reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

mamy z norwegii

wiesz co wiem , że jak zacznie mi cos tam robic to na dzieńdobry 1500 , tylko tłumaczyła mi dokladnie , że jak wszystko bedzie oki po wyrwaniu to jednoczęciowy 1500 ajak z dwóch cześci to chyba 200o , dla mnie to czarna magia i mam wszystko na kartce wypisane:-D:-D:-D,
a ja spac Marta nie mogę , buszuje po necie nie wiem po co , oglądam pierdoły , a przed chwila rozmawiała zmężem i każe mi jakies projekty domow oglądac, blee:wściekła/y: nie cierpię tego:no:, zreszta jak sobie myśle o wydłużonym okresie tej budowy , bo przez ten zastój wszystko sie odklada na potem, wiadomo kaska:-( to juz zaczynam myślec o mieszkaniu:tak:.
druga sprawa mieszkania sa teraz w pl takie tanie , że szok i to nowe:tak:.
Marta a tak na marginesie to kiedy ty jesteś w pl?

reklama
palnujemy na poczatku lipca, ale nic ie wiadomo bo wiesz jak tomek dostanie nowa prace to nie pojdzie na 4 tyg urlop,,,ehhh sama juz nie wiem...ale ja chciaalbym pojechac
a co do projektow to Ci wspolczuje...bo to nie latwe wybrac projekt....

a sppac moze nie mozesz przez zeby i znieczulenie....

dzisiaj nażywca , bez znieczulenia:eek:......
mam nadzieje , że twój Mąż dostanie nowa pracę.:tak:..ja juz sie martwie co bedzie z nami:-(. dobra ide sie wtulic do mojego małego mena , dobranoc

czyli sie wyjasnilo u Ciebie? i jak Tomka praca?
a to ja sie nie dam w PL na implanta bo bede tylko 3tyg w PL wie c za krotko ale chociaz wyrwe....
Wspolczuje Ci z tymi zabkami :blink:

czesc dziewczyny. no troche nadrabiania znowu mam,ogolnie nie czytalam tylko tak po lebkach przelecialam..

iza - no nie dziwie Ci sie! samå by mnie szlag trafil i trafia jak wiem ze ktos chory i z pelnå swiadomosciå a moze poprostu bez pomyslunku zbliza sie do Emmy! :wściekła/y: no a te Mamy z Twojego zebrania to bez wyobrazni. ciekawe jak One reagujå jak inne dzieci så chore! no wiem - J. tlumaczy ze predzej czy pøzniej i tak cos zalapie a zresztå w ten sposøb sie uodparnia co w przypadku grypy jest przeciez bull shit i On o tym wie bo to caly czas se mutuje i powstajå coraz to nowe wirusy.. ale przeciez jesli mozna tego uniknåc to chyba wypadaloby.. mnie samå teraz ZNOWU rozklada!! nie wiem czy to nie przerodzi sie znowu w angine. normalnie masakra!! zalamke chyba zalicze bo od wrzesnia mialam juz 2..:-(
aniu pozostajåc w temacie - ciesze sie bardzo ze Czarusiowi sie poprawia! no i rzeczywiscie tak jak Marta pisala bo nie pomyslalam - ze moze jesc troche wiecej SLODYCZY!! :-p bo przeciez dzieci i czekolada to najbardziej dobrana para jest!! :-D:tak:
a propos - Marta - ja po nocach siedze bo kuzwa w pokera gram!! :-D albo na allegro buszuje..:zawstydzona/y:

a my wczoraj z Emmå bylysmy po raz pierwszy na baseniuku!! niestety inne Mamusie z dziecmi nie przyszly - no moze nastepnym razem. ale i tak bylo fajnie, Emma troszke zszokowana ale sie nie bala a pod koniec juz jak z niå "plywalam" to nøzkami machala!! potem postaram sie wkleic fotosy.
a pozatym Emma od czasu szczepionek urzådza sobie wieczorami karnawal. budzi mi sie ok.21-22 i tak z 1,5-2h drze sie w løzeczku dopøki sie nie przyjdzie i nie wezmie..no to Jå zmieniam, dokarmie, troche ponosze, tato popodrzuca i cala happy i potem jest spokøj juz do rana.. no nie jest to pøki co niebezpieczne, tak myslimy ze moze to zebole choc jedyne co mogloby na to wskazywac to zwiekszona aktywnosc w gryzieniu rzeczy i slinienie sie - ale tez nie zawsze.. :eek:

iza ja Emmie staram sie wprowadzac co rusz to nowe rzeczy choc wciåz mowa tylko o sloiczkach. kurcze czaly czas chcialabym zrobic jej cos sama bo czytalam co dzieci w Jej wieku juz mogå i tyle tego!! a pozatym wkurzam sie bo to co jest w tych norweskich sloiczkach i deserkach wogole mija sie z tym co piszå zeby podawac!! :wściekła/y::wściekła/y: no bo np. w tym obiadku z indykiem jest np. cebula!! a w deserkach mango, brzoskwinie, banany TRUSKAWKI i inne!! :wściekła/y::wściekła/y: no niby nic jej nie jest.. jakkolwiek. ja juz sie nie moge doczekac jak dostane kase to sobie sokiwnik kupuje bo sie mojego doprosic nie moge i bede Emmie mieszac papki i soczki. nawet byloby chyba wskazane cos surowego bo te sloiczki jednak pasteryzowane wszystkie no i Onna lekkie zatwardzenia ma. staram sie podawac wode ale niechetnie pije, dodaje tez troche do sloiczkøw bo jesnak geste takie ze lycha stoi!! :wściekła/y: a Tobie iza jak juz pisalam wczesniej rzeczywiscie radzilabym wprowadzac kaszke na noc. bedzie Karolinke dluzej trzymala co w efekcie wplynie na ilosc wypijanego mleka i tym samym kalorii.. tak mi sie wydaje. a z wagå to tak jak dziewczyny piszå - dopøki zdrowiuska i ta jej waga nie stanowi jakiegos zagrozenia to nie przejmuj sie tak bardzo. napewno nie omieszkajå Ci powiedziec jesli zajdzie koniecznosc przejscia na diete. ;-)

a tutaj fajny link - znajdziecie informacje m.in na temat zywienia maluszkøw, przepisy etc.etc..
www.osesek.pl

ps. Mi$ka sie przebudzila. postaram sie zajzec pøzniej. buzka Wszystkim!

Ostatnia edycja:
cześc laseczki:happy2:
Kasia ja tak do końca to nie wiem czy dobrze robie i czy mu nic nie jest , ale wcina wszystkie owoce , nawet te kwaśne , a slodycze wprost uwielbia , ale co sie dziwic jak przez całe swoje zycie nie miał o nich pojecia a tu twraz taka niespodzianka:)
Fajnie , ze byłaś na Emma na baseniku , juz nie moge się doczekac reportażu...
Marta ja też mam nadzieje , że coś znajdzie , teraz dłubie porzy naszej łodzi , to ma jakieś zajęcie, ale to tez mnie wkurza !!!
Agata a ty gdzie sie schowałaś?

ja juz po wyrwanku , troche boli , ale co zrobic , ....

Ostatnia edycja:
reklama
czesc kochane

ja sie tylko pochwale,ze jestem po pierwszych zajeciach w szkole i normalnie bomba jak mi sie podoba:-)
jestem w grupie o intensywnym toku nauki :-) super hiper mega happy jestem
na 11 osob ze mna jest 6 Polakow:cool2: potem mam Dunczyka,Bosniaka,Rumuna,Anglika,Islandczyka :happy2:
fajna mam klase a nauczycielka pytala sie mnie czy pracuje,bo nie chwalac sie :-D wychodzi na to,ze z klasy mam najlepsza wymowe no i w miare sie porozumiewam (nauka ESKK jednak nie poszla w las )
ciesze sie przeogromnie,ze tam sie zapisalam mimo,ze 30km bede dojezdzac:happy2:

Do góry