• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Ojjej!!!!!!!!! Malvinko - to sie zmartwilam :-[ :-[ - a w jakim wieku jest synek twojej siostry? Powiedziano mi, ze jezeli przestrzega sie diety to alargia moze zniknac po 1 roku zycia

Anya moj Tomek to niestety tez maly tato :( na szczescie niebieskie oczka i blond wlosy sa moje ;D. Slyszalam ze niebieski kolor jest genem dominujacym, wiec miejmy nadzieje, ze juz mu sie nie odmieni!!!!

reklama
Nudzi mi sie strasznie, co chyba zreszta widac (poraz kolejny dzis na forum), ale w domku wszystko zrobione, a Josh pobija rekordy w spaniu. Teraz to przeszedl juz samego siebie, mija 9h jak smacznie spi!!! To chyba pogoda tak na niego dziala, bo deszczowo i szaro za oknem...

wow, ale spioch, tez tak bym chciala ::) Maxin, tydzien szybciutko minie!!!!zobaczysz, na razie mozecie przez tel sie porozumiec, a i nie martw sie, maz dojedzie caly i zdrowy!!!!zajmij sie czyms na razie relaksujacym!!mnie np relaksuje czytanie ksiazek i to nasze forum(jakies uzaleznienie mam czy cos chyba :P ) Izusia, szkola ta, to w zasadzie tylko 4wyklady w tym szpitalu, gdzie ja bede rodzic, co tydzien, jeden raz wypad na oddzial, gdzie kobitki sobie rodza, polozna jst bardzo sympatyczna,, duzo mowi, zadaje pytania, czy rozumiemy i jak rozumiemy:), pokazala porod:) za tydzien idziemy na wycieczke:) na ta wlasnie porodwwke, a poza tym bedzie mowila jeszcze o znieczuleniu, no mi sie podba, chociaz nie mowi nic wiecej co mozna by wyczeytac z ksiazek, ale ja jestem osoba, ktora lubi sobie posluchac:) moj maz zawiozl mnie tylko i do domu spowrotem, bo przyjechal, bardzo pozno z pracy, ale moze za tydz mu sie uda:)

dziewczyny ja mam takie pytanie, czy tutaj cos soie mowi o diecie podczas karmienia piersia?jesli tak , to co sie mowi?bo w Polsce bardzo duyzo na ten temat mowia i np moja siostra na prawde ma bardzo scisla diete i jej jadlospis jest uszczuplony do minimum, praktycznie w ogole nie je owocow ani warzyw!!!zadnych sokow, ja w ogole sie dziwie jak ona jeszcze funkcjonuje!!!a tu rozmawialam z jedna angielka i ona mowi, ze je wszystko, a przeciez karmi piersia!jej mala ma juz 7miesiecy i dopiero zaczyna wprowadzac cos tam innego dla malej!no wiec jak sie na temat zywienia wypowiadaja w tutejszych szpitalach etc?

Izusia bardzo ladnie wygladasz!!!!

Anya- ty to jestes szczesciara! moja Majka dz\is w dzien przez piec godzin nie spala!!! a potem usnela tylko na poltorej godziny! ja juz powoli sil nie mam...az sie boje pomyslec co to bedzie jak moja mamusia wyjedzie- placz i zgrzytanie zebami!!
beta- mojej siostry synek ma 5 lat i alergia na krowie mleko mu sie utrzymuje, a objawia sie glownie na twarzy Kacperka
tamarunia- ja ci powiem ze z ta diata podczas karmirnia piersia to ja tez jestem bardzo zdziwiona ze sa takie rozbieznosci! bo tutaj mowia jedz wszystko a w Polsce kazdy przestrzega przed tym i tamtym. ja stosuje ta Polska wersje (niestetey) ze wzgleu na klopoty malej z trawieniem, no i dlatego ze moja mama jest teraz ze mna i by mi pewnie nie dala zrobic tak po angielsku, czyli jesc jak normalnie.

Wiecie dziewczyny co do skazy bialowej to roznie bywa u dzieci,ja niechce was straszyc,bo wiadomo kazdy jest inny,ale jako dziecko rowniez ja mialam i meczylam sie z nia az do 12 roku zycia,oj nieprzyjema sprawa,do tego doszko potem pare produktow ,ktorych nie mogal jesc.Oby wasze pociechy szybko z tego wyrosly ;)
Beta no masz racjie nocki sa najgorsze,w ciagu dnia pracuje,a na wekeed mam ma przyjechac,zobacze sie z kolezanka bo z Irlandi przyjezdza,potem skocze z inna kumpela na lunch i jakos czas zleci.Lozko takie duze i poste bez ukochanego ::)
Izusia niewiem czemu,ale mam takie wrazenie,choc wiem,ze to niemozliwe,jak bym cie znala,taka zajoma twarzyczke masz.Kogos mi przypominasz,fajowo wygladasz i masz sliczny usmiech ;D
Malvina juz pisalam jak tylko mala sie urodzi chetnie umowie sie z Toba na spacerek ;D
Anya twoj synek to niezly spioszek ;D

uciekam pod prysznic ;)
buziaki

Malvinko... u nas tez nie bylo typowej kolki tj nie bylo placzu.. ale caly czas bolal go brzuszek, prezyl sie, pojekiwal, marszyl buziaczek.... i nic nie pomagalo :(:(:( [sprobuj debridat to niemiecki lek wiec moze bedzie dostepny tutaj... zapytj sie w aptece badz w przychodni... w pl jest na recepte]

i trzymam kciuki... oby do 3 miesiaca :)

Anya- niezle ze twoj synek tak dlugo i smacznie sypia.Z jednej strony ci sie nudzi ale z drugiej masz czas na wszystko, zeby odpoczac, zadbac o siebie,posprzatac w domu itp.Niezle tylko pogratulowac i oby tak dalej!
Tamarunia-dzieki za informacje, ja za tydzien mam polozna wiec bede z nia na ten temat pewnie gadala bo chcialabym bardzo chodzic do szkoly rodzenia.A co do diety podczas karmienia to choc do maja jeszcze daleko to ja sobie mysle ze bede pewnie stosowala sie do polskich zalecen, bo dla mnie w wiekszosci te angielskie poglady i postepowania to normalnie zawrot glowy:):):)I nie podobaja mi sie!A jak ty sie czujesz, duzy masz juz brzucholek?
Maxin-wiem ze ci ciezko bez meza, ja tez bym zwariowala gdyby Michal wyjechal choc na pare dni, i rozumiem cie doskonale-zwlaszcza noce sa niefajne.Ale czas czybko leci, poczytaj troche,jesli masz polska telewizje to poogladaj tvn style(moj ulubiony kanal) i na pewno bedzie lepiej.Lampeczka w nocy to dobry pomysl!A poza tym macie telefony wiec glowa do gory!A co do tego co pisalas ze wydaje ci sie ze mnie skads znasz to cos ci powiem.Moze to zabrzmi dziwnie albo niewiarygodnie ale jak ja zobaczylam cie na tych zdjeciach ze spotkania z dziewczynami, ktore wkleilyscie na forum to tez mialam wrazenie ze cie znam i do tej pory zastanawiam sie czy to mozliwe a jesli tak to skad?A skad ty pochodzisz z Polski, z ktorej czesci?Moze to mi pomoze:):):)A wogole jak sie czujesz?Brzusio cos urosl.Bo moj rosnie a dzidzia jestem w szoku ze tak sie rusza.To niesamowite!
A jeszcze cos wam powiem.Dzis cwiczylam troche przy tvn style, bo oni maja fajne programy dla przyszlych mam.Cwiczenia prowadzi instruktorka a towarzysza jej laski w ciazy.To sa lekkie i przyjemne cwiczenia.Mowie wam, naprawde poczulam sie lepiej.Polecam jesli macie sile i czas!
Pozdrawiam pozostale dziewczyny:)

Anya przystojniak z Twojgo synusia i jaki juz duzy, no i jestem pod wrazeniem jak piszesz,ze on tak ladnie spi -zeby moj tak chcial.
Gwiazdeczka mysle , ze Usg zrobia Ci dopiero w szpitalu -niestety...
Izusia super wygladasz- tylko pozazdroscic takiej figurki w ciazy :)
A u nas walka z dziaslami- czekamy na zeby- a tu slinotok jakby ktos kran odkrecil- wszystko wpychamy do buzki- no i czesto marudzenie ale zel pomaga- a zebow ani sladu- trzeba sie uzbroic w cierpliwosc........
a i jeszcze pare fotek :)

reklama
leedsana -dzieki za wsparcie! poszukam tego co podalas i jeszcze slyszalam ze Sab Simplex jest dobry-moze je tu znajde. no i mam nadzieje ze to cholerstwo przejdzie szybciej niz do 3 m-cy!mam nadzieje ze twojego Sebka tez nie meczylo dlugo.... :)
ale pogoda dzisiaj pod psem, szaro i mokro...brrr >:(
Izusia- super fotki! super synus!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry