• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Gosia zapomnialam napisac,ja tez mysle ze cos edukacyjnego jakies klocki z numerkami czy wogole cos do nauki:tak:dzieci lubia takie rzeczy tylko na jak dlugo:sorry:moj jak narazie jest czyms zainteresowany kilka sekund:baffled::-D:-D
Syla nie mam pojecia co gotowac juz:no:mysle o ogorkowej a aj mam barszczyk wczorajszy:tak::-pczerwony oczywiscie:-p
oki lece bo zaraz musze wychodzic.o 10.30 mam wizyte u fizjoterapetka to chybasorry:w kazdym razie ostatnio robili mi zdjecie plecow wiec zobaczymy choc juz wiem ze nic nie wyjdzie:no:ostatnio bratowa mi podsunela ze to moze jakis nerw uciska i powinnam isc do neurologa w Pl:baffled:

reklama
ja krtociutko narazie,
malagorzatko-ja tez kupowalam wlasnie dla 2latki prezent i wybralam malutki zestaw ksiazeczek z in the night garden bo uwielbia ta bajkei do tego ogromny zestaw plasteliny play douh bo moja nika dostala pierwszy taki zestaw na 2laka i oszalala!!:tak:i szaleje do dzis za tym,tylko dokupujemy na biezaco rozne foremki:tak:

Witam Mamusie!

Pineczko nie zrobilam zdjec pazurkow jakie robilam na kursie ale jeszcze je nosze moze zdarze zrobic jednak mam juz taki odrost na nich ze szok :-p
Na kursie bylo super mialam fajna instruktorke i nie robila mi na godziny czy dni tylko dotad az pojme :-)
A ty pytalam sie pinka kiedy slub macioe juz date?
a suknie jakas masz?

Malgo-rzatka bardzo ladne te sukienki najbardziej podoba mi sie nr2 jest boska!

Kasia coz za lekarz zmien go!:baffled:

Pozdrawiam i sle ciumaski!

maggusia- kochana slubujemy 15 sierpnia:tak::tak::tak: tak kiecke juz mam tzn wszystko juz mam łacznie z podwiazaka i bucikami:tak::tak::tak:......................
Syla- nom ja mała mrowka robotnica jestem moj sie ze mnie smieje ze jem na zapas i spie na szybko hehhehhe
Kaska- z ciasta pieke do 2 sklepów i prywatnie dla ludzi;-);-);-) wierze ze cie swierzbi do pieczenia ale jak narazie to malusze wazniejszy heheh

a ja znow klinuje:crazy::crazy::crazy::crazy: i robie torta i drożdzowy:-p:-p:-p

dzieki kochane za opinie o sukniach....ale ja jeszcze sobie poszukam choc nie wiem czy znajde cos co mi sie bardziej spodoba...

Rzeczywiscie ta ciastolina moze byc dobrym pomyslem i te puzzle....kupie jedno z tych. DZIEKUSKI

Nastce kupilismy chyba na £4 takie obrazki do ktorych uzywa sie pisaka napelnionego woda i gdy nimi sie maluje one zaczynaja sie "ujawniac"..mala jest happy ! Oczywiscie one potem zanikaja i malujemy od nowa :tak:

Kasia - o jakich foremkach mowisz?Bo moja ma ciastoline i kiedys mialam taki przeblysk ze moze jakies foremki do tego ale nie wiem gdzie to kupic

witam:)
my juz po wizycie w klinice i mój klocek waży juz 5800:-) przez 3 tygodnie przytyl 1 kg wiec powoli stopuje:-) poza tym HV poradzila mi zebym nie dawala dziecku wody bo jest na to za maly:tak:
gosia wiem ze nie zawsze trzeba sie przejmowac ale to chyba kazda mama tak ma z pierwszym dzieciaczkiem :) wczoraj myslalam ze glowa mi wybuchnie bo mlody sie darl prawie caly czas, chyba z 10 razy probowalam go polozyc do lozeczka i ryk, normalnie dosyc mialam .... a pozniej jak juz zasnie i spi dluzej niz 2 godz to nie moge sie doczekac kiedy sie obudzi i go przytule :))
a suknie przepiekne:-):tak: szkoda ze ja nie mialam szerszego wyboru jak szlam do slubu...:sorry:
syla no wlasnie nie wydyawalo mi sie to delikatne w wykonaniu mojego lekarza...:zawstydzona/y: ale skoro jest potrzebne no to trudno:sorry:
kwiateczek no wlasnie lekarz powinien to wiedziec, jeszcze ogladal ksiazeczke Konrada i tam byly wyniki z testu na sluch, wiec chyba jemu okulary potrzebne:baffled:

Ostatnia edycja:
malagorzatko - my kupilismy cos takiego jak dolaczylam na dole,ma 5 roznych tych dlugich wkladek i na kazdej 5 roznych ksztaltow i sie wyciska.poza tym kupilam w willkinsonie zwykle foremki do wycinania ciasteczek(za 1.99£)w ksztalcie zwierzatek:tak:teraz chcemy kupic osmiornice z argosu tez bo naprawde fajna zabawa z tym jest :tak::tak::tak:no i musimy dokupic jakies nowe kolory bo sie latwo mieszaja po czasie:confused2:a na prezent kupilam tez fajny zestaw,bo ma 24kolory ciastoliny i 26 roznych ksztaltow do wycinania i zaplacilam chyba 14£ tylko:-)

Załączniki

• Playdoh.jpg
    Playdoh.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 52
syla- kazal nadal uzywac soli fizjologicznej,wkapywac do dziurek po 2krople przy karmieniu i odsysac gruszka po karmieniu,bo zdazy sie troszke rozpuscic wszystko i mial racje:tak:glowki nie robic raczej wyzej do spania tylko klasc dzidzie na boczku,zeby do gardelka i plucek nie splywalo.oczko ciepla woda i dopiero krem wlozyc,najlepiej przy karmieniu,bo spokojna wtedy jest;-)nie przegrzewac i zostawiac lekko uchylone okno na noc,na lozeczko powiesci mokra pieluszke i dodatkowo miske wody w ppokoju miec zeby mocno wilgotno bylo,bo lepiej sie Jej odksztusza wtedy.
No i dzis Julka juz prawie zdrowa:-):-):-):-):-):-)

Kasia no to faktycznie na fajnego lekarza trafiłaś, tyle rzeczy poradził, a nie tylko paracetamol. super :-) ja też zapamiętam te porady.

Ada, ale ten Twój maluszek rośnie :-) A karmisz piersią?

My wybrałyśmy się na spacer do parku i zaraz jakoś tak lepiej, chociaż pogoda dziś w kratkę :sorry:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry