reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

mamy z norwegii

no debile czasem :crazy:....no szok, co mialo ja ogrzac...jak przeginaja to w kazda strone :crazy:!!!! no szok :wściekła/y:
aaaa i jescze jedno wypuscili w deszcz ja w butach zimowych !!!!! i oczywiscie cale przemokly bo one sa impregnowane ale to ni eto samo co kalosze , no i sie susza w przedskolu w szafie:cool:

reklama
witam wieczorową porą :-)
dzisiaj byłam u położnej i była wielce zdumiona że nie chce się zaszczepić bo przecież przede wszystkim zalecają to szczepienie ciężarnym ale jakoś nie jestem przekonana do tego poza tym widziałam w necie filmik gdzie laska po szczepieniu dostała jakiegoś paraliżu i jak chodzi do przodu to nie mówi , a jak idzie tyłem to normalnie mówi , no i po tym przekonałam się że teraz to już na pewno nie dam się zaszczepić :tak:
u nas dzisiaj też pada ale jakoś się już przyzwyczaiłam że tutaj to norma , chociaż nie lubię deszczu
o rany jak ja już chciałabym urodzić a tu się nic nie dzieje :-( tak mi ciężko że nie mam siły ,ledwo się toczę a położna mi każe na spacery chodzić
miłego wieczoru albo nocki :-)

Asiu i sapcery pmagaja i male co nieco z mezusiem :-D ja tweirdze ze mi to pomoglo :tak: bo rano mialam skurcze a nastepnego dnia rano urodzilam o 4:23:tak:a bylam 8 dni po terminie:tak:
podlogi umyj na kolanach, tylko nie stymuluj sutkow nie polecam ..., ananas pomaga podobno ,
a mylslams o tym czy np bedzioesz chciala lewatywe czy nie przed porodem (jak zdarza oczywiscie )...a rodzisz normalnei na oddziale czy na naturalnym ?
polowa norwegow nie chce sie szczepic a cos w tym jest, mi sie wydaje ze specjalnie nakrecaja zeby kase zbijac...nakupowlai szcepione k i co teraz z nimi zrobic ...ja sie nei dam , moge mojej po angielsku wyklad walnac an temat skwalenu i reci i skutkach ubocznych po tej szczepionce :cool2:

Ja tez się nie szczepię,boje sie tej szczepionki :crazy:
AniaSm sex wskazany podobno pomaga,mnie nie pomógł niestety ale to tylko dlatego że mąż przyjechał dzień przed tym zanim poszłam do szpitala na oddział :tak:mało czasu było
Mała śpi ciekawe jak będzie noc:eek:

Witam:-)
Od rana deszczowo,szaro,buro i ponuro.
Nocka jeszcze gorsza niż wczoraj tym razem nie spałą od 1 do 4:szok::szok::szok:co tez się porobiło z ta moja córcią,ogólnie to ostatnio już mam dość nocnego karmienia,mała do prawie 6 miesiąca spała całą noc,później jej się cos poprzestawiało i budziła się raz na jedzonko,później dwa ale ok pasowało mi zjadła i spała dalej z tym że teraz coraz częsciej widze ze nie jest głodna tylko spała by z cycusiem w buzi i wygląda to tak że potrafi jesc około godziny ja noieprzytomna jak wpadną 3 karmienia to mam 3 godziny snu z głowy :-:)-:)-(zastanawiam się nad odstawieniem już małej od piersi.Z różnych obserwacji wiem ze dzieci cyckowe budzą się długo ,nawet po zakończeniu karmienia ehhhhh nie wiem co mam robic :-(
Młody w szkole,mała zaraz może pójdzie na drzemkę popołudniową a ja musze się wziąsc za obiad,tylko pomysłów brak :eek:
Miłego dnia kobitki :-)

witam,
no u mnie też dzisiaj paskudnie na zewnątrz aż się wychodzić nie chce :-( a pasuje jakieś małe zakupy zrobić
też myślę nad obiadem no i zdecyduję się na żurek :-) bo mój mąż mnie ostatnio o niego prosił a na drugie hmm może coś kurczakowego??
miłego dnia życzę :tak:

Maniulka moja tak samo robial z piersia, az si

e wpienilam i powiedzialam "koniec", no ile mozna wstawac i cyca wyciagac...i robilam tak ze najpierw odsatwilam w dzien a pozniej tego wlasnie w nocy , i najpierw byl placz ale pozniej zrozumiala i spala, pozniej odstawilam wieczorne karmienie i na koniec poranne i jestem od prawie 3 tyg wolna od cyca :-Dono moja te zmusze teraz na dre ozmke wyslac, bede miala troche spokoju :-p
ja tez nie mam pomyslow co na obiadek...a ja nigdy nie robie dwu daniowych obiadow :no: jeden wystarczy :-p
milego popoludnia :-)

Ja pomysłu na jedno danie nie mam a co dopiero na dwa:-D:-D:-D
Ale zjadła bym żurek ale nie przywiozłam sobie z Pl a tu chyba niema no nie???
Marta ale ci zazdroszczę ze już masz to za sobą a ile trwało cale odstawianie,jak na razie to czekam na jej wyzdrowienie bo nie najlepszy moment na zabranie cyca a no i u nas jeszcze jeden problem,mała nie pije z butli nie umie :-(wiec nauka nas czeka.
Martynia śpi a ja zamiast iść z ni i wypocząć siedzę na BB :-D:-D:-D

reklama
wiesz ja w tempei wolnym odstawialam bo czulam ze na na stepny etap odsatwiania jest za szybko wiec w sumie trwalo niecale 2 miesiace , okolo 6 tyg
a moja tez wogole nie umiala pic i nei umie pic z butelki :no: , to byl koszmar, ale zaakceptowala dziubel aventa ten bialy i temme tippe kubeczek Tommee Tippee - Picie z kubka ten pierwszy rozowy , a mlekoNAN zaczela dopiero pic jak ja odsatwilam , wczesniej tez nie chciala :no:, a teraz jak zaciagnie to w szoku jestem i rano i wieczorem wypija po 150 ml :szok:
takze powodzenia zycze w odatwianiu jak nadejdzie czas :happy:
ja ogarnelam szybko mieszkanko jak moja zasnela i sie polozylam ale ledwo co zamknalam oczy to mala si eobudzila i po spaniu...
a u mnie dzisiaj wieeeje i paaada..brrr....

Do góry