reklama

mamy z norwegii

Aniu Zajac pisz pisz co tam u Was i wogole jak sie czujesz ?!
Kasiu ja normalnie chyba bym sie rozlaczyla :crazy: bo Emma ma dopiero 7 mcy a nie 2 latka cholipcia!!!!! jak tak mozna!!! mleko krowie :szok: i etc...brak slow:no::angry:
jedyna nowosc co slyszlaam ze gluten podaje sie wczesaniej juz bo sie wiaze jakos tam i ze to dobrze , musze poszukac sama dla siebie tego.
Kasiu spokojnie, ale dobrze ze teraz chociaz wiesz jakie nastawienie ma TwojaM, lepieiej teraz niz po fakcie :tak:.
jak karmilam Natale do 11m-cy i pozniej dawalam jej mleko bebiko2R i pozniej 3R :tak: i dopiero pozniej pozniej ( miala 2,5) roku to krowie z kleikiem ryzowym robilam :tak:.
U mnie to ja decydowalam co i jak, tak samo jak Ty naczylatam sie wszedzie co kiedy wprowadzac zeby dziecko nie dostalo skretu kiszek :sorry2:.

reklama
Lilka - to widze ze z rodzina tez u ciebie roznie:baffled:
u mnie rodzice przez cale moje dziecinstwo sie klocili i wiecie ze juz sie przyzwyczailam do awantur..tzn. jako dziecko to chcialam zeby sie rozeszli to bym mieszkala z jednym i bylby spokoj (troche przykre mysli jak na dziecko, ale coz...) a jak bylam w okresie dojrzewania to juz sama mialam swoje zycie. A wiadomo w takim okresie najwiecej sie w zyciu zmienia i tym sposobem jak ksztaltowalam sobie charakter a oni po jakism czasie juz mnie nie znali. Uwielbialam moj pokoj i tam byla moja oaza i tam przeksztalcilam sie z dziewczynki w dorosla osobe. Do tej pory nadajemy na innych falach, wiec rozmawiam z nim najczesciej na tematy bezproblemowe:-(

a moj synus jakies 20 minut temu dopiero zasnal:baffled: poczekam jeszcze z 15 minut tez poloze sie, jesli oczywiscie sie nie obudzi, bo jak naladuje baterie to bedzie niezla noc:baffled: a rano o 8 uslysze jak Sandra wola maaaaaaaaaaamaaaaaaaaaaa

ale jutro kazalam mezowi wstac, ja sie bycze, tylko znowu maly bedzie spal za dlugo i kwadratura kola, ale chyba musze w koncu ten stres odespac z tej drogi i wezme sie za niego jak wypoczne. Bo jak zasnie to juz spi, tylko jak dla mnie 23:30 to troche pozno bo spi do 10 i tym sposobem ja chodze pozno spac a do Sandry tez wstaje:baffled:

dobranoc Wam zycze;-)

hejka

ja tez rodzilam dwojke na miejscu i przebywa sie 2 doby po porodzie;-)

nie wszystkie szpitale maja hotel dla pacjentow w ktorym mozna dostac osobny pokoj z lazienka, wiec dowiedz sie na miejscu. Jesli bedziesz miala tzw. zapis do szpitala okolo 36 tygodnia to sie dopytaj, jesli nie to przejedz sie i dopytaj. Ale pakowanie sie do szpitala nie bedzie sie za wiele roznilo poza tym ze tak jak Tampeza wspomniala musisz miec swoje ubrania zeby do restauracji na posilek zejsc. A koszule i szlafrok tez mialam ze szpitala, szkoda mi bylo swoich poplamic, a tak to sie nie przejmowalam;-)

HEJ
dzisiaj bylam w helsestation na sprawdzeniu rozwoju Mayi bo tydzien temu milam same szczepienia bo nie miala czasu.
No i Maya przez 2 miesiace urosla 6,5 cm a przez 6 tyg przytyla 1200g wiec swietnie,
rozwija sie prawidlowo i jest bardzo silna bo juz chce siedziec i naprawde ciezko jest czasem zmusic ja do lezenia jak aj trzymam na raczkach :tak:.
a jak Nicolca i Danielek? rowiesnicy Mayki hihi
no teraz szcepienia 27 marzec ;-)
a wiecie co zauwazylam ze norwezki maja strasznie zniszczone twarze, zastanawiam sie czy to od klimatu czy tez dlatego ze nie dbaja o swoja cere :confused: bo moja helsesoster wyglada jakby chlala winsko i jarala z 3 paczki fajek dziennie ...
Agata wspolczuje ze musisalas sama dorastac i ze nie mialas kontaktu z rodzicami...u mnie podobnie z tym ze moja M baaardzo sie zmienila, zeswirowala troche i ciezko mi sie z nia rozmawia czasem a Tato jak to Tato ale z Tomkiem ma dobry kontakt bo pogadaja i posmieja sie razem ;-). Bynajmniej Tomek ma lepszy kontakt z moim Tata niz ze swoim :sorry2:.
Anka jak tam Czarusienki?
Natala w przedszkolu, nie moglam jej wczoraj wytlumaczyc ze ni epojdzie bo byll ryk i krzyk bo ona chce...a dzisiaj ja zarowadzilam to lewdo ja rozebralam to ona juz poleciala do swoich kolegow, bo ma kolegow a kolezanke wogole :-D:rofl2:!
MAya spi na dworku w wozku.
U mie mrzawka pada i chlapa i lod n achodnikach wiec siedze w domu, a dzisiaj jak jechalam do przychodni to samochod stanol mi w porzek bo tak slisko bylo na drodze, dojazdowce do glownej ulicy :baffled: stresa mialam ze nie wiem bo nie moglam wyjechac :wściekła/y: ciskalao mna pozniej :-D
ide na filmik poki MAya spi

Marta - sama dorastalam w ten sposob ze byli rodzice, ale ja ciagle w swoim pokoju. Oczywiscie wszyscy nastolatkowie uwielbiaja swoj pokoj, ale u mnie zerwala sie taka wiez zeby rozmawiac ze soba tak naprawde (chyba nigdy jej nie bylo) i rozmawialismy bardziej o innych. Nigdy nie wiedzieli o moich osobistych sprawach..... mam nadzieje ze tak sie nie stanie z moimi dziecmi, bede robic wszystko zeby poswiecac im czas tyle ile potrzebuja;-)

A Daniel, bardzo duzo gaworzy, na brzuszku juz wiecej polezy niz wczesniej. Smieje sie duzo, spi juz lepiej w nocy, ale czasem ta noc zaczyna sie o roznych porach:-D
Ale jak jest zmeczony w dzien to sam zasypia, skonczylo sie jezdzenie wozkiem po pokoju. Czasem tylko przez minutke gora dwie gdy ma problemy z zasnieciem na noc, gubi smoka i sie denerwuje:happy: Dalej nie interesuje sie bardzo zabawkami tylko ludzmi. Uwielbia gdy Sandra przychodzi i go caluje albo sie przytula, albo klaszcze i tanczy - popis jak nic. Jak nie moge uspokoic Daniela to zawsze wolam Sandre:-D gdy ja bujam Daniela w wozku, to Sandra swoja lalke - jest wesolo:-)

a pytalas o norweszki - to zalezy ktore bo te przed 40 to wydaje mi sie ze nie dbaja o siebie wogole (moze ja na takie trafilam), ale za to te ktore juz dzieci z domu wyprawily to maja fajnie zrobione wlosy, makijaz, cwicza itp. Takie sa wyniki mojej obesrwacji:tak:

witam, my dopiero wrócilismy od lekarza , Czarek goraczkuje , nie może mówic i ma kaszel nie do opanowania , okazało sie , że zapalenie oskrzeli sie zaczyna , i dostał antybiotyk , syropku nie moze ze wzgledu na refluks i biedulek sie męczy:baffled:, teraz znowu goraczka , ale nie tragizuje , juz nawet to że nie je :-(przyswoiłam sobie, wazne , ze pije, tylko szkoda maluszka bo leży i leży , nawet bieganie mu sie nie włącza:szok:.
wielkie buziaki dla Mayki , drowa dziewuszka rośnie jak sie patrzy:tak::-D.
Agatko współczuje , bardzo przykre to co przeszłas , najważniejsze , że masz swoja rodzinke i sie kochacie:tak:.
Milego wieczorku

a jeszcze cos wiadomośc z ostatniej chwili , przed samym przyjazdem mojego M do kraju byla ostateczna decyzje , ze banki przejmuje firmę i firma oglasza plajtę:baffled:, M był podlamany jak przyjechał i :baffled::baffled: nie za dobrym nastroju bo sie jeszcze łudził, na dodatek kazali mu wyprowadzic nasza łodź z zakładu pracy bo wiadomo wlaściciele sie zmieniają , dzisiaj zadzwonil kolega z N i mowil , że w ten sam dzien co był ostatni meetig firmy w ostatniej chwili jakcys kontrachenci zmienili zdanie i podpisali kontrakt , więc prawdopodobnie praca będzie , miejmy nadzieje , ze męża przywróca do pracy:tak:, mam nadzieje , że to nie jakaś plotka....

u sluchaj. ja wiem ze w Norwegii jest takie prawo ze jak w firmie zmienia sie wlasciciel to dochczasowi pracownicy nie mogå byc zwolnieni tylko przechodzå wlasnie pod nowego szefa!!! :tak: T. jeszcze nie zwolnili tylko byl na postojowym wiec så naprwade duze szanse!!! oby!!! trzymam kciuki...

bardzo mi przykro z powodu Czarusia. boze co On sie biedaczek wymeczy..:zawstydzona/y::zawstydzona/y: a Ty przy okazji z Nim.. przykro mi ze na to wszystko patrzysz i przez to przechodzisz...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
Emma sie rozbisurmanila na dobre! :-D biegam za tym pelzakiem juz po calym domy bo salon jej juz nie wystarcza :-D pozatym piszczy az bebenki pekajå i to nawet juz publicznie - nie taka cicha jak przedtem!! :-D i rwie sie do innych dzieci!! :-) od dzisiaj zaczela juz sobie rozmawiac pod noskiem - jakies tam zlepki roznych sylab :-)

sprøbowalam z tym nowym mlekiem HIPP2 ale jej nie wchodzi, pozatym obudzila sie i poliki czerwone i suche wiec chyba tym bardziej jej nie sluzy wiec poszlam do sklepu i kupilam NAN2 i wrocilo do normy choc wogøle czasami ma tendencje do "niepicia" mleka.. w srode mamy kontrole i ciesze sie bo juz nie moge sie doczekac jak jå wsadze na wage. nie zebym sie martwila ze za gruba czy za chuda - tak poprostu z ciekawosci bo na rekach roznicy nie czuje - no chyba ze jest dlugie noszenie to wtedy klocek ciezki.. :-D chcialam tez zapytac o testy na alergie ale Jorgeiros ofkors zebym sie nie martwila bo to moze byc wiele roznych rzeczy a Emma ogolnie przeciez wszystko ladnie toleruje.. no jak na Norwega przystalo - wszystko ok! :wściekła/y::-D ale ja nie wiem bo to przeciez moze sie na Niej w razie czego odbic w przyszlosci...

pozatym siedze na necie i oglådam "Snoop Doog Fatherhood".. cos jak Ozzbourn`s tylko ze Snoopem.. qrcze On cos w sobie ma!! :-D:-D:-D acha. dzisiaj w norweskiej gazecie napisali ze Madonna moze bedzie miala 2-gi koncert bo bilety rozeszly sie w 34min i wielu innych jeszcze by chcialo no i så wielkie szanse!! MAM NADZIEJE ze tym razem i dla mnie. okazalo sie ze mialam problemy z platnosciå i zalogowaniem bo mi skurczybyki zmieniajå system w internectowym banku!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: GRANDA PANIE!! W BIALY DZIEN!!!!!! :wściekła/y::wściekła/y::-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry