• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Mala-gorzatka, popytaj, popytaj,wydaje mi sie ze przepisy powinny byc takie same dla wszytskich!!! ja juz mialam lepiej bo przedemna znajoma oddala dzieci do tego playgroup, dwoje,i tez za darmo bo pobieraja child tax credit!!! moze po prostu przejdz sie u siebie w okolicy po tych przedszkolach i sama spytaj!!!

Klaudynka, no prawie tak samo sie nazywaja nasi chlopcy! my mielismy imie przygotowane dla synka jak nawet jeszcze niemielismy go w planach, jakies 2 lata przed, czeklao i sie doczekalo! gorzej bedzie z kolejnym, kiedys ;-) bo mamy z mezem juz rozne pomysly!

Izka, dzieki kochana!!!!

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI ROCZKU DLA LAURY!!!
U nas dzisiaj popaduje, pogoda na depresje, ja i maly mamy katar wiec do tego chyba oboje jestesmy marudni ;-) zdarzylismy na szczescie sie przespacerowac po parku

No o jeszcze raz pytam , naprawde nikt nie wie jak to jest z tym child tax-em i merytura dla mamy???????????????????????????????????????

Miska może na tej stronie znajdziesz odpowiedzi
Dzieciak.co.uk – Portal dla rodzicow w UK - Strona Główna

reklama
Dzieki Gusia, zajrze potem na te stronke!!! Ja teraz gotuje obiadek a moj maluch na zajeciach w playgroup ;-) wiec mam cale 1,5 godz dla siebie ;-) wczesniej bylismy w parku bo piekna pogoda, sloneczna i stosunkowo cieplo jest!!!!

Milego Dnia!!!!!!!

ojej, lapie oddech kochane. Moja przespala- ku mojemu zdziwieniu- 12 godzin... od 19.30 do 7.25 rano ....:szok: bylam w szoku jak mnie obudzila.

Za to dopiero teraz poszla na drzemke.... w koncu zasnela.... o 14.15. Ale miala zmagazynowanej energii po nocy...fjuuuuuu. A ja ledwo dysze. Bylismy tez na spacerku pomimo tego okrponego kataru. Slonko, cieplo, bezwietrznie, a ona goraczki nie nie miala, nie kaszle wiec wyszlysmy.

My dzis zajadalysmy na obiad placki z sera ricotta- pycha- z owocami.

Zajrze wieczorem, jak mala pojdzie spac...bo jest na odwyku komputerowym po wizycie babci :rofl2:

Hejka:-)
No, my juz po spacerku. Dzis jakos szaro- buro, ale sucho, wiec pochodzilismy z malym troche.

Malgorzatka- my tez zawsze wychodzimy, jak jest katarek. Nie ma co dziecka kisic w domu, zwlaszcza ze goraczki nie ma...:tak::-)

A ja dzis mam lenia i nic na obiad nie robie...:-D Te placki malgorzatka brzmia niezle...:tak: zaprosilabys....:-D

A my dzis tylko rano poszlysmy na spacerek i pozniej Nika zrobila sobie dlugasna drzemke:tak:
Wklejam zdjatko z usg ze srody:-)Czyli jak mielismy juz cale 12tyg i 2dni:-)Jak widac zoladeczek juz ma duzy....to po tatusiu,hehehehe...

Kasia- cudownie! Az mi sie lezka kreci na samo wspomnienie jak ja zobaczylam moje malenstwo poraz pierwszy na monitorze....Najwazniejsze ze wszystko jest w porzadku...:tak::tak::tak: Dbaj o siebie teraz...:-p....duzo zdrowka :-)

witam dziewczyny:-)
ja tez dzis nie gotowalam.wczoraj zrobilam kopytka(duzo)tatus przyszedl z pracy zly i nic nie zjadl.zostalo na dzis:-):-):-)
kupilismy dzis chodak-jaki maly jest szczesliwy.ma blokade gdyby podloga byla slizga(plytki) nie umie wkleic zdjatka:no::no:
ok uciekam na razie.mam troszke do zrobienia a juto jedziemy na zakupy do Grimsby i nic nie zrobie.:tak:
KASIA fajnie ze z malenstwem dobrze.tak mysle o ciazy,nie chce mi sie do pracy wracac heee.ale jak pomysle ze drugi taki egzemplarz ktory nie daje spac...chyba ze samo z siebie znow :-)

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny ja mieszkam w Irlandii Polnocnej wiec to UK... jestem tu juz 3 rok razem z mezem i synkiem Nikodemem obecnie jestem w 15 tygodniu ciazy... ciesze sie bardzo i mam nadzieje ze bedzie to dziewczynka... pozdrawiam wszystkich serdecznie...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry