• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

witam poranny ptaszek;-):tak::tak:

oczy
mi sie zamykaja same bo wczoraj mój miala urodziny wiec grilek troszke alkoholu i dzis dobudzic sie nie moglam bo ja nie pijaca jestem:-p:-p:-p:-p

Bylis
my wczoraj u Ksiedza dostalismy w koncu te nauki skasował na po 20 Pound czyli razem 40 pound( oplata administracyjna ahhahaah) tak powiedziała ale srac na to wazne ze mamy:tak::tak::tak:bo juz sie balam ze do slubu nie dojdzie:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Syla- no ja tez płakała
m jak on to powiedziała cały dzien sie z tego smiałam jak nienormalna jakas:-D:-D:-D:-D:-D tego tekstu do konca zycia nie zapomnie:-p:-p

Kasiu- alez slodka jest tak twoja Baby:-D:-D:-D:-D po angielsku pewnie lepiej
mowi niz po polsku co? bo moja to wicej umie po polsku jak narazie ale za to szybcie łapie słowka angielskie...............

Goska-ja swego czasu jak wiki bez pieluszki chodzila to na dywanie w pokoju co kawałek sa
me pluty miałam jak bysmy conajmniej psa mieli:eek::eek::eek::eek: kurcze a swoja droga nie mam pojecia kiedy ona sie nauczy chciałam by do wesela byla juz bez ale cos w to watpie..............................

Izka- no
mojej tez nie przeszkadza to ze w mokrych majtach biega a jak jej zimno w dupsko to poprostu zdejmie:sorry::sorry::sorry:no nic zobaczymy teraz jak bedzie chlodniej na dworze to sprubuje w domu jeszcze raz...................

no to ja
mykam laseczki do pracy milego dnia;-))))

reklama
ja tylko na chwilke bo zaraz robie obiad... niejaki lemon chicken z chinskim ryzem :-D

Izka- popatrze na przepisy na ciasteczka :-) moge ci napisac jakies ale z gory zakladam ze zadnych nie robilam procz z platkow owsianych ktore sa pycha nad pycha...ale to dopiero wieczorkiem

witam

Wszystkiego naj naj dla Juleczki z okazji ukonczenia pierwszego miesiaczka
:tak::tak::tak::-D:-D:-D

Kwiateczek-skoro gruche pochrupał to moze rzeczywiscie z zabkami nie cie bedzie...... zaraz mi sie przypomina taka smieszna sytuacja kiedys ak pojechałam do rodzicow to moj mały sasiad wowczas miała 4 lata i brak gornych i dolnych jedyne bo sobie wybił i ja pytm sie m mariusz gdzie ty masz zabki??? a on na to A po co mi?? i tak jem kisiel..........:-D:-D:-D myslałam ze nie wyrobie ze smiechu:-D:-D:-D:-D

ja sie podlaczam do zyczej,spozniona troszke:sorry:
a kisiel jest THE BEST:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dtez go nie zapomne:-)

witam poranny ptaszek;-):tak::tak:

oczy
mi sie zamykaja same bo wczoraj mój miala urodziny wiec grilek troszke alkoholu i dzis dobudzic sie nie moglam bo ja nie pijaca jestem:-p:-p:-p:-p

Bylis
my wczoraj u Ksiedza dostalismy w koncu te nauki skasował na po 20 Pound czyli razem 40 pound( oplata administracyjna ahhahaah) tak powiedziała ale srac na to wazne ze mamy:tak::tak::tak:bo juz sie balam ze do slubu nie dojdzie:-D:-D:-D:-D:-D:-D
skladam zyczenia tez:-)
a ksiadz super ze nie robi problemow b o rozni sie zdarzaja.mojej kolezanka bierze slub 28 czerwca tutaj na mszy niedzielnej:-)ksiadz za wszystko powiedzial co laska:tak:pytalam sie ile mu dadza ale jeszcze nie wie;-)czeka mnie impra:tak:ja 25 mam urodziny i razem swietujemy ona panienskie;-):rofl2:

wczoraj bylam taka zabiegana ze szok:szok::szok::szok:bylam wlasniez ta kolezanka w Job centre o JA i babka zadzwonila do ravenue o working tak ale na nie maial p60 i powiedziala ze ja z nia zadzwonie pozniej.odnotowali i dzwonie.....
kur....chamy oczywiscie nie chcieli ze mna rozmawiac,dali tlumaczke ktora tylko mowi zebyy gadala szybko i na temat i nawet dochodow nie wzieli ktore mieli pobrac:angry::angry::angry:i ze wysla decyzje a ta baba to porazka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:dzis dzwonie i mowie ze tam jest adnotacja ze ja bedetlumaczy,ze w JC mnie sprawd\ili itd a facet nie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:dobra juz mialam powiedziec zejak bym powiedziala ze jestem nia to i tak by nie wiedzieli a wiem o niej wszystko bo razem pracowalysmy:sorry:no ale dzis babka byla super ktora tlumaczyla:tak::tak::tak:odrazu mowie do niej.powiedz jaka byla wczoraj:evil::growl:no i wzieli wszystkie dane,zarobki a ja sluchalam z boku:-D:-D:-Dsuper.przysla decyzje:tak:ale dowiedzialam sie ze wlasnie niektorzy oszukuja nas.moglismy brac worjking tax a baba powiedziala mi ze nie.czekam na ten pak nowy i bede dzownic o siebie:tak:
pozniej do pracy i tak dzionek zlecial:no:....a dzis z moim kwiatuszkiem jestem:-)
Kasia powiedz bratu zeby do jakiejs gazety napisali lub lokalnej tv czy tvn:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:to jak jakas biedna matka przyjdzie to z czego ma zaplacic:angry::angry::angry:nawet 27 zl i za co to.powietrze szpitalne czy pobyt w szpitalu matki,spaicej na podlodze:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:niech tego nie przepuszcza dla przyszlych mam w takiej sytuacji:baffled:
oki maly wstal,obiadk i spacer:-)
scha ada moj KJondzio do 2 kies jadl co 15min-30 mni nawte na buytli jak byl to tez tak bylo:baffled:a w nocy co 1.5 2 godz przez 3mies pozniej co 3 godz.nocne karmienie bylo do 7 mies:baffled::sorry:

paula fotek nie widac:-(
pinka a gdzie bierzecie slub, tutaj czy w PL?
kwiateczek no to chyba Konradki juz tak maja:-D dzisiaj juz jest lepiej ale u mnie kazdy dzien wyglada inaczej, nie ma mowy o jakims trybie dnia:baffled:
wczoraj w nocy Kondzio chyba sie czegos bal bo obudzil sie nagle z piskiem, wzielam go na rece i cisza i znow spal a jak tylko do lozeczka odlozylam to znow pisk:baffled: jesc nie chcial, sucho mial i chcac nie chcac musial spac z nami:baffled: na szczescie teraz spi u siebie:tak: a moze mu sie cos zlego przysnilo...:zawstydzona/y: dzis Kondzio konczy 6 tygodni :))
a to jego ulubiona pozycja do spania
1001597.jpg

Ostatnia edycja:
Ada slodziutki ale moj nie spi na plecach:no::no:musze zrobic mu badania w Pl bocos z bzrusiem chyba jest i tak:baffled:
co do spania to ja to przerabialam byle by spac bralam do siebi i tak sie nauczyl ze tylko dotkna materac i juz pisk bykl wiec nie ucz bo bedziecie miec porzesrane:no:ja polamana bylam 2 miechy dziekuje,wiecej nie ma.teraz go biore nie wczesniej niz o 5 rano:tak:na poczatku jest fajnie ale potem to juz meczarnia,dziecko rosnie,zuca sie na lozku....nieraz bym zabrala go,spala z nim,atrze na mordka i bym zjadla ale potm mysle o moich plecach i o tym jak sie nim zajme...:sorry:i nic z tego:sorry:
oki lece,dzis chyba nie zajze bo ide na piwko z kolezanka:-p:-p:-p milego wieczorku kobiety....

kwiateczek a podejrzewasz co moze byc nie tak??:zawstydzona/y: no wlasnie ja staram sie jak moge by spal u siebie w lozeczku, jak go biore do siebie to nie jestem zadowolona ale jak nie ma innej rady...:zawstydzona/y: mieszkamy razem z inna para ktorzy maja 3-letnia coreczke i oni kladli ja ze soba od urodzenia i szczerze mi tego odradzali bo pozniej naprawde ciezko odzwyczaic:zawstydzona/y: teraz maja problem bo do tej pory mala budzi sie 2-3 razy w nocy:baffled: ja tez uwazam ze rano to jeszcze moze spac u nas, ale przez noc musi spac u siebie:dry:
cos chyba dzisiaj moje dziecko zwariowalo bo spi juz trzecia godzine:szok::sorry:

to dobrze ze spi,rosnie.tak powinnydzieci male spac a moj w tym czasie sie darl bo mial kolki tylko to byly krzyki calodniowe:no:dlatego mysle ze nadal cos jest.w dzien jest ok ale jest zbyt aktywny i nic sie nie dzieje a drzemki sa ok godz do 2 wiec za wczesnie na budzenia choc sie zdarza:no:a wnocy zaczynaja sie ok 23 -24 i jest tak zalezy co 15min co pol godz w najgorszych razach.ostatnio sie polepszylo i tak 3 razy sie budzi.choc nie zawsze jest tak dobrze:no:jeszcze nigdy nie przespal calej nocy:baffled:dlatego bralam go do siebie byle przespac choc godz ale z nami tez tak bylo tylko szybciej usnal:sorry:ale sie przyzwyczail.dwa tyg odzwyczajalam ale nie spalam tez.i tak mi bylo wszystko jedno bo jak zombii jestem:sorry:teraz jak przesypiam ciut wiecej to jestem bardziej zmeczona:sorry:

hello

cały dzien dzis pracowity jak kazdy z reszta:-p:-p pogoda nam sie popsuła ciagle teraz pada zimno jak nie wiem szok :szok::szok::szok::szok: jak temperatura szybko spada:wściekła/y::wściekła/y::no: no ale co pozostalo nam czekac na kolejne slonce:-D:-D:-D nic sie nie opaliłam bo jak na złosc najwiecej zamowien na ciasta w tym okresie miałam;-) wiec sie opalałam jedynie przy piekarniku hehheheh,na szczescie mam jeszcze solarke

Kwiateczek -idz do lekarza zbadasz Kondzia i bedziesz wiedziała na czym stoisz ,moze sie okazac ze zeczywiscie nic mu nie jest ale bedziesz wtedy pewna i poszukasz zrodla problemu gdzie indziej....................
Goska- pytalam ksiedza jak na naukach bylismy o te poradnie malzenska powiedziala ze musi byc ale o tym zazwyczaj mowi sie na naukach wiec to jest 2 w1;-)))
ada - my wesele w polsce mamy....................... a synus uroczy nozki jak zabka ma rozlozone hehehe

lece kochane na kolacje dzis leczo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D
a dla was wszystkich cos slodkiego Torcik orzechowo kawowy;-)))

reklama
Czesc:-)
Oj tak pogoda nam sie troszke zepsula... no ale coz... bylo ladnie dosc dlugo.....

Pinka- torcik rewelacja!:tak: Ja juz kiedys pisalam, ze zdolniacha jestes:tak: Ja to nawet chcialam ekran polizac, he he :tak::-)
A opowiastka o kisielu WYGRYWA!!! Poplakalam sie ze smiechu :tak::-D:-D

Kwiateczek- no widzisz, moj Oliwier tez jeszcze pelnej nocy nigdy nie przespal....:no: Budzi sie ze 2 czasem 3 razy. Ale tak jak opisujesz, ze co 15 min to nigdy nie mialam az tak....

Ada- swietny jest! Tylko schrupac! :tak::-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry