reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

mamy z norwegii

Kasia bo Ci walne:-D!!!nie no wiesz ja nie naciskam , ale jak co to daj znac :laugh2:, jak co to te kojce i wanienki przygotuje i ściągne ze strychu:-p i kwiaty do pokoju:laugh2:....., a ty bys od razu ode mnie do Norge gnała czy jak ty to widzisz?
co do Izki to cisza... Aga ma chore dziatki bo dzis mi mowila , więc ogolna lipa i plan integracyjny upadł:baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
spoko MM , Czarus mial. różne dziwne alergie i inne rzeczy i po zmianie mleka było lepiej , druga rzecz jak dzieci duzo ulewaja to może byc refluks, ale w gruncie rzeczy to moze byc przejściowe, więc tylko odnioslam się do swojego przypadku, moze się Twoja dzidzia przejadła i tyle, żarłoczek z niej?

MM kminek jest i nazywa sie KARVE. zdjecie Malej robilam ale niedawno wiec wiekszych problemøw nie bylo choc przechylila delikatnie glowke i otworzyla buzke no ale moje Emma ma paszport norweski a tutaj az takich szopek jak w ambasadzie polskiej nie robiå..
aniu. nie. ja jeszcze wracalabym do mamy. bo okazuje sie ze nie jest pewne czy J. przyjedzie w maju wiec ewentualnie myslalabym zaliczyc z Niå (mamå) jeszcze Olsztyn..

Ana dzisiaj to akurat je co chwile w bardzo malych ilosciach 30ml itp:szok: normalnie mam juz dosc:zawstydzona/y: i caly czas prawie na rekach jak wyszlam z nia na spacer to trwal on 25min:eek: plakala jakby ja ze skory obrywali myslalam ze moze glodna ale skad.. jak tylko wzielam ja na rece to od razu sie uspokoila. a ogolnie to przez ostatni tydzien jadla mi bardzo regularnie czyli co 2.5-3 godziny po ok.90ml. na dobe je od 850 do 950ml [nie wiem czy to duzo dla takiego brzdaca] niektore dziewczyny pisaly ze ich maluchy jedza okolo 600ml/dobe :eek: no ale inne dzieciaczki potrafia zjesc jeszcze wiecej;-)

A co do mleka to jak podalam jej NAN to wymiotowala po nim od razu wiec mysle ze na nie mogla miec alergie czy cos takiego a po tym przez caly tydzien bylo ok wiec nie wiem czemu tak dzisiaj ulewa:-( jutro zadzwonie sie chyba umowic do lekarza przy okazji niech sprawdzi ten katarek..

Kasia dzieki za nazwe tego kminku:-) a moze wiesz czy sa czopki glicerynowe i jak sie nazywaja???
sory ze zawracam glowe ale nie znam zbytnio jezyka:zawstydzona/y: a jezeli chodzi o takie rzeczy to juz wogole..:-p

MM - proponuje isc do fotografa i wziasc ze soba pieluszke albo biale przesciaradlo, polozyc na kocyk wlasnie zeby bylo bialo i zrobic dzieciaczkowi na lezaco. Sandra tak miala robione bo tez byla taka malutka, a nie mielismy nic bialego to fotograf poprostu polozyl papier do drukarki;-) i rada jesli dzieciaczek jest bojazliwy to trzeba robic zdjecie szybko po polozeniu zanim zacznie plakac:tak:

Ania - to przeziebienie wiosenne to chyba kazdego dosiega, a najgorsze to jest to co dziewczyny przezywaja - chore dzieci na wyjezdzie:crazy:

Kasia - co do fotelika pierwszego to ja mialam w samolocie z Danielem jak lecialam do PL. Bylo tak w zwiazku z tym ze samolot nie byl pelny to powiedzieli mi ze nawet bezpieczniej jest gdy jest przypiety fotelik pasem i jeszcze dziecko pasami, bo w razie czego jest stabilnie przymocowane. No i wygoda jak nic. Wiec do PL. A jak wracalam to trafilam na beznadziejna babke z Kopenhagi do Norge i powiedzial ze nie wolno:angry: Ale przy bramce mozna zapytac czy jest pelny samolot czy nie i w razie czego zaloga zabiera juz w samolocie;-) a jesli chodzi o fotelik drugi to juz napewno do luku bagazowego. No i jesli bierzesz tez wozek to pewnie bedzie jako dodatkowy bagaz, jesli nie to kloc sie ze to zamiast wozka:tak:

ale normalnie dzisiaj poruszenie na BB.. az milo:-)

MM ja sie nauczylam ze jak mi Daniel tak jadl po trochu to meka niesamowita i daje mu poprostu cos do picia i wtedy co 3-4 godziny zjadl porzadnie. A co do ilosci to ja tez czasem sie troche zastanawiam nad tym co pisza na opakowaniach bo znowu moj wedlug nich je za malo, a taki pulchniutki sie robi i mieciutki:szok: moze od tej kaszki, nie wiem daje mu tylko raz na noc, fakt ze je duzo jej i jest gesta (daje mu pic przed i w trakcie jedzenia) ale za to nadrabia i nie je przez minimum 7 godzin, a ostatnie noce to upomina sie po 10-11, czyli zaczyna spac cale nocki..... ale jak byl w wieku Twojej kruszynki to moglam tylko pomarzyc, taka meka byla ze nie chce do tego wracac:no:

czyli nie ma co sie przejmowac, jak sie rozwija ok i z waga tez jest w porzadku to nie ma co sie przejmowac. Moja znajoma mowila ze jej corka wciagala 200 ml na jeden posilek i co 3 godziny juz od 2 miesiaca:szok: moj w takim wieku wypijal 60-90ml w dobrych porywach:szok:

dobra agata! :-D bede sie kløcic!!:angry::-D
MM czopki to ja mam z PL. moze inne mamusie cos wiedzå wiecej.

koncze dziolchy. ostatnie mycia wlåcznie z sobå i do løzka sprubujemy sie przespac (migdy mi to nie wychodzi:zawstydzona/y:) bo o 02:30 wyjezdzamy.. papatki!

Kasia - powiem ci szczerze ze raczej nie pospisz sobie, znam to spanie przed podroza i wstawanie w srodku nocy,, kiedys to wogole nie zasnelam tylko lezalam i sie denerwowalam przed wyjazdem:baffled:

reklama
Kasiu spokojnej i bezpiecznej podrozy no i oczywiscie wspanialego pobytu w Polsce:-)

Aniu
ale z tej Twojej szwagierki to nie moge poprostu:-D Co za beszczel !!!! I tesciowa tez widze masz super:eek: No nic tylko zazdroscic nam takich stosunkow z tesciowymi i ich rodzinkami:-D
MM mojej Adzie tez sie ulewalo i ja karmilam ja wylacznie piersia. Trwalo to okolo 3 tyg i samo jakos minelo.

Do góry