reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

mamy z norwegii

Wszystko w porządku tylko chyba większość się urlopuje w Pl, a ja dopiero w połowie wrzesnia pojadę, ale byłam ostatnio pod koniec czerwca, więc wcale nie tak dawno.
U nas pogoda deszczowa, no weekend był w miare, Alan już chodzi na dobre, sprawia mu to coraz większą frajdę.
A dzisiaj mama zrobiła mu przykrość, zabiłam jego zaprzyjaźnioną muchę i wyrzuciłam do kosza :cool2:, normalnie czarna rozpacz, wył wołając mu mu i rozkładał rączki :tak:, mały wrażliwiec ;-)

AsiaMoss a ty jak się czujesz, dobrze znosisz ciąże, chcesz długo pracować? Brzuszek juz trochę wystaje?

reklama
czesc

no powoli zaczyna wystawac ze tak powien, spodenki na gumeczke juz kupione i w uzyciu:)

a czuje sie dobrze, mdlosci minely , teraz nastepuje ten lepszy okres, bynajmiej mam nadzieje:)

u nas w moss tez pada non stop, nei pamietam dnia w ktorym by nie padalo, mam dosyc tej pogody...

pozdrwionka

Witam wszystkie mamy!

Mam na imię Beata i jestem nowa na tym forum, w Norwegii mieszkam od roku z mężem ( mąż przyjechał do pracy 3 miesiące wcześniej) i 3 letnim synkiem. Mieszkamy godzinę drogi samochodem od Bergen, miejscowość nazywa się Manger. Mój synek nie chodzi do przedszkola a ja nie pracuję ze względu na język norweski a raczej jego brak...:tak:.

Pozdrawiamy

czesc Beata, witamy w gronie mamusiek.

a jezyk przyjdzie z czasem, zobaczysz.

Odpowiadajac na pyt. zamierzam pracowac jak najdluzej, ale tak sobie mysle moze od pazdziernika czy listopada na 50 % zwolnienie pojde. to zalezey. ale mialam rk temu powazny wypadek samochodowy i nei wiem jak orgaznizm zareaguje na Groszka w brzuszku, narazie jest dobrze, a co bedzie to wielka niewiadoma

za 2 dni urlop!!!!!!

:) superrrr

Hej
ja jeszcze w PL ale do niedzieli, wymiana z Asia :-D
Marta i ajka tam z praca dla meza no i wyjazdem :confused:
Witam Beatke :-), mieszkasz dokladnie 41 km ode mnie :-D
Asiu zycze aby ciaza byla bezproblemowa :tak::happy2:

dziekuje, ja juz zaraz doslownie wyjezdzam, i rzeczywiscie bedzie wymianka na promie. mam nadzieje ze urlop ci sie udal i uda mnei sie tez,odezwe sie po powrocie.buziaki

Witam wszystkie przyszle i obecne mamy w Norwegii. Mieszkamy od pol roku w Sandnes wraz z mezem i 20-miesiecznym synkiem.Niestety nie mam zadnych znajomych, siedze calymi dniami sama z synkiem w domu, gdyz maz pracuje od wczesnego rana do poznego wieczora.Jesli jest jakas mamuska z sandnes prosze niech sie odezwie. Brak znajomosci jezyka jest dla mnie straszna bariera czuje sie tu samotna i jest mi strasznie zle,potrzebuje kontaktu z ludzmi,porozmawiac po polsku,samotne spacery z synkiem juz mnie nie bawia.Zwiedzilismy juz cale Sandnes i prawde mowiac nic nas albo w sumie mnie nie cieszy.Ludziska pomocy bo chyba tutaj zwariuje:wściekła/y::wściekła/y:

Hej hej :-)
Kaska pierwszy rok jest najgorszy jak to mowia...a z sandes jest Agata ale ostatnio nie ma jej na BB ...
Aska baluje w PL :happy:
MArta zniknela tez :confused:
pozdrawiam

Witam:-)
Od wtorku jestem juz na stałe w Norwegi a dokładnie koło Alesund w małej wsi Gursken ,przyjechałam do męża który pracuje tu już od 3 lat,mam dwójkę dzieciaków syna 8 lat a propo w środę idzie pierwszy dzień do szkoły boję się jak to będzie i córcię 5 miesięcy.Pozdrawiam i licze na przyjęcie mnie do waszego grona i pomoc w przełamaniu strachu przed życiem tutaj

reklama
Witam
Ferie, ferie i po feriach, ale za to miło i aktywnie spędzone w naszych Karkonoszach. :-)
Co do szkoły nie ma co się przejmować, norweska jest dość bezstresowa, więc przenosząc się z pl syn ma napewno zapas wiedzy na 1 rok :-D. Nasz mały też sobie poradził z 1 szym rokiem i z norweską szkołą (poszedł do 4 klasy). Musicie jedynie powalczyć o nauczyciela wspomagającego, co prawda to chyba tylko 3h w tygodniu ale zawsze coś. :-D Jeśli miałabyś jakieś pytania służę pomocą.

A tak ogólnie wstąpiłem również z zapytaniem do oczekujących mamuś, czy ktoś byłby zainteresowany kilkoma rzeczami. Nasz Bartuś ma już 7 miesięcy i przesiedliśmy się już przed wakacjami na spacerówkę, a teraz na większe siedzenie samochodowe.
Mamy więc do odsprzedania:
- fotelik samochodowy Maxi Cosi - CabrioFix w kolorze chyba lemon (jaskrawy zielony z ciemniejszym zielonym) wraz z bazą (easybase / bez isofixa).
Do fotelika mamy osłonę przeciwdeszczową, pokrowiec frote i adaptery do wózka X-lander
- Gondolę X-lander, model 2008 w kolorze czerwonym. (gondola była urzywana 5 misięcy. Gondola byłaby bez podstawy, bo używamy teraz spacerówki, więc dla kogoś kto myśli o tym wózku. Do gondoli mamy osłonę przeciwdeszczową i przeciw owadą jeśli dobrze pamiętam :tak:
Mieszkamy w Bergen, więc zawsze to mniej do przywiezienia z pl na wyprakę :-D.
Pozdrawiam

Do góry