reklama

mamy z norwegii

Haha moja też mnie bije po twarzy, zwłaszcza jak z nią leżę i próbuję ululac do snu. Albo co mnie strasznie wkurza ... ma jednego ząbka i mnie nim gryzie jak ją karmie! Biedne cycuszki tyle muszą przejśc:baffled:

reklama
No faktycznie, nikogooogoogooo
Agata mam nadzieje że jest tak jak piszesz i wrocisz tu szybko ze swoimi postami:tak:
Natanek - dobreeeee, a jakie masz teraz wymiary : wzrost i waga? Bo u mnie choc mniej niż przed ciąża to talia trochę zniknęła...a ćwiczyć mi się nie chce, chodzę b.dużo góra/dół na spacerkach to kondycja jakaś jest...
Marta my też czekamy wiosny, i wczoraj i dziś już ją czułam...achhhh i pąki bazi też są i jakoś tak fajnie...i jak jasno...na pewno do 18.20.
Ana - oo to super że synuś odbutelkowany! Ja walczę by nasza chciałą pić,czasem kilka łyczków od taty
Kasia - gdzie zniknęłaś? wpadnij do KRS proszę do 31marca...:-)

U nas nocka ciężkaaaaa, 5 lub 6 pobudek i mocny płacz, nawet Dentinox nie pomaga, niech te zęby wyjdą bo się mała i my wykończymy.
A rano kontrola w Helsestasjon ( wczoraj coś mnie tknęło i spr.kartę "zdrowia", bo myślałam, że wizyta 12.03!)
No i jestem zadowolona że Karolcia nic nie przybrała w 2 miesiące, tzn...przybrała 250g ale to tyle co nic i waży "tylko" 9 kg ( a ja obawiałam się 10-11kg:-p). Jednak to pełzanie i początki raczkowania odchudzają panienkę.
A wzrościk mizerny, 2 cm w 2 mce czyli 69cm.:szok:
Ale postanowiłam się nie przejmować i nie porównywać bo można się wściec....

Dziewczyny może WY poradzicie mi.
Od Eweliny wiem że można poprosić z zakładu pracy w NOR druk E 107 - abyśmy mogli mieć prawo ( szczeg.Karolina) do bezpłatnego leczenia w PL ( nie tylko w razie nagłym,ale normalnie np pójść do pediatry, mieć zniżkę na leki na receptę).
Wszystko oki, tylko że nie wiemy jak to znależć i wytłumaczyć w kadrach o co chodzi...Bo szukając w nor google nie ma czegoś takiego jak E 107.
Za to na str NAV plików do pobrania jest od zarąbania ( matko ile Ci ludzie mogą sobie żądać zwrotu kosztów!!:szok::-D) i mam 2 które by pasowały,ale nie ma na nich żadnego symbolu, mają takie tytuły Kasia, Agata czy to może być to ?
Krav om ordinaer/ utvided stonad til helsetjenester i utlandet

NAV - Skjemaer

hej Dziewczyny!

przed chwilå wrocilismy z Ulvik. dziekuje pieknie wszystkim razem i z osobna za zyczenia z okazji Dnia Kobiet!! ogromne buziole! jutro Was nadrobie i odpisze!! tymczasem milego wieczorku Wam zycze!! :Ø***

OSIEM BUZIOLI NA OSIEM MIESIĄCZKÓW DLA EMMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-)
Istra mam 175cm wzrostu, wga przed ciążą 60-62kg,w ciąży przytyłam 26kg:szok: sama nie mogę w to uwierzyć:eek: po porodzie zostało mi jakieś 5 kg ale jak się tu przenieśliśmy to parę kg mi doszło:dry:
najgorsze jest to,że nie mam tu wagi...i jak już to będę chudła na oko:-D:-D:-D
mam jedne strasznie ciasne dżiny także jak wejde w nie normalnie to będzie dobrze:happy:

ooo Kasia jesteś- no właśnie zapomniałam wcześniej : 100 lat dla e.Miśki:-)
Dobra energia z Ulvik?
Przypomniało mi się że pytałaś....
Ciasteczka Babykjeks używamy, ale jak K.ma w łapce to tylko nadgryzie,poliże i tyle,więc rozdrabniam i do kaszki. A na ich odworcie piszą ze można je podawać od 6mca też! Zawierają gluten.
Flipsy kukurydziane bez glutenowe, podaję od tygodnia bo dostałam z PL,ale tez nadgryzie i wyrzuci...więc to ja je jem.

Nie wiem jak ją zachęcić do jedzenia moich zupek. Wczoraj nawet nie chciała ruszyć więcej niż 2 łyżeczki marchew+ziemniak+zółtko ( a na prawdę było smaczne, tylko że blenderem nie zroni się tak rzadkiego jak ze słoiczka:-()... A jak był za duży kawałek to miała odruch wymiotny...:eek:
Więc zamroziłam wszystko w kilku małych porcjach i teraz dodaję do ulubionego obiadu ze słoiczka HIPP "Ziemniak,kukurydza,indyk" i jakoś przeszło...:tak:
natanek - ooo kurcze to sporo przytyłaś w ciąży,ale już nie dużo Ci zostało.
Znikam, może obejrzymy Lejdis...chociaż K. z nami jest, przysnęłą na tatusiu o 19 więc..jeszcze trochę posiedzi:cool2:

hej dziewczyny

jakos czasu mi brakuje na BB, az dziwne bo wczesniej to siedzialam ciagle, jakis detoks w Polsce chyba zadzialal:-D ale powaznie to jak mam wolne gdy Daniel spi w dzien na dworzu, a spi ponad 2 godziny to ja znowu zasuwam i grabie liscie, bo wiecie cieplo sie powoli robi, a ten ogrod tak zapuszczony, ze tam leza liscie z kilku lat:crazy: ale co tam dobrze sie poruszac na swiezym powietrzu i te kilogramy co mi wskoczyly ostatnio moze zgubie;-)

Daniel zasypia wykapany, Sandra sie wypluskala z tata i tez zaraz idzie spac.

Kasia - to Emma ma juz 8 miesiecy:szok: jak to szybko leci, pamietam jak niedawno rodzilas:szok: ale ten czas szybko leci, a juz przy dwojce to wogole. Wiecie jeszcze tak do 3 miesiaca to te kolki nas meczyly i przez to sie ciagnelo, ale teraz to leci jak diabli:szok: no i Daniel zaczal sie robic bardziej wymagajacy, bo chce do mamusi ciagle, ach ten mamin synus:-D

Marta - a wiesz ze Daniel nauczyl sie piszczec jakis czas temu i normalnie czasem nam uszy usychaja:szok: z radosci to na takie wysokie tony wskakuje ze az mnie zadziwnia:-)

Istra - ja to w Pl uzywalam takiej karty, ale wiem ze nie wszedzie to u nas honoruja oczwysicie. Niestety tym sposobem co ty to jestem zielona. Jak bede miala chwile czasu wiecej to moze poczytam o tym;-)

reklama
a te ciasteczka to w każdym sklepie??? i na dziale dziecięcym czy tam gdzie wszystkie ciastka??? pytam tak szczegółowo bo nigdy nie mogę nic znaleść:eek:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry