wściec sie można...:crazy:.
Kasia a jak po wizycie , miałaś gości???

reklama
Ania- wkurzyc sie mozna jak za czyms sie chodzi i nie da sie znalesc!! Ja tak mam czesto, szczegolnie jak wiem czego chce to zawsze tego nie ma:crazy:

a Daniel zasnal okolo 2 w nocy to i tak lepiej niz o 6 rano. Troche narzekal, ale juz nie plakal. Maz mowi ze do poprzedniej nocy to nie ma co porownywac bylo duzo lepiej. Ale znowu przebudzal sie w nocy, ale juz tylko na smoka pocyckac lekko, a nie tak mocno jak kiedys i zasypial znowu. W dzien jest duzo spokojniejszy, nawet smoka nie potrzebuje. Teraz trzeba go jakos przestawic zeby wczesniej chodzil spac i nie wiem czemu akruat w nocy musi mu sie chciec smoka:baffled: wlasnie sie przebudzil z drzemki.

nad Sandra tez pracuje, ale kurcze trzeba by ja budzic z rana, a my tacy padnieci jestesmy po nockach z Danielem ze nie da sie wstac tylko po to zeby ja obudzic:baffled: no i kwadratura kola....

no dokładnie Agata, ciezko masz jak teraz chwila snu i odpoczynku jak na lekarstwo i jeszcze z Sandrunia walczyc :baffled:.
a jaki maszplan na urodzinki bo widze suwaczek dzielnie zasuwa:):-D

dziekuje dziewczyny za odpowiedzi,przeczytalam wszytskie zduzym zainteresowaniem:-)
ja generalnie czuje sie dobrze,cale szczescie pierwsze 3 miesiace minely mi prawie bez stresu,mdlosci,rzyganka i innych dolegliwosci:rofl2: bo juz sie balam,ze rozne cyrki beda sie dzialy(moja kuzynka biedulka mdlala co chwile,miala anemie,normalnie przez 9 miesiecy byla jak zombi:no:
ciaza przebiega prawidlowo,jestem juz na dobrej drodze do urodzenia zdrowego maluszka,jak juz pisalam,zaczelam drugi trymestr i z usmiechem patrze w przyszlosc:-) brzuszka juz troche mam,wiec musialam sobie kupic juz spodnie dla brzusiastych do pracy :-D staram sie nie stersowac,biore wolne jak tylko mi sie chce:-) bo mi wolno:tak: szefowa luzik,dzis tylko troszke sie zdenerwowala,bo dowiedziala sie,ze moja kolezanka tez jest w ciazy:-) wiec jest nas dwie,ale ona biedna boi sie jak cholera,bo juz raz stracila dzidzie i przechodzila przez wszystko wlacznie z lyzeczkowaniem:no: kazalam jej isc do lekarza na zwolnienie min.2 tygodnie,ja zrobilam tak samo jak sie dowiedzialam,zeby dzidzia sie doczepila porzadnie bylo dla mnie wazniejsze niz praca.Takze bede miala kolezanke:-) chorobska zadne sie nie przypaletaly,jak to powiedzial moj fastlege nic tylko rodzic dzieci co rok :happy:

pozdrawiam i dziekuje jeszcze raz za zainteresowanie:zawstydzona/y:

corfee to super , że sie dobrze czujesz , bo wlaśnie kobitki różnie to przechodza , najważniejsze , żeby dzidzia była zdrowa:tak:.

Ania - co do urodzinek to teraz juz nie wiem. Mialam plan zrobic jej urodziny w PL, to i dziadek bylby,,, a teraz przez ten holerny NAV to nie wiem czy dojedziemy na 7 lutego:crazy:
jesli zostaniemy tutaj to pewnie zaprosimy jej przyjaciolke Laure o 5 miesiecy starsza i zrobimy male party. Robilam duze pierwsze urodziny i juz mi sie to nie widzi:baffled:
pewnie i tak jak nie zdarzymy to bedzie poprawka w PL:-)

a dowiedzialam sie fajnej rzeczy, moj maz gadal ze stara znajoma ktora teraz mieszka w Dani i zapraszala nas juz na lato do siebie, ale teraz jak gadali i sie dowiedziala ze jedziemy do PL przez Danie, to powiedziala ze mamy zajechac do niej, zrobic sobie nocleg i porzadnie wypoczac w dzien i wtedy na noc z dzieciakami dalej jechac do PL. Jednak to bedzie juz pare godzin bez snu, bo do Krsistiansand tez trzeba dojechac i tam na prom godzine wczesniej sie stawic, potem ponad 3 godziny na promie to sie zejdzie troche. A tak zjedziemy z promu, do niej godzinka jazdy i odpoczynek. Dla mnie super, bo ja jako jedyny kierowca to wypoczne w dzien zeby noca pruc. Tym sposobem pojedziemy bez zadnego hotelu i zaoszczedzimy kase:tak:

corfee - super ze ciaza lekko schodzi. Wiem jaki to komfort bo ja przy pierwszej ciazy to nie czulam ze mam dzidzie w brzuchu. Do 9 miesiaca przesuwalam kuchenke mylam podlogi pod spodem i skrecalam meble;-) przy drugiej wyskoczyla mi przepuklina pachwinowa ktora czasem dokuczala, ale poza tym to tez lekko. Poza bezsennym 9 miesiacem, ale to chyba wszystkie tutaj przerabialysmy:-D

Paulina to fajnie ze ciaze masz bez komplikacji :tak: mozesz sie nacieszyc ciaza:tak:.
a wlascicielce sie nie nie dziwie bo bedzie musiala szukac sobie zastepstwa na wasza nieobecnosc, ale tutaj i tak super podchodza do kobitek w ciazy.
Pozniej mozesz miec zgage i dobre jest bo testowane jesc migdaly :tak:, moja bratowa testowala i sie sprawdza a miala straszna zgage.
To pwenie norweski juz masz super opanowany jak tak dlugo tutaj jestes, co? a jak norwedzy rdzenni? u mnie sa mili sami mili, a jak u Ciebie w Oslo?

Agata to super ze strony znajomej. Troche kaski zaoszczedzisz:tak:. a z NAV-em tak jest cholercia :crazy: j anie wiem czy te baby potrafia tam wogole kompa obslugiwac i wysylac papiery gdzie trzeba:wściekła/y:...juz nie mowie ze kazdy mowi tam co innego..ehhhh biurokracja...
Spokojnego spanka Agata:-)

Anka jaki bal? chyba czegos nie doczytalam albi mi posty znikaja :baffled::confused:
ale widzialam ze z Agnieszka sie spotkalas, suuuper ...

a moja lezy na macie i sobie grucha...pomecze ja do 24 i lulu....Maya uwielbia bujanie, normalnie moge nia "trzasc"a ona w siudmym niebie i zasypia :-D

Kaska wlasnie jakich gosci mialas? bo "tam" przeczytalam dopiero...
no to troszku towarzystwa mialas :blink:

Dobranoc Babeczki:-)

hej

ja troche pospalam, ale maz polozyl sie o 6 rano:wściekła/y: nie wiem co juz tym dzieciakiem robic:no:
no i oczywiscie Daniel po 3,5 godzinie wstal i juz nie spi... dopiero teraz zaczyna marudzic, ale wezme to towarzystwo na ogrod, ja sobie troche pograbie liscie, Sandra pogra w pilke i pobiega, a Daniel moze pospi na dworzu to mu dobrze zrobi...

ale juz powoli sie zalamuje,, kurcze jak dlugo tak mozna zyc?
teraz maz odsypia i caly dzien do tylu... bo mamy jechac na miasto jak wstanie, a juz wiem ze i tak jednej rzeczy nie zalatwimy bo otwarte tylko do 12:wściekła/y:

chyba pojde juz do helsestasjon z nim porozmawiac,, choc wiem ze oni mi nic nowego nie powiedza, ale czuje sie taka bezradna ze lapie sie kazdej deski ratunku.... no i ile mozna waz zanudzac tym samym,,, juz koncze nawet o tym pisac bo mi sie nie chce,, nic nowego,,, co dzien tzn. co noc to samo:no:

reklama
Agata piszesz jak tak mozna życ , no można , ja też sie tak męczyłam przez 4 miesiące , mały wisiaj na cycku non stop, kolki miałam przez 4 miechy , ciągle coś:wściekła/y:....i :eek:zreszta do tej pory mam pourywane nocki...więc nie zanudzasz:no: ,bo wiem co przezywasz , ja mam nadzieję , że następny bejbik bedzie spokojny i da mi sie cieszysc ciążą i nim jak sie urodzi:tak:.
fajnie , że zatrzymacie sie w Dani , zazdroszczę, bo nigdy tam nie byłam , przynajmniej zaoszczędzicie:tak:.
Marta w sobotę mam bal przebierańców dla Cezarego u siebie na wsi:rofl2:, dlatego szukam jakiegos przebranka:tak:
z Agą sie spotkałyśmy w GDYNI,dzieciaczki ma sliczne , nie mogłam sie napatrzec takie urocze , Cezary jak zwykle brzęczał-bo on troche wstydliwy , potem dopiero się przekonał i poddał urokowi Lami.
Lilka nie moge odp na prv- dziękuję:)

Ostatnia edycja:
Do góry