plonskasia
ma.Muśka e.Miśki :)
normalnie puszcze Twojå ostatniå historie Lila bez komentarza bo sie tylko wkur.iam!!!
dziewczyny! chodzcie zmienimy temat!

dziewczyny! chodzcie zmienimy temat!

Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.

:-)

moja znajoma. Nauczyla sie norweskiego tak narpawde od Norwegow i troche od meza, bo on pracuje calymi dniami tylko z Norwegami. Ale oczywiscie i tak narzeka ze nie umie
ale co tam niech sobie ponarzeka i tak wiem ze utrzymuje znajomosci z jedna norweska rodzina i ze sie z nimi porozumieje, to najwazniejsze. Dziewczyna nie wierzy w siebie.

najgorzej to mam jak jade na wolne do domu.. Mama sciga mnie po zakupy do roznych wytyczonych sklepow, normalnie sciezke wytycza "bo tam najtaniej". a jak nie kupie tam gdzie trzeba to opiernicza i od "bogatej z domu" wyzywa!! wiec juz sie nawet nie przyznaje kiedy, gdzie, za ile 

oczywiscie to rozumiem...zyje sie przeciez tutaj troche inaczej to i my sie przeinaczamy...
i kilka innych dla dziewczynek.. wogole cala masa ich jest!!), ale musi byc latwe w wymowie dla obu stron i napewno nie zadne "zangielszczone"!
wiec mowie im ze to Mili ;-) ale i tak jakos trudno lapia :-)