reklama

mamy z norwegii

ja wrocilam walasnie ze spaceru. bylysmy zrobic Emmie zdjecia do paszportu. oczywiscie jak na warunki Hovden jest tylko 1-dne miejsce czyli bank. a tam Pani mowi ze ona nie gwarantuje czy przyjmå bo Oni sie nie specjalizujå w zdjeciach paszportowych bla,bla,bla.. ale zrobilysmy tyle ze Emma ma delikatnie buzke otwartå i gløwke przechylonå delikatnie na bok..:baffled: ale wyglåda ok no i ciekawe co mi jutro na policji powiedzå.. dziweczyny mam pytanie - ile taki paszport dla malego dziecka jest wazny?

reklama
U nas też ładnie:tak:, wyszlismy dzisiaj na spacer z babcią Stefką , czyli moją mamą,no a skończyło sie na sklepiku i naciąganiu:crazy:, ja tam twardo a babcia wymiekła:-D.ja kupowałam jakies kolorowe papiery i takie tam pieknidła bo lorntke chciałam dzisiaj z nim robic a babcia kupiła mu lunetę i pomysł upadł:wściekła/y:.Teraz śpi bo jeszcze ciężka noc miał , brzuszek dawał siwe znaki:baffled:....
Czarusiek ma sie lepiej , ale nie wiem czy nie zapesze , bo wczoraj tragedia, moja mamm też walczyła z grypą żołądkową:tak:-tragedia mówie wam , choroba w domu i jęczący Czaruś nie wspomne o mojem mamśce:tak:, mam nadzieję, że nie przejdzie na mnie:no: i resztę rodzinki:dry:.
Kasia nie mam pojecia jak to jest w N , w PL to zależało od fotki , nam wyszła super i dali nam na 5 lat:happy:.
Marta a jak dziciaki , zdowa Natala:confused:, wiesz co mój M też dostał jakieś wezwanie , ale nie na kurs tylko jednorazoe spotkanie jak pisac cv i takie tam, niestety byl wtedy w PL i afera , najlepsze jest to , że zgłosil o przyjeździe do PL i podal od kiedy do kiedy a te jełopy cos namieszali i zablokowali nam konto:baffled::szok:....i znowu czekamy dalej na kaśe , nie mam siły , na szczęście dostalismy decyzje , że przywrócą kasę na Czarka , bo zabrali jak chodził w N do przedszkola.Tylko jestem ciekawa kiedy je przyslĄ:-D, ja tam licze , że w MAJU:-D!!!!
Kasia jedziesz do tego Ulvik:sorry2:, pakuj manele i sio!!!
Lila a co tam u Ciebie????:confused::confused::confused:
Natanek a jak integracja sąsiedzka:-D:rofl2:?
i sorki jesli o kimś zapomiałam , ale wszystkie pozdrawiam, buźka dla mamusiek

eeeee to fajnie ze nawet na 5 lat paszport ma waznosc..bo ja myslalam ze przy takim malym dziecku to z 0,5roku no max1rok.. no ale nie wiadomo jak to tutaj w Norge jest.. ania to ja nie wiedzialam ze Wy macie prawo do jakis pieniedzy na Czarka jak jestes z nim w PL. to z racji ze T. tam jest to moze brac te "rodzinne"? w sumie to ma sens :tak: to dobrze!

ja jeszcze nie wiem z tym Ulvik bo J. urodzila sie idea zeby moze do Hamar pojechac..:baffled:taki swiat drogi i to jeszcze z dzieckiem no ale tam doroczna wystawa sprzetu mysliwskigo, wedek i jeszcze innych dupereli i On by chcial. ale nie jest jeszcze pewne czy bedzie møgl wziåc wolne..no i czekam az wroci do wieczora z podjeciem decyzji... a poki co jem sobie pizze ze szpinakiem i kurczakiem (jedno trzeba im tu przyznac - zajeb..pizze mrozone majå) i popijam zimnym pifkiem bezalkoholowym... aaale pycha!! :-p

mam nadzieje ze Czarusze przejdå te dolegliwosci..ale najwazniejsze ze je i pije!! no a babcia numer wykrecila. bardzo ladnie z jej strony ale rzeczywiscie fajnieby bylo gdybyscie razem tez tå lornetke zmajstrowali.. a to taka prawdziwa by byla zeby patrzec czy jakas papierowa prowizorka? :szok::-)

17db86063b.jpeg
:-D
ciekawe jak to jest u Nas na BB tak naprawde.. :))) dziewczyny wychodzic z ukrycia!!!!! :)))))))

Ostatnia edycja:
dziewczyny partzcie na to! przed chwilå widzialam na MTV!! jedna z czoløwek! znalazlam Wam na YouTubie..:szok: niezle!!!!!!!!!
[video=youtube;Y2CxSVGmTeo]http://www.youtube.com/watch?v=Y2CxSVGmTeo[/video]

plonskasia Alan ma już 8 m-cy i od 5 je obiadki deserki, kaszki ale tylko łyżeczką, od 3 miesiąca próbowałam go przyzwyczaić do butelki, bo chciałam dokończyć prawo jazdy, ale nijak się nie dało, mam całą kolekcję butli, w końcu gdy miał jakieś pół roku D przywiózł nam butle stąd taką z płaskim smoczkiem i nawet zaciągnął, ale pije z niej tylko wodę, modyfikowanego nie chce, teraz próbuje po troche przyzwyczajać do bebiko bo na to chociaż nie wrzeszczy i nie ma odruchu wymiotnego, ale i tak po 3 łykach drze się aż cycka dostanie :szok:
W nocy od dawna budzi się 2 razy na konkretne jedzonko bo ciągnie jak wygłodniały szczeniak, no nic będe próbować, mam plan żeby D w nocy spróbował z bebiko, bo jak mnie poczuje to jest koniec, śmieje się że będe musiała do przedszkola chodzić cyckiem karmić, swoją drogą to jest świetna sprawa, ja to lubie on to lubi, samo zdrowie i ta bliskość, tylko 2-3 latek przybiegający do cyca jakoś mnie przeraża, mam nadzieje że koło roczku pżegnamy cycusia, tylko czym ja go zastąpie :confused:
Zazdroszcze że twoja córeczka tak długo śpi w nocy :-)

ana fajnie że Czareuś ma się lepiej, nich już te choróbska wam dadzą spokój.

Nam w Pl też paszport dali na 5 lat, Alan ma na zdjęciu bardzo wystraszone oczy od flesza :szok:

Ja też mam paszport dla Ady na 5 lat. Z tego co pamiętam Pani u urzędzie kazała nam wybrac czy chcemy na 5 lat czy na rok.

A ja od wczoraj mam problem. Adę męczy katar i nic oprócz cycusia nie chce jeśc :-( Poza tym w dzień mało co spała. Męczy się moja Bidulka.

my dostalismy z ambasady paszport tymczasowy na rok, bo nie mialam polskich pesela i aktu urodzenia.
kasia choc sie zamienimy na dzieci, przynajmniej w nocy
a ja znowu wkur...:wściekła/y: zadzwonili dzis po poludniu z folkeuniversitet ze zwolnilo im sie miejsce i moge isc na ten bergenstest, powiedzialam ze oddzwonie, bo musialam wymyslec co teraz zrobic z biletami do PL. jak oddzwonilam po godzinie to juz nikt nie podnosil, nawet znalazlam nr kom do kobiety i tez zadnego odzewu. kurs zaczyna sie dzis i pojechalabym nawet w ciemno, ale na internecie go nie ma, a wczesniej nie bylo podane gdzie sie odbywa. ogolnie jestem taka zla ze pier... ten ich caly kurs i spadam do PL pod koniec marca

reklama
Szczerze mówiąc, nie sądziłam, że będzie tu tak wiele mamuś z Norwegii :) Aż miło :tak:
Nie wiem jak Wy, ale jestem pod wielkim wrażeniem podejścia tego kraju do macierzyństwa i maluszków. Jak opowiadam koleżankom z Polski to aż nie dowierzają, iż jest tu taka opieka. I macierzyński, który trwa cały roczek bądź 9 miesięcy :-D
Mam takie pytanko - czy któraś z mam wysłała dzidziusia do przedszkola ??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry