• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Juz z moim katarem lepiej wczesniej bralam krople do nosa na alergie ale u lekarz powiedzial ze nie wolno:baffled: dal mi tabletki ktore wzielam ze 3 razy i odstawilam bo bylo gorzej od 3 dni nic nie biore pilam tylko wapno jutro mam nadzieje nawet wapna nie wypije :happy2: martwi mnie tylko moja praca musze stac 8 godzin pakowac paczki z czekolada i nie chca mi dac krzesla:shocked2:

W ciazy masz prawo do krzesla i do dodatkowych przerw. Zwykle jest to 10 minut co dwie godziny. Tutaj bardzo powaznie traktuje sie prawa kobiet w ciazy. Twoj pracodawca moglby miec powazne klopoty gdybys na niego doniosla. Niestety nie wiem dokad sie z tym idzie. I nie boj sie, nie moze cie zwolnic jesli jestes w ciazy. Domagaj sie swoich praw. Zle sie czujesz, idz usiadz, napij sie wody. Pilnuj swoich praw. Moze porozmawiaj z polozna, ona ci poradzi co robic, do kogo z tym pojsc.

reklama
ada zgodzę się z Gosią z tego co wiem, to rumianek wcale nie jest taki dobry :sorry2: kiedyś stosowali rumianek, teraz nie jest polecany... nie odbierz mnie źle, ale pamiętaj też, że zanim będziesz przemywała oczko małemu, to umyj ręce, oczka takiego maluszka są bardzo wrażliwe. też polecam sól fizjologiczną, jeśli nie masz, to mogę Ci wysłać parę, bo mam w zapasie, a ja już tak jej nie potrzebują. jeśli chcesz, to podaj mi adres na private i jutro Ci wyślę :-)

Gosia to leń Cię dopadł he he :-D ja też miałam takiego lenia i deprechę, ale na szczęście już mi minęło i wiesz co? od wczoraj robię porządki w domu, takie wiosenne he he.

Edyta i co HV powiedziała?

Kasia, Paula no właśnie co u Was? jak tam maluszki?
i co u pozostałych mam słychać?

Syla dzis w nocy obudzil sie o 11.30 i do po 1ej plakal caly czas:no:nie wiem co jest grane ale tak wyl:szok:nie moglam go uspokoic:baffled:potem spal do 5ej.dalam mu mleko i spal do 7.30 a ja moze ok 5 godz:baffled:io jak tu funkcjonowac:sorry:dzis do pracy,nire wiem o ktorej wroce:sorry:nie mam sily juz:no:to jest nie mozliwe ja juz nie wiem jak to wylumaczyc.trudno bedziemy sie meczyc dalej.
oki lece bo mam zaraz do fizjoterapeuty:tak:

Dokladnie mielismy prawie identyczna noc! tyle ze moj maly obudzil sie ok 12tej i zasnal kolo 1szej i to dopiero po Calpol'u. Tez sie obudzil o 5tej i spal do 7:15
U nas to zdecydowanie sa zeby. J ma dopiero 6 i juz najwyzsza pora na nastepne. Pewnie trzonowce tez juz sie pchaja na powierzchnie. Wpycha sobie do buzi co moze, karmienie wczoraj bylo koszmarne i widac ze go boli wiec probujemy mu masowac dziasla jak najczesciej i dawac gryzaki z lodowki. Jak jest bardzo zle to smarujemy Dentinox'em albo zimna Bonjela z lodowki, a jak bardzo bardzo zle to Calpol... :sorry2:

Zycze spokojnej i cichej nocy :-)

hejka wszystkim:-)w koncu chwilka na napisanie:-p
ada - ja polecam przemywanie herbatka,Nika czesto ma problem z oczami i od razu atakuje wlasnie herbata,juz sama sie nauczyla przemywac trzeba tylko pilnowac zeby oby oczek tym samym wacikiem nie tarla;-):-Dkumpela wlasnie mi mowila,ze Jej corka na oczko dostala masc,ktora musi Jej pod powieka smarowac:szok:i sie strasznie wkurza,bo lekarka uparla sie ze to latwiej aplikowac niz kropelki,no i oczywiscie mala absolutnie nawet nie da do siebie podejsc z ta mascia i sie nie dziwie:sorry2:
malaorzatko - ja tez takiego lenia mam,ale czasu na niego brakuje:sorry2:przyzwyczailam sie,ze nic nie robilam jak M mial 2tyg wolnego i teraz taaaaak strasznie mi sie ciezko zabrac z rana za sprzatanie,gotowanie itp....a wszystko to w miedzyczasie jak panny sa zajete,tj Julka spi a Nika sie bawi sama:sorry2:
syla- ja tez musze sie za wiosenne zabrac i jakos mi nie idzie,bo co sprzatne to Nika gdzies nabrudzi i tak w kolko:dry:a jak dzis wyczyscilam ladniutko kuchnie to M na wieczor wszystko upieprzyl tluszczem bo Mu sie bekonu smazonego zachcialo:wściekła/y:i oczywiscie pozniej Nika juz wyciagnela Go do zabawy,a ja bylam zajeta Julka i tak oto kuchnia brudna i ja z rana bede musiala znowu sprzatac bo M ma na 6 do pracy:angry:
MrsF - ale Cie dluuuuuuuuuugo nie bylo!!!powodzenia z zabeczkami:tak:
Paula- wlasnie,jak u Was????

a u Nas spoko,dziewczynki grzeczne:tak:ja juz ok,nawet do nieprzespanych nocek sie przyzwyczailam,bo pochwalilam dzien....i Julka budzi sie juz co 2h,a nawet czesciej w nocy na jedzonko a i skoro tyle je to i przewijanko:sorry2:a jak nie Julka to Nika piszczy,wierci sie i narzeka w nocy przez sen:sorry2:
stwierdzilam,ze pora sie za siebie zabrac bo ostatnio to nawet makijazu nie robie i wlosy w kitek,grzywka na spineczke i jak sierota Boza chodze po domu:no:oczywiscie w ciuchy moje nie wchodze,tj w sponie zadne wiec zalamka,bo musze kupic cos na lato bo cwiczyc moge zaczac dopiero od lipca:wściekła/y:wszytskie spodeneczki rozm 8/10 a tu dupsko mam 12/14 teraz....ale mam nadzieje,ze jakos szybko zgubie dodatkowe kilogramy,narazie 3tyg temu urodzilam,wiec sie nie zamartwiam;-)tyle ze cieplo na zewnatrzi przydalaby sie garderoba jakas....M mnie na zakupy namawia wiec chyba wykorzystam okazje i cos sobie kupie:-D
milej i spokojnej nocki zycze!!!!!!!!!!!

Kasia- alez zes mnie zalamala....piszesz ze masz dupsko12/14 rozmiaru.... ja nosze 12 :cool2: moze tu jeszcze wzrost odegra jakas role :-)

Syla- u mnie wiosenne porzadki odpadaja... robilam przezd przeprowadzka a mieszakmy tu dopiero 4 m-chy...ale za to ogrod ciagle sprzatam :-D

malagorzatko - nie o to mi chodzilo,ze 12 to duze:-Dja po prostu mam 158cm wzrostu i kazdy kilogram ponad moje standardowe ok.53kg wchodzi mi tylko w tylek i uda i jestem strasznie nierownomierna:zawstydzona/y:nawet fajnych spodni dobrac nie moge bo uda we wszystkim widac na pierwszy rzut oka:wściekła/y:juz nie chodzi o tylek ale te udaaaaaaaaa,okropne:no:jak ktos nie ma tendencji do tycia w uach to i w 16 super wyglada,ale w moim przypadku nawet spodnice nie zawsze zakrywaja te paskudne udzce:wściekła/y:Ty to na foteczkach laseczka szczuplutka!juz bym chciala tak wygladac,jakas niecierpliwa jestem bardziej po tej ciazy.M narzeka ze stekam a dopiero co urodzilam:sorry2:

no, pogoda sie rozkreca na calego, a ja tylko piore narzuty, poduszki itd. Jedno zdejmuje, drugie wieszam.

Kasia- no ja mam 173 cm wzrostu :-p a Ty widze po ciazy marudzisz na cialko jak ja marudzilam, ale przy dwojeczce szybko wrocisz do swojej upragnionej wagi bez jakis cwiczen :tak: zobaczysz.

malagorzatko - mam nadzieje,ze szybko wroce:sorry2:

ja dzis taaaaaaaka zmeczona,ze szok:dry:wlasnie karmilam Julke a Nika ogladala bajki na kompie i zasnelam na dobra godzine na siedzaco:szok:Nika mnie obudzila bo chciala isc do sypialni i ogladac Elmo na dvd i mialam Jej plyte podac:sorry2:julka budzila sie co 1.5h w nocy a Nika na to wszystko wstala przed 5 rano i teraz dopiero przy Elmo zasnela na Naszym lozku:sorry2:

wzielam sie za sprzatanie kuchni.ja Cie podziwiam malagorzatko,ze masz taki porzadek:szok::tak:mysmy sie wprowdzili 3 mce temu i tez generalnie sprzatalismy a juz w przyprawach balagan,szafki przybrudzone w kuchni:szok:w zasadzie to tylko kuchnie mam tak do zrobienia z wiosennych porzadkow.juz prawie cala zrobiona,bo jak Nika wstala o 5 to musialam sie jakos rozbudzic i sprzatalam...no i M wczoraj zostawil straszny balagan to milej mi sie robilo,bo wiekszy efekt widac:-p:-D

chyba wlasnie odstawie ten rumianek bo to nic nie daje:zawstydzona/y: mama mi mowila ze herbatka tez mozna przemywac wiec sprobujemy:tak: co do soli fizjologicznej to tez mam w domku:-pumowilam sie na wtorek do gp i zobaczymy co on powie...:-p
a tak teraz wyglada moj lobuziak
1001565jjjjjjjj.jpg

reklama
aha,dziewczyny: jak u Was wygladaly pierwsze spacerki z noworodkami?bo ja za cholere nie pamietam na jak dlugo mozna wychodzic itp. dopiero dzis chyba pojdziemy na pierwszy spacer,bo hv kazala nam czekac na termin wlasciwego porodu...do tego ja wiecznie tak wyczerpana ze czekalam raczej na weekend zeby wyjsc ale juz chyba wlasnie dzis skoczymy....
na ile wychodzilyscie?pierwszy spacerek tak 20minut?po jakim czasie na dluzej?bo ten weekend ma byc chooooooooooolernie cieply podobno i tak mysle,czy nie zaszkodze malej jak wyjdziemy na pare godzinek do parku nad jeziorko posiedziec.....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry