reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

mamy z norwegii

Polecam więc wycieczki na weekend. Wsiąść w samochód i pojechać, to na grzyby, to gdzieś w fiordy. Co prawda wszędzie te bramki itd. itp. Jednak zawsze gdzieś można pojechać. Co prawda, my nie możemy narzekać, bo Bergen jest prześliczne i wszędzie wokół cudowne miejsca :tak:, lecz zawsze gdzieś się znajdzie miejsce na wypad. Nosidełko turystyczne, mały plecak i rodzina mobilna :-):rofl2:. Mały też ma już 6 misięcy, więc teraz możemy tak naprawdę z nim coraz więcej chodzić, a dzieci też są ciekawe świata. Dla nich większość wydoków jest po raz pierwszy, kwiatki, ptaszki, drzewa, skały, woda :laugh2:.
Dla nas też to moment odpoczynku i sama radość.

reklama
Cześć,

blackwizard no to trzymam kciuki za pozytywne wyniki i za prace męża, to kiedy wyjeżdżacie??????

asiamoss dobrze że zrobiłaś to usg prywatnie, ja też poroniłam pierwszą ciążę i wiem jak to jest budzić się co rano z myślą czy serduszko jeszcze bije, a teraz jesteś trochę spokojniejsza jak zobaczyłaś dzidzię. A ile zapłaciłaś tu za takie prywatne usg?
Ja też jestem z Kościerzyny i prowadziłam tam ciążę u dr Molla, nie moge narzekać, brał 100zł za wizytę, co drugą miałam usg.
Na połówkowym byliśmy też dodatkowo w Gdańsku u dr Doeringa, dość drogo bo 220zł za 4d, film + zdjęcia, ale jestem bardzo zadowolona, siedzieliśmy u niego z mężem bardzo długo wpatrzując się w ekran gdzie nasz synek uciekał doktorkowi wtulając się w ściany macicy i nie pozwalając zrobić sobie zdjęcia, dr wszystko nam pokazywał tłumaczył, dostaliśmy dokładny opis, zbadał wszystko, przepływy pępowinowe, dokładnie komory serca, stan szyjki macicy,przezierność karkową, wyszliśmy z tamtąd szczęśliwi wiedząc że synek zdrowy jak ryba.
A jak długo mieszkacie juz w Moss?

musze Alana położyć na drzemkę bo mi marudzi za plecami...

Ostatnia edycja:
Darika jeszcze nie wiemy kiedy wyjeżdżamy, ale na pewno w przeciągu miesiąca. Teraz tylko czekamy na wieści o pracę, jak już będzie załatwiona to mąż jedzie, urządza nam mieszkanko i przeciągu 2 tyg dojeżdżam do niego z Julką. O ile nasz kumpel zadziała z tą robotką u swojego ojca w firmie, ale jestem dobrej myśli ;-)

A ja wczoraj byłam po te winiki i cholercia jeszcze ich nie było :baffled: Muszę dziś jechać jeszcze raz, o 11 jedziemy. I przy okazji w Gdańsku zorientujemy się jak to jest z tymi wszystkimi dokumentami itd. bo to już najwyższa pora na to.
No i muszę jechać do ambasady niemieckiej, bo mam obywatelstwo i chcę też załatwić Julce, tylko z tego co wiem mieliśmy na to 3 miesiące :baffled: Zobaczmy, może da się coś zdziałać ;-)

NO to wtedy pozostaje nam tylko dluzej trzymac kciuki, hehhe

Darika: w moss mieszkam juz 3 lata, wiec dosyc dlugo, a skad Ty jestes (tu w norku)??
Mi ciezko w Koscierzynie, bo ja nie wiem ktory lekarz jest dobry, zaraz zorientuje sie jak Moll przyjmuje, a w Gdansku do Doeringa chodzilam jako studentka, bardzo fajny gossciu.

Po USG jestem duuuuzo spokojniejsza, mozecie zobaczyc forki Groszka mojego na Luty 2010 w zakladce Usg brzuszkow ....

Teraz w koncu spie spokojnie, choc coraz trudniej znalesc odpowiednia pozycje, hehhe.
zaraz zmyakm na lunch, bo Groszke chyba glodny dosyc.pozdraiwam Was

BlackWizard fajnie że mąż najpierw pojedzie sam i troche przygotuje na wasz przyjazd, my jak pojechaliśmy tu razem na świerzo wynajete mieszkanie, to nie było łatwo, wszystko w fatalnym stanie, była zima, więc mieszkanie niedogrzane, Alan do tego chory, wspominam to tragicznie, ale teraz mieszkanko już coraz przytulniejsze :)

AsiaMoss my mieszkamy w Sarpsborgu. A moll przyjmuje w K-nie w czwartki i piątki po południu na ul. Różanej, nie trzeba się wcześniej rejestrować.

czesc

wiesz co to zalezy.... Ceny sa rozne w kazym rejonie.. U nas np 2 pokojowe kosztuje okolo 6000 tys najtansze plus oplaty prad itp.Powiedz gdzie bedziecie jechac a wyszukac ci stronke to sobie popatrzysz jakie tam beda ceny :)

:) a jak wyniki kochana??

Marta z mieszkaniem jest roznie bo zalezy od rejonu norwegii i od stanu mieszkania czy jest normalne czy z wyzszym satandardem etc,,,
przykladowo ja mam 74m2 i mam duzy korytaz , 2 sypialnie, lazienka duza, salon z jadalnia (tzw. stua) i kuchnia i placimy 7500nok, a i my mieszkamy w piwnicznym mieszaknku po dwlascicielami w domku jednorodzinnym,ale pokoje i reszta s aladne , okna norlamne duze,a i mieeszkanie bylo wyposazone .
problewmy no nie wiemczy sa...sa visingi przewaznie i to wlasiccel mieszkania wybiera sobie lokatorow, czasme sie zadza ze chca nie palacych, bez dizieci i zwierzat.
to sa ogloszenia z mieszkaniami w okolicach oslo...2 soverom do 11 000nok za miesiac Bolig og tomter til salgs, leilighet, fritidsbolig og bolig i utlandet til leie med mer - FINN eiendom

to sa wsyztskie mieszkanka w calej norwegii :happy: Leilighet, enebolig og hybel til leie og ledig i bofellesskap - FINN eiendom

reklama
No to super, nie masz zadnych powodow do zmartwien :-)
a mieszkania zalezy wiesz, nie wiem jak Ci mowili o zarobkach bo moj maz zarabial ok 18 000 nok miesiecznie, teraz byl na zasilku to placa 62% z tych zarobkow ... do tego tak jak u nas dochodzi co drugi miesiac 3000 nok za prad zima a wiosna lato i jesien to jakies 2500 nok, jam nie mam kominka tylko ogrzewanie podlogowe, ktore nawet teraz jest wlaczone bo Maya po podlodze smiga a mamy gumolit wszedzie oprocz lazieki , lazienka cala w terakocie:happy:.
ale ogolnie nie jest zle, bo w PL w zyciu z jednej pensji sie nie utrzymasz :laugh2:wiec nie ma na co narzekac :tak:

Do góry