• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

witam:) ja dzis bylam na pierwszej wizycie u GP z moim malym bo ma takie jakby troche opuchniete oczko w wewnetrznym kaciku:zawstydzona/y: babka powiedziala mi ze musze jechac do szpitala i zabukawala mi wizyte na dzis wiec pojechalismy:tak: oczywiscie naczekalam sie chyba z dwie godziny w poczekalni:wściekła/y:a to niby na emergency:baffled::baffled: w koncu okazalo sie ze prawdopodobnie ma zatkany kanalik laczacy oczko z nosem i dlatego tak spuchlo:zawstydzona/y:do tego ma jeszcze maly katarek :zawstydzona/y: powiedzieli ze mam to przemywac przegotowana woda i masowac to miejsce:tak: wiec w sumie okazalo sie ze to zadna infekcja ani nic powaznego:happy2: az pieciu lekarzy go ogladalo bo podobno nie spotkali sie jeszcze z czyms takim:sorry2: poza tym obadali dokladnie i obejrzeli malego i wszystko jest ok:-) w ciagu 9 dni przytyl 600 gr:szok::szok: w zeszly poniedzialek bylo 3600 a teraz jest juz 4200:-) zarloczek maly:-D
no i teraz jestem spokojna bo maly spi i w dzien i w nocy, sen wnocy zaczyna wydluzac mu sie nawet do 3,5 godz wiec jestem happy:-)
witam nowa mamusie:-)

reklama
Cześć dziewczyny :-) Sorki, nie pisałam ostatnio, ale nic ciekawego u mnie nie słychać, poza wspaniałą nowiną, że żona mojego brata 5-go maja urodziła śliczną i zdrową córeczkę :tak: Jestem ciocią i już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę maleństwo. Do Polski lecę pod koniec czerwca, więc powinno zlecieć ;-)

Elwira witaj na forum :-)

Kasia, Paula jak maluszki? Karmicie piersią - jak idzie karmienie? Jak Wy się czujecie? Wklejcie jakieś focie maluszków:-)

Edyta co dokładnie macie robić z Konradkiem w nocy? Co HV Wam zaleciła? Z ciekawości pytam... Przykro mi z powodu JA. Mam nadzieję, że nie będziesz musiała płacić sobie ubezpieczenia.

ada cieszę się, że wszystko dobrze z oczkiem. co do spania i jedzenia to małemu jeszcze wszystko będzie się zmieniać, ale najważniejsze, że mały zdrowy i, że rośnie :-)

ADA kazdego dnia powinno byc lepiej:tak:tylko u nas jest bez zmian:baffled::sorry:co do tego oczka to juz mi ktos o tym mowil,postaram sie dowiedziec i Ci napisze:tak:
Elwis witaj:-)pisz duzo i czesto:tak:;-)
Syla mam liste taka.
1 noc mam spac z nim przysunac lozko jesli moge(moge)i jak sie obudzi i wstanie to polozyc.powiedziec ze mama jest itd... i glaskac go po glowce czy buzi jak lubi:tak:nastepnego dnie juz bez glosu nastepnej nocy odsuwac sie z lozkiem troche itd az wyemigrowac do sypialni naszej:tak:nie barc go,nie moze usnac na mnie,przy mnie itd.ma sie klasc w lozeczki i nim budzic:tak:my wciaz jestemy przy nocy pierwszej.dzis jest dzien 3ci zobaczymy co bedzie:sorry:ponoc zawsze to skutkowalo ale chyba w naszym przypadku nie podziala:no:mam pisac tez co je i o ktorej i za tydz isc do lekarza jesli ta metoda nie powidziala.zdzwoni do mnie za tydz.zobaczymy.jak dla mnie to go brzuch mboli.jak mozna sie budzic w nocy 20 razynp.to nie mozliwe jest:no:jestem zdesperowana juz:baffed:mam mu nie dawac jesctylko pic troche jesli juz chce ale on nie jadl juz od dawna a od 3 dni e ale od 5 rano do 6ej tak ok!!!to nie noc,chyba moge mu dac juz:baffled:nie pil mleka tak dlugo ze mnie to w sumie cieszy:tak::-)
oki lece spac bo ja po pracy a zaraz pewnie bedzie pobudka:baffled:

Dzięki za powitanie
Ada Ja jakiś czas temu byłam na emergency z synem. W szkole wsadził palce miedzi drzwi a futrynę od strony zawiasów i ktoś akurat zamknął drzwi.W szkole dali mu zimny kompres i kazali pójśc na emergency. Czekaliśmy 5 godzin:wściekła/y:Już myślalam,że przyrosne do krzesełka. Badanie trwało może minute,ale mały się cieszył bo wybawił sie z dziećmi i dostał misia od lekarza. Całe szczęście,ze palec tylko lekko zbity był.

syla kwiateczek na pewno mu sie wszystko ureguluje to tylko kwestia czasu, ja w to wierze:-)
elwis no to niezle sie naczekaliscie:szok: ja wczoraj czekalam najpierw pol godziny, obejrzeli go i kazali czekac na pediatre to siedzialam prawie 2 godziny:wściekła/y:na szczescie maly w tym czasie spal, nie marudzil:sorry2: a pozniej pieciu lekarzy naraz go ogladalo, jakby to jakis nadzwyczajny przypadek byl:sorry2:

my nie dawno wrocilismy z basenu:tak:ale sie Kondzio wypluskal:-)padl przed 16ta co sie nie zdarza:no:jutro tez pojedziemy,w ogole chyba bedziemy teraz czesciej poki tatus jest w domu:tak:dostal dzis jeszcze dwa tyg zwolnienia:sorry:cieszy sie jak dziecko,glupi to zawsze.....:-D:-D

ADA kazdego dnia powinno byc lepiej:tak:tylko u nas jest bez zmian:baffled::sorry:co do tego oczka to juz mi ktos o tym mowil,postaram sie dowiedziec i Ci napisze:tak:
Elwis witaj:-)pisz duzo i czesto:tak:;-)
Syla mam liste taka.
1 noc mam spac z nim przysunac lozko jesli moge(moge)i jak sie obudzi i wstanie to polozyc.powiedziec ze mama jest itd... i glaskac go po glowce czy buzi jak lubi:tak:nastepnego dnie juz bez glosu nastepnej nocy odsuwac sie z lozkiem troche itd az wyemigrowac do sypialni naszej:tak:nie barc go,nie moze usnac na mnie,przy mnie itd.ma sie klasc w lozeczki i nim budzic:tak:my wciaz jestemy przy nocy pierwszej.dzis jest dzien 3ci zobaczymy co bedzie:sorry:ponoc zawsze to skutkowalo ale chyba w naszym przypadku nie podziala:no:mam pisac tez co je i o ktorej i za tydz isc do lekarza jesli ta metoda nie powidziala.zdzwoni do mnie za tydz.zobaczymy.jak dla mnie to go brzuch mboli.jak mozna sie budzic w nocy 20 razynp.to nie mozliwe jest:no:jestem zdesperowana juz:baffed:mam mu nie dawac jesctylko pic troche jesli juz chce ale on nie jadl juz od dawna a od 3 dni e ale od 5 rano do 6ej tak ok!!!to nie noc,chyba moge mu dac juz:baffled:nie pil mleka tak dlugo ze mnie to w sumie cieszy:tak::-)
oki lece spac bo ja po pracy a zaraz pewnie bedzie pobudka:baffled:

Edyta w szoku jestem :szok: u Was faktycznie to ciężko wygląda :sorry2: A Konradek na piersi jest czy butelką go karmisz? W sumie mówią, że roczne dziecko już nie musi jeść w nocy, ja Oliwkę w tym wieku już nie karmiłam w nocy, tylko dawałam właśnie pić (Oliwka była na piersi przez 13 miesięcy). A co mały je na kolację? Myślisz, że on faktycznie w nocy jest głodny? Co do budzenia się w nocy, my mieliśmy podobny problem, może nie tak duży jak to jest u Was, ale mała też się często budziła, wierciła, nie spała, pić niby chciała i takie tam. Teraz jak śpi sama w łóżeczku, śpi o wiele lepiej. Praktycznie przeyspia noce. Kurcze, współczuję Wam naprawdę.

czesc laski,ja na sekunde z aktualnosciami:zawstydzona/y:
otoz od tygodnia mialam ok 39 goraczki a od 3 dni dni mam 39.5 temperatury i bylam w gp,okazalo sie ze pooperacyjna infekca albo moczu albo nerki,wyniki w piatek....dostalam antybiotyk i podobno ma pomoc,ale od wczoraj spadlo tylko do 38.5:zawstydzona/y:czuje sie jakbym w plecy lopata pare razy dostala:crazy:do tego efekt uboczny tabletek:migreny i rozwolnienie!mam ochote oderwac sobie glowe!!!!!a w nocy nawet nie slysze jak Julka sie budzi i placze i M mnie musi budzic,po calym dniu po prostu umieram:zawstydzona/y:jak juz zejdzie goraczka to bedzie lepiej,ale doczekac sie jakos nie moge:no:do tego KOMPLETNY brak apetytu,a ze karmie piersia,bo innego sposobu nie uznaje to musze cos jesc i jem na sile az czasami prawie mi sie cofa:zawstydzona/y::dry:nawet nacieszyc sie macierzynstwem nie moge,juz placze caly czas bo mam dosyc:no::zawstydzona/y:
Julcia kochana i daje mi wypoczac,tak samo Nikusia:tak:M wzial dodatkowy urlop do konca tygodnia zebym nic nie robila,jednak kochana ta moja rodzinka:tak::-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry