reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Pragi Północ, Nowej Pragi, okolice Parku Praskiego

dzięki dziewczyny, wypróbuje, a bylismy u pediatry, mam dawac małej Dicoflor 30...zobaczymy czy pomoże. Oprócz tego mamy jeszcze skonsultować się z neurologiem bo jest podejrzenie o wzmożone napięcie mięśniowe i asymetrie ułożeniową czy jakoś tak...czy któraś z was o tym słyszała??????

reklama
dzięki dziewczyny, wypróbuje, a bylismy u pediatry, mam dawac małej Dicoflor 30...zobaczymy czy pomoże. Oprócz tego mamy jeszcze skonsultować się z neurologiem bo jest podejrzenie o wzmożone napięcie mięśniowe i asymetrie ułożeniową czy jakoś tak...czy któraś z was o tym słyszała??????

Dicoflor jest na unormowanie brzuszka mam nadzieje ze to pomoze ;-)

Alan mial wzmozone napiecie miesniowe i asymetrie ulozenia ciala...

Napiecie i asymetrie zwalczalam cwiczeniami,pod okiem rechabilitanta.Takie napiecie powoduje u dziecka bol i dlatego trzeba rozciagac miesnie...a asymetria u nas byla spowodowana tym iz Alan w brzuchu byl ulozony na jednym boku i wskutek tego do dzisiaj widac ze jedna polowa buzi rozni sie od drugiej,tego nam nie udalo sie zlikwidowac ale za to po napieciu nie ma sladu...

Zycze zdrowka dla Zuzinki :tak:

o Boże...to brzmi strasznie...ta rehabilitacja,ćwiczenia,jak sobie pomyśle że ją coś boli...to płakać mi się chce!!!::((((((((((((

Jestem właśnie po obustronnym zapaleniu płuc i przy tym na na antybiotykach dwójką chorych dzieci się zajmowałam plus jeden niemowlakiem, mąż w pracy - koszmar ale przeżyłam. Z koszmarnych opowieści powiem wam jeszcze, że stomatolog przy leczeniu kanałowym (zaniedbałam wizyty w czasie ciąży i te słodycze non stop...) zostawił mi igłę w kanale. Po wielu próbach trzy bite godziny dziś z otwartą buzią siedziałam, jakąś gumą założoną na pół twarzy-oddychać nie mogłam i wkońcu się udało wyjąć!

kasiulka85 okazało się, że Julia ma napięcie a właściwie asymetrię, byłam z nią u świetnego specjalisty koło Ronda Wiatraczna jest to znakomity ekspert, konsultant woj., kierownik kliniki czd - niestety prywatnie (na wizytę państwowo pół roku trzeba czekać tam gdzie dzwoniłam i nie wiadomo do kogo trafisz, może zlekceważy), on dał mi namiary do rehabilitantki, przyjmuje w domu na gocławiu - byłam nią zachwycona - mnóstwo czasu Juleńce poświęciła, widać, że się zna i pokazała co mam z nią robić sama w domu - teraz ćwiczymy 2xdzienie, za dwa tygodnie kontrola i nowe ćwiczenia - jak chcesz dam ci namiary, nie są tani ale z tego napięcia są różne konsekwencje a tak mam pewność, że Julka jest w najlepszych rękach. Lekarz zalecił mi też zrobic usg przezciemiączkowe - szcześliwie z mózgiem wszystko ok! I z tego co wyczytałam w internecie też przy napięciu miesniąwym, asymetrii trzeba uważać ze szczepieniami.

Ale ładnie się zrobiło - musimy wkońcu się gdzieś wszystkie umówić!!!

mila mamo prosze daj mi kontakt na tego specjaliste, musimy isc...myslalam ze panstwowo pojde szybciej ale dzis sie okazalo ze raczej nie...z gory dziekuje...

no i jeszcze zdjecie mojej niuni,pozdrawiam was ciotki:* male.jpg

hej,
Mamy Praskie, i wszystkie przyszłe Mamy, tak od czapy z informacją wyskoczę, ale piszę gdzie się da, słyszałyście o konkursie jaki organizuje firma Nivea - 100 placów zabaw na 100 lat działalności firmy, otóż w tym konkursie jest zgłoszona lokalizacja na budowę placu zabaw na skwerku przy pl. Hallera, jęsli ta lokalizacja będzie miała odpowiednio dużą ilość głosów to może tam powstać plac zabaw, no, przyznajmy szczerze, duzo fajniejszy niż to co jest. Na razie jesteśmy bardzo, bardzo daleko, ale przecież mam, tatusiów, babć, cioć i innych krewnych i znajomych na Pradze jest dużo, więc jakbyśmy wspólnie zagłosowali, to może by się udało. serdecznie zapraszam do głosowania.
przyznam szczerze, że specjalnie się tu zarejestrowałam, żeby WAM o tym napisać.
Głosujcie!!!! i zachęcajcie innych do głosowania.
Mozna głosować tu:

Nivea

Ostatnia edycja:
reklama
jeszcze do kasiulki85, ja z moimi dzieciaczkami chodziłam do poradni rehabilitacyjnej na ul. balkonowej 4, jest to świeżo wyremontowana placówka, oprócz rehabilitacji sa też wyzyty u psychologa, logopedy (nawet z takimi bąblami 4 mcy, sprawdzają np. czy jest dobrze wykształcony aparat mowy), masaże hydromasaże, lampy, fool zestaw. polecam, ja chodziłam do rehabilitantki - pani Ani. Na wizytę czeka się max. miesiąc.

Do góry