reklama

mamy z norwegii

agata nie wiem może kwasek cytrynowy.

Istra no to super macie że net i tv wliczone w czynsz.

natanek dzięki za info o zaświadczeniach, myśle że sama w kwietniu to załatwie i tak jeszcze nie mamy id więc chyba bez tego nie moge zacząć załatwiać z rodzinnym.

Dziewczyny piszecie o jakich dokumntach żeby móc korzystać z słóżby zdrowia na terenie Pl, a jak to jest jeśli ja mam wychowawczy bezpłatny w Pl, czy moge mieć dalej, czy możemy też dalej należeć do tej przychodni w Pl i jednocześnie mieć pobyt tymczasowy w Norge i korzystac w razie potrzeby z tej słóżby zdrowia?

D wrócił do domu za jasnego, normalnie szok:))

reklama
aga a moze spodenki spralas??? zartuje oczywiscie!:-D a co to jest ta focaccia??? mamy to w przepisach?? :-p
darika!! dni så teraz dluzsze!! :tak: wiec pewnie czesciej bedzie sie tak wydarzac..:-D

a moja Emma tak sie chyba na tym basenie zmachala ze po drzemce obudzila sie i marudna.. no i troche z nami posiedziala i juz tak jojczyla ze jå polozylam - na drzemke.. tylko zze to cholerka zaraz mial byc czas juz na konkretne spanie.. no ale musze jå jeszcze wykåpac z tego chloru i pozådnie nakarmic... albo mi sie przestawia wlasnie z powodu tego ze dnie sie wydluzajå...

spoznione dla Lamii z okazji 2 latek :-)
2s844sp.gif

znsggl.gif

iza ja roznie jej modze.. ale nie mieszam za duzo na raz. ze 2,3max4 warzywka w 1 daniu wystarczy..mozesz tego brokula zrobic czy z ziemniaczkiem, moze selerka (ja w swojej kuchni uzywam wiecej tego zielonego-naciowego) czy pietruszki (tych dwoch stosunkowo mniej bo bardzo intensywne i aromatyczne), nawet marchewka pasuje..:tak: do tego wlasnie zawsze dodaje pøl zoltka i lyzeczke masla i rozrzedzam wedle uznania wodå.. mozesz sobie modzic jak chcesz tylko pamietaj wprowadzac jedzonko ostroznie.. ja np. probowalam z samym skladnikiem albo domieszalam te dozwolone 3lyzeczki do juz wyprobowanej reszty.. raczej jedzenia Emmie nie mroze, tyle ze jak ugotuje wiecej to dziele na 2 i zostawiam na nastepny dzien i cos tam dodatkowo dokladam albo nawet mieszam ze sloiczkiem..no chyba ze rzeczywiscie mam wiecej to zamroze ale to rzadko. jedyne co to kupuje natke koperku, siekam i zamrazam zeby zawsze miec i potem dosypuje do jedzonka na lepsze trawienie..:-)

Ostatnia edycja:
a Yasminak tez juz 6 miesiecy ma o rany jak ten czas pedzi :szok:
Tomek zasnal na rogowce :-D Maya tez drzemie, natala wieczorowo bajka...a matka przy kompie:-D
darika no u mnie szok normalnie o 18:30 jasno :-D
suuuper podoba mi sie bo od razu dzien inny...

Ostatnia edycja:
reklama
dzieki wielkie za zyczenia, urodziny miala w piatek, a dzis robilam cotygodniowe spotkanie z dziewczynami i oczywiscie wszystkie przyniosly prezenty dla grubacha
kasia spodnie nie, wszystkie luzne:-D
focaccia, to takie male mini pizze z cebula i oliwkami, chyba jest w przepisach, sprawdze

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry