reklama

mamy z norwegii

Ladyinblack mój Czarusiek chodził do norw.przedszkola :tak:
Kasiu to są pieniążki , ktore każda matka dostaje na dzidzie, ale jak dziecko idzie do przedszkola na cały etat zabierają, no jest warunek , że w pl nie masz macierzyńskiego czy tam wychowawczego.zreszta maż przeciez i jajesteśmy tam zameldowani i zarejstrowani .
Bellakama współczuję małej , a jakis psikutek do noska stosujesz:confused:, biedulka...

reklama
my dostalismy z ambasady paszport tymczasowy na rok, bo nie mialam polskich pesela i aktu urodzenia.
kasia choc sie zamienimy na dzieci, przynajmniej w nocy

eeetam. aga nie zamienilabys sie!! :-D juz po godzinie pewnie bym Cie z powrotem po dziewczynki widziala!! :-D:-D a co? dajå Ci wciåz tak czadu po nocach??? a z tym kursem i ich organizacjå to nic nowego - ciågle sie slyszy podobne historie i trzeba im najlepiej chodzic za dupå i truc o swoje... no ale co ostatecznie postanawiasz? a na ile chcesz do PL? to moze nadrobisz jak wrocisz? bo jak stracisz miejsce to kiedy nastepny nabør???
aniu. no tak zameldowanie zameldowaniem ale wolno Wam byc w PL i pobierac te pieniåzki?? zeby nie kazali Wam zwracac bo u nich to nigdy nie wiadomo...
ladyinblack. czesc! tak, jest nas tu troche wiec nie tylko Ty jedyna! :-) macierzynskie trwa 12 albo 10m-cy. a ile Ty jestes juz w Norwegii. gdzie mieszkasz? troche trudno wywnioskowac z twojej wypowiedzi "jak to tutaj jest" i dlaczego Ci te kolezanki nie wierzå ale jak z nami pobedziesz i poczytasz to pewnie wiele ciekawych tych dobrych i tych zlych historii uslyszysz. zapraszamy, jak chcesz - przylåczaj sie.. a moze napiszesz nam cos blizej o sobie w ramach zapoznania sie... ?:-)

Aniu ja na ten katar psikam jej w nosek wodą morska Marimer i 2 razy dziennie wpuszczam kropelki Euphorbium no i standardowo maśc majerankowa. Zawsze po 2 dniach takiej kuracji jej przechodził a tym razem nic z tego. No nic mam nadzieję, że jutro będzie chociaż troszkę lepiej.

no patrz kurde Bellakama przypomniala mi o tych specyfikach co pytalam coby sobie zakupic.. no i wkoncu sobie ich z tego posta nie spisalam - zapomnialam...:wściekła/y::zawstydzona/y: musze to odkopac teraz...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::zawstydzona/y:
ps. mi tez sie te zdjecie Ady bardzo podoba:tak::-)

Hej hej Laseczki
A wiecie ze czytalam i slyszalam ze z tymi kropelkami od nosa to lepiej na poczatku i nie za dlugo trobic bo to uzaleznia sluzowke nosa,
ja czekam tydzien i jezeli nie przejdzie wtedy dopiero dzialam,a katare to nbi cstrasznego ;-) nawet my czasem mamy bez powodu to czemu maluszki nie mialyby miec a na zabki to normalne ze jest katarek :tak: a co mozna robic to sciagac sciagac i jeszcze raz sciagac katarek spiratorkiem ;-)
a ja ma Natalke w przedszklolu juz 7 miesie cy i jestem w sumie zadowolona :tak:
Aniu to dobrze ze juz lepiej Cezarkowi, moze teraz spowrotem broic :-D
Kasiu za napisze to co wtedy :
cos na oparzenia, jakas pianke albo masc bo wiesz spotkaniia z zelazkiem albo jakimis innymi goracymi rzeczami :zawstydzona/y:
a i dziewczyny pisaly : "smecta", i jakies probiotyki moze....nie pamietam...
Kamila mi trwalo 2 miesiace "pdstawiania" od piersi i ja karmilam butelka i piersi ana zmiane i jakos sie udalo :tak: jak zaciagnela mleczko to juz mojego nie chciala, a i podawalam bebiko 2R i baaardzo je lubila :tak:

no wlasnie Marta przypomnialas!! na oparzenia!! dzieki!
tak z kroplami do nosa i sprayami to nie nalezy przesadzac.. a ja jeszcze kiedys znalazlam w gazecie "dzieciowej" taki olejek Olbas Oil co ma zastosowanie wlasnie przy katarze (na sciereczke kropelka i powiesic na løzeczku) i ulatwia oddychanie a dla doroslych na bole miesniowe i reumatyczne.. tyle ze u dzieci to stosuje sie powyzej 1roku zycia.. ale mysle ze przydatne :tak: zresztå nasze polskie apteki pewnie pekajå w szwach od tych wszystkich specyfikøw!!!!!

Kasiu a o jakie specyfiki dokładnie Ci chodzi?? Może cos przypomnimy i nie będziesz musiał szukac:-)

Jeśli chodzi o kropelki do nosa to faktycznie są takie co ich dłużej niż trzy dni nie wolno stosowac ale ja takich nie używam i szczerze nie pamiętam ich nazwy. Ja jeśli już stosuję jakieś leki dla Ady to zazwyczaj są to homeopatyczne i takie właśnie są te Euphorbium. A co do ściągania katarku spiratorkiem i innymi Fridami to stosuję to bardzo sporadycznie. Nasza Pani doktor powiedziała mi, że to jest najlepsza metoda.

A jeśli chodzi o odstawianie od piersi to ja jeszcze nie zamierzam tego robic. Mam zamiar karmmic Ade do roku lub półtora.

£a£ 1,5roku!! gratuluje ambitniacho! ja powiem szczerze ze nawet teraz juz wiem ze przy nastepnym tez bede niedlugo (jak sie uda) - 8-max12m-cy.. Emma dostawala prawie 0,5roku i jest oki. pozatym (mam nadzieje ze zrozumiecie dziewczyny) ja tym odciåganiem niestety ale wymaltretowalam sobie troche swoje piersi i jest mi z tym troche ciezko.. a mam plan jeszcze na 2-ke dzieci i niechce nawet myslec co to bedzie.. normalnie zaczynam odkladac na operacje plastycznå!! :baffled::zawstydzona/y::no::-D

reklama
Kasiu to ja gratuluję wytrwałości z tym odciąganiem:-):tak::-)
Ja bym chyba sie poddała. Tyle miesięcy odciągac pokarm! Rety to nie dla mnie:-) No ale czego się nie robi z miłości do dziecka:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry