• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Beatko u nas z nockami tak sobie. Raz sie musi obudzic na cyca,ale zdarza mu sie dwa razy, no i  dopiero jednej jedyny raz przespal cala nocke. A ta pozycja wyjsciowa do raczkowania to siewietnie wyglada nie? to bujanie sie w przod i w tyl jest rewelacyje 8)

Z jedzeniem naszym jest tak, ze: rano o nocy cyc, potem kolo 11-stej cyc, potem jablko tarte z kaszka kukurydziana caly talez, potem o 14 cyc, po okolo godzinie zupa gotowana przez mnie (taka papa np. marchew, ziemnak, brokul, kapusta wloska, indyk) o 17-stej cyc i na wieczor daje mu z pol banana. Nie wiem ile tej zupy wcina,ale tak niepelna filizanka.

Rano czasem zje ze mna troche chlebka, troche pomidorka, czasem chleb z maslem, i dzemem. Wiem, ze gluten od 10 miesiaca,ale jemu sie nic nei dzieje, a podobno "piersiowe" dzieci moga ;)
Alek wazy srednio bo 8kg przy wzroscie 70 cm.
A Tomusia nei przekarmisz, jak jedzie w soim kanale centylowym to wszystko jest ok :)

reklama
Maxin kochana ja Ciebie nigdy nie pobije :laugh: :laugh: :laugh: Cos Ty, ja taka dobra w pamietaniu o wszystkich nie jestem,a jak juz to z doskoku. Zeby nadrobic "Mamy z UK" to zaniedbalam moje lipcowki ;) ;D No ale tak naprawde, to mam nadzieje, ze bede juz tutaj na biezaco, no moze czasem z dwudniowym poslizgiem :P

Martuska to fakt czlowiek nie zagladnie tutaj pare dni i kartakami czytac wszytko trzeba,a juz nie mowie wlasnie o ogolnym forum tam to dopiero sie dzieje.............ciezko nadrobic.
Milusinsko,ze tutaj zagladasz w koncu zalozycielka tego tematu jestes ;D i tyle fajnych i zyciowych porad masz w rekawie ;D A co do pamietania o wszystkich to z tego co widze pamiec nie zawodzi ;) :D ;D
oj uciekam juz bo sie wkrecam,a oczka mi juz klapia ::) :)

Martuska..

fajoski szkrab... i piekna, klasyczna pozycja "przedraczkujaca" ;D ;D ;D..
i chyba skora zdarta z mamusi, co? :D

Beta..

ale sie usmialam z Twojego posta ;D ;D ;D.. ta czekoladka... :laugh: :laugh: :laugh:
i przepraszam, bo myslalam, ze odpowiedzialam na pytanie o parki, bory, lasy.... ech ::)... oczywiscie, ze za nimi tesknie... ten lake district to byla taka mala namiasta [szczegolnie ze na terenie Parku Narodowego :)] "naszej" przyrody.....

i nie martw sie ew. nadwaga... zacznie raczkowac, chodzic to nawet nie zauwazysz jak znikna waleczki kochanego tluszczyku :):):)... i ciesz sie ze ma apetyt, niektore mamy nie maja tego szczescia :)

Maxin..
jak Ci zbyt betonowo w tym Londku to pojedzcie sobie chciaz na pare dni do Lake District naprawde polecam].. tam nawet jak jest pochmurno to jest pieknie :)

Beta ..
ty zrob to samo :)

reklama
Martuska pisze:
Napisz wiecej cos o swoim synku, boi jestem ciekawa :P

hmmm... to zalezy co bys chciala wiedziec :)
- spi roznie, ale odkad skonczyl rok raczej spi [z drobnymi pobudkami na picie],
- zaczal chodzic majac dokladnie rok [ani wczesnie, ani pozno],
- za 4 dni bedzie bardzo doroslym poltoraroczniakiem  ;D [wiec pewnie jakies 1,5 swieczki trzeba bedzie zorganizowac  ;)],
- pogodowo nastawiony do swiata pod warunkiem, ze wszystko jest po jego mysli [a jak nie, to jest awantura... jak jest bardzo zle to robi "dzidzidzidzi d.. dzi" wtedy rodzice wiedza ze przegieli  ;) :laugh:], 
- ciezko parcuje zamykajac i otwierajac wszystko co sie da - drzwi do lazienki, szafy, pokoju... wchodzac na schody, krzesla, kanape [generalnie tez wszystko na co sie da :)] .. czasem cos cos ugotuje [tj zaleje kuchnie przelewajac wode z jednego garnka do drugiego]...
- uwielbia sie: kapac [nawet zaczelismy chodzic na basen], tanczyc [szczegolnie przed rozbigowka Hi5 i muzyka programowa sky'a :)], niestety ogladac pudlo tj TV [podstawa to Hi5, big blue house, elmo... no i rogate ranczo :)],
- ma dobry apetyt :) na co absolutnie nie narzekam,
- mowi raczej po swojemu ale oczywiscie w 100% mozna sie juz nim dogadac...

no i robi sie stary  ::) :-[ ;) :) zajmuje 3/4 lozeczka i 1/2 naszego lozka  ::) ;D ;D [strasznie sie rozpycha i wyglada to tak ze 1,5 roczny czlowiek zajmuje 1/2 lozka, a starzy zajmuja po 1/4 i trzymaja sie ramy zeby nie spasc  ;D ;D ;D]..

no to chyba wyczerpalam temat :):):)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry