reklama

mamy z norwegii

Cześć dziewczyny,

jesssuuu jakbym sobie obejrzała m jak miłośś, od miesiąca nie widziałam, nie mam pojęcia co tam się dzieje??? :-(

a gofffrrry to bym wciągnęła takie pyszne ze śmieaną i konfiturą, ale mi narobiłyście apetytu.

tampeza twój poród normalnie szok, lepsze niz ma jak miłość, gratuluje, ale przeżycia!!!! Kama super że to odnalazłaś :tak:

plonskasia z tego co wiem to na takie wirusówki typu ospa różyczka to dzieci poniżej 1 roku nie chorują, z nazwą łacińską t nie pomoge, ale pewnie zaraz dziewczyny coś napiszą.

Ja się powoli pakuje na jutrzejszy wyjazd, no i wygląda na to że na 4 dni a samochód zapchany po sam sufit będzie, oczywiście najwięcej bagaży Alana.

reklama
Kasia to witaj w klubie:-(

Daniel mi sie przebudzal i krecil w nocy, Sandra tez o 4 piciu wolala, a ogolnie to pobudke mialam o 6 rano. Daniel nie narzekal, ale tak sobie gaworzyl i piszczal ze spac sie nie dalo. Wogole w nocy tez niezly aparat, to za cieple mleko, to za chlodne i juz nie pije - wygodnicki juz od poczatku:baffled:

a maz zlazl na dol wlanie przed chwila, czyli o 9:45 - tak mi pomaga, choc wiec ze mam noce ciezkie. Pewnie w dzien powie mi zebym sie polozyla (przeciez on cwaniak wypoczety) no i spij sobie jak maly piszczy i gada,, sorry ja to nie umiem i jeszcze czuje jak sie gotuje w srodku.................ehhhhhh co za zycie:wściekła/y:

Kasu dowiem sie od tesciowe i Ci napisze ok, al eto bedzie wieczorkiem ;-)
ja padam apyszczek n cnie spalam w nocy bo nie moglam zasnac :baffled: przez pelnie cholera :crazy:
do pozniej jak sie w koncu obudze :zawstydzona/y: bo jeszcze spie chyba :sorry2:

Witajcie :-)
Ja mam humorek dobry nawet bym powiedziała wspaniały. Za oknem słonko świeci więc nie mam co wybrzydzac :-) Ale za to moje dziecię w nie najlepszym humorze. Obudziła się o 8.30 z płaczem i "śmierdzącą sprawa" w pampresie. Pomarudziła i po godzinie znów zasnęła. Mam nadzieję, że ta chandra jej przejdzie:baffled:

Agata łóżko piętrowe to fajna sprawa, zwłaszcza jak się ma mało miejsca. Zawsze o takim marzyłam jak byłam dzieckiem . Ze mnie to jest straszny panikarz i ja bym się jednak bała, że mi spadnie. Ale skoro piszesz, że ma dobre zabezpieczenie to pewnie tak jest:tak:

Kasiu szczepionkę przeciw odrze (nie wiem jak tutaj ale w Polsce) podaje się między 13 a 15 miesiącem życia. A później drugą dawkę po 7 roku życia.
Łacińska nazwa szczepionki przeciw odrze to "Vaccinum morbillorum vivum" a angielska nazwa to "Measles vaccine" oraz "Vaccin rougeoleux vivant" ;-)

[FONT=&quot]Varicella Virus Vaccine Live oraz Vaccinum varicellae vivum[/FONT]​
[FONT=&quot]Szczepionka przeciw ospie. Podaje się ją między 13 a 14 miesiacem. W Polsce nie jest obowiązkowa. Jest zalecana i płatna. Ja napewno ją podam:tak: Mam nadzieje, że teraz troszkę pomogłam:-)
[/FONT]

Kasiu raczej Emma nie miała tej szczepionki , ja się dostaje po 13 miesiącu , Czaruś miał skojarzoną razem z odrą i świnka(czy rożyczką??) , jesli dobrze pamiętam, czyli jedno ukucie:tak:.ael nazwy nie mogę rozczytac.
ja jak byłam mała mialam ospe , żadna tragedia , no , ale każde dziecko przechodzi różnie, u maluszkow to gorączka i ta wysypka , wszedzie kropki:tak::rofl2:, które atakują skóre i śluzówke, trwa gdzieś od 7 dni do dwóch tygodni. żadko sie zdarzaja jakieś powikłania, no i jest szczepionka przypominająca , ale to jak dziecko juz większe.

dzieki dziewczyny! tez troche czytalam ale najlepiej zapytac bo moze wiecie cos z wlasnej praktyki..tak sie wlasnie nad tym zastanawialam co i kiedy. bede musuala zapytac przy najblizszej okazji tutaj na kontroli o te szczepieenie. bo J. troche obstawial zeby sie z nimi spotkac ale ja powiedzialam nie i dlatego pytam..
my szykujemy sie na spacer.
milego dnia :-)

reklama
z tego co panietam co opsa pradkuje 2 tyg lub 3 przed wyjsciem pryszczy wiec jak juz sa to w sumie nie zarazisz sie....
a co do szczepionki to ja w sumie nie wiem bo jak bede w pl to podam Natali napweno i wlasnei nie wiem z tymi miesiacami...
a jak tak gadamy o szczepieniach to natala byla szcepiona na meningokoki : Szczepionka meningokokowa A + C :: MediWeb.pl
alejak wszustkie szcepionkni wzbuxzaja kntrowersje :baffled:
ja tam szczepie :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry