• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Ada- jesli chodzi o szczepionke to w czerwonej kiazeczce z tylu jest wszystko napisane ale poczekaj zaraz w swojej sprawdze......o juz Mam pierwsza jest ja dziecko ma 2 miesiace,a co do tego lekarza w szoku jestem bo mojemu dziecku tak nie robiona w tym wieku:no::no::no: dopiero cos około 2-3 miesiaca

reklama
WITAM
pINKA SLODKOSCI CURECZKA:-)jakie ma oczka duze:-)

Ada co do badania to takie sa,ja mialam dokladnie te samo:tak:jesli chcesz to zmien go ale kazdy zrobi tak samo,tak mysle bo to taki system.A za raczki pociagaja i tak podnosza by sprawdzis owszem glowke tez ale tu chodzi bardziej o odruch(jak to bylo:hmm::oo:)cos ze dziecko staje na nozce i to dobrze,nie pamietam.to samo mi zrobila pediatra w Polsce,tlumaczyla mi bo tez sie zdziwilam co ona robi malemu dziecku a on mial wtedy prawie 4 mies:sorry::rolleyes2:ale zapomnialam:unsure::zawstydzona/y::baffled:ostatnio ogladalam nawet program o rozwijhaniu sie dziecka i tez tam tak podnosili niemowle za raczki.cos ze dziocko ma naprezona nozke tak jakby chcialo stanac lub isc:tak:Konrad stanol w rozkroku:-D:-D:-D
co do swzczepien to nie kazda klinika wysyla list zeby zarejstrowac dziecko u nas sama musialam:baffled:ale fakt ze lekjarz powinnien Ci powiedziec lub pielegniarka:nerd:
Pierwsze jest w 3im mies wieec sprobuj sie juz umowic bo sie czeka:sorry:ja tak robilam miesiac wczesnieja a teraz juz tak nie mozna co najwyzej dwa tyg do przodu:baffled:przynajmniej w mojej przychhodni:sorry:

Pinka szczepionka minela nawet:sorry:bylo troche placzu przy igle ale pozniej spoko,Kondzio dosc dobrze przechodzil zczepionki i oby tak bylo tym razem tylko ta jest inna:baffled:powiedzieli ze nawet 10 dni pozniej poze sie cos pojawic,ja biore do 2 tyg:sorry::sorry::sorry:
oki musze leciec bo zadzwonili z przychodni ze maja list gotowy dla mojhego G,on w pracy musi nosic kalosze a sa straszne,puchna mu nogi i bylismy p1.5 tyg temu u lekarza zeby napisal cos ze nie moze nosic i dopiero dzis jest:angry::angry::angry::angry:

czyli za dwa tygodnie... a on mi kazal przyjsc za trzy:eek: i o szczepionce ani slowa...:baffled:
Tak naprwde masz przyjsc po skonczeniu 3 mies moze to byc do 4go w sumie tylko pozniej wszystkie bedziesz miala praktycznie o ten czas opoznione.Ja bylam w sumie jak Konradek mial 14 tyg.

Joasin zyje sie dobrze a czemu pytasz,wybierasz sie tu????

oki lece ;-)

kwiateczek w sumie rzeczywiscie tutaj lekarze to wszyscy tak samo postepuja:tak: a z tym ciagnieciem za raczki to troche mi ulzylo jak powiedzialas ze to normalne badanie;-)bo ja to sie normalnie wystraszylam jak zobaczylam co on robi:szok::sorry:szkoda tylko ze go nie zwazyl bo bylam ciekawa ile przytyl...ale jutro sie dowiem:-pale mysle ze na takie odruchy jak usmiech na zawolanie czy reakcja na dzwieki to moze byc za wczesnie, w koncu kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie:sorry:
tak w ogole to moje dziecko coraz dluzsze drzemki sobie robi w nocy i w dzien:-) wczoraj jak polozylam go o 23 to wstal o 4:szok: normalnie szok, pierwszy raz przespal 5 godzin:tak:
to nie musze sie spieszyc z ta szczepionka, tylko zabukowac trzeba wczesniej :) ale to normalnie u GP czy trzeba do szpitala do pediatry jechac?

Ostatnia edycja:
ja tylko na chwilke kochane moje :) widze ze sie rozpisalyscie kiedy ja nie mam zbytnio czasu na neta :( ale sprowuje jeszcze dzis przysiasc i przeczytac wsio tak dokladanie bo narazie to tak liznelam :zawstydzona/y:

Ada- ja wiem ze ci moglo zdenerwowac badanie ale kazdy zrobi tak samo. Nie ma co "panikowac" ze ciagnal go za raczki itd Sprawdzaja odruchy dziecka. A ty normalanie reagujesz, bo tak reaguje 90% matek ktore maja pierwsze dziecko :)
Kiedys ogladalam wywiad z ta JORDAN (ta z duzymi piersiami, zona PETER andea czy jakos tak) i wlasnie ona ma dziecko co jest niepoelnosprawdne i jego chorobe wlasnie zaczeto wykrywac na tym badaniu.Opowoadala ze lekarz do niego klaskal a dzieciak nic, jakies dzwieki lekarz wydawal a dzieciak jakis niebardzo byl. Wtedy ona zdala sobie sprawe ze w domu w rzeczywistosci to on tez nie zwraca uwagi gdy lezy w lozeczku na karuzele zalaczona , na jakies dzwieki nadchodzacej mamy..i od tego sie zaczelo. Ale jesli maluch akurat nie reagowal na lekarza to lekarz powinien sie ciebie spytac czy w domu reaguje na dzwieki, na ruchy kogos w poblizu, bo to jest wazne...

Pinka- no a co u mnie..siedze i szperam po salonach sukni slubnych :-D ze tak powiem ....

No lece, moze wpade wieczorkiem

Ada tak jak Malgosia pisze,czasem z niczego moze cos wyjsc.co do usmiechu to zawczesnie,my w sumie n ie mielismy wcale za to teraz szczerzy zeby do wszystkich:sorry:a nie mieliscie testu na sluch w szpitalu robionego?????my mielismy:tak::tak:i wszytsko ok,od razu widac bylo,nie wiem jak:no:ale wazne ze 10pkt bylo za to:tak::-)
Gosia nie wiemdzialam ze Jordan ma dziecko i to chore:no:pierwsza moja mysl to jakie cycki miala jesli karmila:sorry:dawaj suknie:-)jatez dzis widzialam ladna:tak:
kazde badanie ma jakis wynik mim o ze nam sie niepodoba.ja niereagowalam dopoty rzeczywiscie by mu sie krzywda dziala i nie musialam:-)
oki lece spac bo dzis dzien byl do gory nopgami i jeszcze gosci nie oczekiwanych mialam:sorry:zeszlo ,ide spac bo wykonczona jestem:no:Kondzio tez teraz usnal:sorry:papa

reklama
heja
my bylismy u lekarza tez wczoraj,bo Julka jakos zaczela swiszczec jak oddycha i oczko ropiec zaczelo i zaczelam sie maretwic,ze moze to plucka.trafilam na mlodego kolesia,ktory bez proszenia zbadal Ja od podstaw,wszystko co sie dalo i malutka jest ok,plucka czyste i dal tylko masc na oczko i doradzil jak sie pozbyc przeziebienia i faktycznie dzis milion razy lepiej jest:tak:koles super i juz wiem,ze bedzie lekarzem obu moich panienek na stale:tak::-)
Ada- Nika tez miala taki test w wieku 8 tygodni i Julka tez ma isc na to niedlugo:tak: czy maluy reaguje na dzwieki sama sprawdz w domu i nie bedziesz musiala sie martwic.Ja codziennie sie bawie juz grzechotka,zauwazylam ze z tysiaca jakie mamy Julka najfajnioej reaguje na drewniana grzechotke,ktora dostala od Nikusi jak przyszla do domku:-)glowka kreci ze szok i na karuzelke tez juz super reaguje wiec wiem,ze jesli na tym badaniu lekarz cos wymysli to Go oleje po prostu;-)a co do szczepionki to w gp robisz spotkanie przewaznie u nurse i gotowe:tak:mi midwive mowila,ze to moje nowe gp tez nie wysyla powiadomien i musze sama pamietac zeby zapisac sie do piguly:baffled:a szkoda,bo z Niak zawsze mi przysylali i nie musialam myslec juz o tym:no::sorry:
gosia- zdecydowaliscie sie na imprezke w domu w koncu ostatecznie czy jeszcze rozwazacie jakies opcje?jak znajdziesz suknie to wklej koniecznie:tak:jak Nastka?zdrowiutka?
pinka-mialam spytac:oglaszalas sie gdzies o sprzedazy ciast?robisz tak prywatnym osobom czy do polskiego sklepu gdzies?bo piszesz ze zawalona bylas ostatnio to sie zaciekawilam:-pja sie wstrzymalam i nie robie bo czasu brak,ale j8uz mi zaczyna powoli brakowac cudowania przy zdobieniach:sorry:takie odprezajace pare chwil dla mnie to bylo,ale narazie odpada.poza tym mamy tu na tym mieszkanku mala lodoweczke i nawet miejsca ciezko by znalesc na torty:-p

moje szkraby popadaly jak muchy:-DNika pewnie sie w nocy obudzi,bo zasnela o 18!!!!!!!mileli dzis mi nowe okna wstawiac i tescie ja wzieli do sienbie zeby sie nie krecila,a chlopy nie przyszli bo czasu zabraklo im i beda w czwartek.Nika za to wyszalala sie z psem i padala w sekunde jak Ja przywiezli:sorry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry