reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

mamy z norwegii

marta - no wlasnie pocieszam sie tym, ze nie mialam zadnych powiklan po tej szczepionce, dobrze na nia zareagowalam, poza tym sam plusy i minusy, plusem jest to ze na promie i w podrozy moge sie czuc bezpieczna jak ktos na mnie kichnie hehe :p a minusem wiadomo moze byc to, ze w przyszlosci moga byc jakies powiklania, ale trudno, zaszczepilam sie juz i czasu nie cofne, a ja zawsze wychodze z zalozenia za co ma byc to bedzie :)

A z tymi terminami to Twoje to chociaz byly dosc blisko siebie a moj najwczesniejszy 28 lutego a najpozniejszy 15 marca i ten najpozniejszy akurat w Norwegii ktorego oni sie trzymaja...A ogolnie to mam jeszcze 5 innych terminow hehe ale one miedzy 28 lutym a 15 marca sa ;-) Tylko ze 15 marca wg OM bede juz w 41 tygodniu ciazy a wg nich dopiero bede w terminie, tak wiec jesli mozna przenosic do dwoch tygodni po terminie, wg nich to do konca marca moge przenosic, a wg OM to pod koniec marca juz bedzie 43 tydzien...Takze to troche glupie no ale mam nadzieje ze wszystko bedzie OK i dzidzia przyjdzie na swiat do tego 40 tygodnia cala i zdrowa ;-)

reklama
Kacha ja bym sobie termin wyliczyła z ostatniego miesiączki i jego się trzymała,moja mała niby z usg była na 40 tc urodziłam koniec 37 i wcale nie była tak wielka jak mówili 2990 i 49 cm więc kruszynka tak naprawdę :tak:
co do Uni jak rodziłam w marcu właśnie na Uni to w remoncie był szpital w Policach na jesień mieli całe Uni przenieść do Polic a Uni zamknąć juz na zawsze w budynku gdzie jest ginokologia i położnictwo mają być biura szpitala Uni i Polic ale czy uz coś tam ruszyło czy jest tak jak było to nie wiem.Dr Węgrzynowski ma też prywatny gabinet ale ie wiem gdzie w zasadie czy w szpitalu czy prywatnie i tak się płaci więc nie ma znaczenia gdzie :tak:
A kiedy jedziecie do Pl ????
Marta ja tez bym nikomu nie doradzała w sprawie szczepienia bo nigdy nie wiadomo co będzie.U nas msza w kosciele z polskim księdzem była dopiero raz odkąd tu jestem(3 miesiące)i to był w sobotę a my myslelismy ze w niedzilę i nie poszlismy :-(szkoda bo mam syna swierzo po komuni i on lubi chodzić do koscioła

U nas nocka dzisiaj katastrofa mala nie spała od 1 do 5 przeciez to środek nocy :szok::szok::szok:już sama nie wiem co z tą moją córką jest :-(tym razem to nie katar

maniulka - no to nocki nieprzespanej wspolczuje, niestety nie wiem co moze byc z Twoja Mala bo sama niedoswiadczona jeszcze jestem ;-) a z ta Unia to pierwsze slysze, zapytam mamy co i jak bo powinna sie orientowac, ona jest pielegniarka ale w innym szpitalu i na innym oddziale. Apropo terminu z ostatniej miesiaczki to wlasnie ja tak licze, tak to tez robia w PL, a tutaj niestety nie. Termin a miesiaczki mam na 7 marca i tak sobie licze tygodnie ciazy, dla mnie to juz 26 tydzien zacznie sie w poniedzialek a dla nich tu w Norwegii dopiero 25 no i to w sumie tydzien roznicy, dlatego mowie ze jak bede w 40tc to wg nich to bedzie dopiero 39, a przenosic w PL moglabym tylko do 42 tygodnia wg OM czyli jakos ok 21 marca wywolywali by juz porod, a tu dopiero zrobia to 28 marca. No ale mam nadzieje ze nie bede az tak dlugo w ciazy chodzila, juz w nocy mam problemy ze snem i kregoslup mnie boli rano sie budze jak potluczona a co dopiero bedzie jak brzuszek urosnie jeszcze wiekszy :p

Maniulka my jedziemy do PL 19 grudnia, czyli podobnie jak Wy chyba???? Na kiedy macie prom???

na twoim miejscu nie martwiłabym się terminem teraz:tak: bo ja sobie sama liczyłam tygodnie ciąży i potem u położnej te tygodnie się zmieniały , zobaczysz , mi termin porodu skorygowali tylko o 1 dzień bo najpierw miałam na 23.11 a potem zmienili na 22.11 :-) no ale jakoś nie czuję póki co żeby mnie brało na rodzenie więc pewnie przenosze :tak: byle nie za długo bo już nie mam siły dźwigać tego słodkiego ciężaru ;-)

hej
no jezdzenie po wetrepach :-D...nie slyszlaam zeby takie dzialenie podzialalo, jedynie mozesz dzidzie zestresowac bo nie wie dlaczego tak "skacze"...
a wiecie ja mam tutaj w Bergen znajomych z Polic :-D
maniulka a moze sie przyzwyczaila do tych"pobudek" :sorry:, i sie przestawila, nie zazzdroszcze :no:
no a moja pierwsza nocke miala z siostra w pokoju i spaly ladnie cala noc , maya sie nad ranem obudzila i natala przyszla do sypialni powiedziec ze placze, ale ogolnie dobrze, no a my w koncu mamy wolna sypialne :-D
milego wieczorku

AniaSm - raczej sie nie martwie tym terminem teraz to mi wszystko jedno, zaczne sie martwic pewnie jak przenosze i oni beda brali pod uwage ze to 41 tydzien a dla mnie bedzie juz 42..tzn praktycznie z OM bedzie 42 a oni i tak beda czekali do 43...no poki co sie nie przejmuje zobaczymy co bedzie to bedzie :) A Tobie zycze udanej akcji porodowej no i obys juz niedlugo tulila swoje Malenstwo :)

marta - jak to dobrze miec taka starsza coreczke pomocna ktora przyjdzie i powie ze mlodsza placze hehe w ogole to super dwie dziewczynki za jakis czas beda za soba pewnie, miedzy mna i moja siostra jest 3 lata roznicy i teraz jak przyjaciolki jestesmy :)

Kacha tak my jedziemy tydzień wczesniej prom mamy 12 ale niestety musimy jechać przez Niemcy :-(
Marta fajnie sypialnia tylko wasza mi to nawet mąż się wyniósł bo bidak do pracy nieprzytomny wstawał zostałam sama z Marti
Ja mam starszego syna super sprawa bardzo pomocny jest nie musze go do tego zmuszac,sam się prosi:tak:
Oby dzisiejsza nocka była lepsza

Dziewczyny, powiedzcie mi, czy jak jestem w ciazy to powinnam sie rozliczyc z NAV za dojazdy do poloznej, zeby mi zwrocili za prom i kilometry autem do miejscowosci obok? Bo jak bylam na USG to mi lekarz powiedzial ze on wypisuje mi kartke ze tam bylam i kiedy i na podstawie tego mam sie ubiegac o zwrot kosztow dojazdu a polozna nic mi takiego nie wypisuje wiec jedynym dowodem sa bilety za prom...ale nie wiem czy to tez mi sie nalezy za to zwrot?

reklama
maniulka - my tez przez Niemcy musimy, u Was tez biletow juz nie bylo? Przesada ciekawe ile trzeba zamawiac wczesniej na swieta bilety promowe zeby sie dostac przez Swinoujscie....My kupowalismy jakies 2 tygodnie temu i juz nie bylo na 18...A kiedy wracacie z powrotem?

Z tymi pomocami od starszego rodzenstwa to wierze, mam brata o 5 lat mlodszego i pamietam jak nawet pieluszki mamie pomagalam zmieniac, na jednym zdjeciu mam na to dowod hehe :p My z mezem planujemy jedno po drugim, ale jak tak sobie mysle jaka bede wykonczona po jednym to moze poczekac az urosnie na nastepne, aby mialo tak ze 3,4 latka i mi pomagalo :p

Do góry