reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Oj Evoska-ja mam podobne uczucia jak Maxin , jak sie ciebie czyta, to znaczy twoje posty.Jestes niesamowita i masz tyle energii i taki super humorek!Ale to i bardzo dobrze, swietnie sie ciebie czyta.Dolaczylam twoj nr gg do mojego wiec jak cie zlapie i zobaczysz nieznajoma to pewnie bede ja:)A tak wogole swietne fotki!!!No i brzuszek niezle widac jak na 13 tydzien:)
No to ja tez sie przypomne:ja mam 25 lat, mieszkam tu od 9 miesiecy a moj maz do prawie dwoch lat.Kiedy on tu przyjechal ja konczylam studia w Polsce.Jestem nauczycielka- pedagogiem i marze o pracy w zawodzie.Jestesmy malzenstwem od trzech lat i jest nam super.Oprocz tych smuteczkow, o ktorych pisalam zwiazanych z brakiem przyjaciol tutaj.Pochodzimy z tego samego miasta tak wiec oboje jestesmy z plemienia Slowian.Uwielbiam czytac, tanczyc i wogole cos robic ciagle ale ostatnio (patrz ciaza) moim hobby stalo si lezenie przed telewizorem z pilotem w rece(jak dobrze ze mamy pl tv).
A co do swiat to my tez jestesmy  tradycjonalistami i staramy sie obchodzic wszystkie polskie swieta i podtrzymwac polskie tradycje.Co do gotowania to juz pisalam ze niewiele bede robic takze dlatego ze nie moge dostac w tej dziurze gdzie mieszkamy wszystkich polskich produktow.Ale zurek, salatka i babeczka beda no i koszyczek tez.A w sobote jedziemy swiecic jajka, mamy polski kosciol w Manchesterze i staramy sie jezdzic do niego co niedziele:)Karteczki wyslalam, duzo w tym roku i mam nadzieje ze tez cos dostane, bo uwielbiam.Ale wyslalam tez internetowe!:)
Co do tradycji to prawda ze Anglicy nie przywiazuja wagi do swiat i tradycji, pewnie tez dlatego, ze to nie jest kraj katolicki.Ale ja uwielbiam nasze zwyczaje i z uporem bede sie ich trzymac:)
Maxin-kochana, pamietasz jak pisalysmy ze skads sie znamy i pokrewne dusze.I znowu cos zauwazylam.Pamietasz jak pisalas ze ty jestes z 29 lisopada-strzelec , ja pisala ze ja jestem strzelec z 30 lisoppada.A teraz tu czytam ze twoj maz jest byk, no wiec chcialam ci powiedziec ze moj maz tez!!!I co to, przypadek???
Maxin a wogole jak ty sie czujesz, masz jakies bole lub dolegliwosci, no i jak dzidzia?
Zmykam bo glodek mnie dopadl:)
papatki

reklama
To znowu ja!
Arus -Marcelek jest cudny, i super ze jest grzeczny, mozesz odpoczac i podladowac akumulatorki:):):)
Maxin-jaka malusia byla twoja fasolka:)I sliczne zdjecie z waszego slubu, tego twojego meza to twarz tez skads znam.Nie chce aby to nierealnie brzmialo ale naprawde jakos mi bardzo znajomo wygladacie obydwoje:).Hm, bede dalej nad tym myslala.
Anya- super, ze babcia bedzie pod reka.Dobrze ze nie zamieszka z wami tylko w innym domku bo co za duzo to niezdrowo ale tak naprawde to bedzie duza pomoc dla was.
milego wieczorka

Anya - bo ja to taka gadzinka gadulka jestem  ;D wiem ze to meczace czytac tak duzo
ale mozecie mnie omijac przeciez, bo jak ja sie tylko o tym nie dowiem ze mnie nie czytacie to sie nie obraze:)))
fajnie ze sie Cieszysz z powodu przyjazdu tesciowki- tzn z pewnoscia fajna babka - ja to mam swoja pod nosem i uciekam gdzie pieprz rosnie - b za duzo dobrych rad to mozna osiwiec:))

Iziu - Ty zaloz temat mamy z Manchester - moze poznasz jakies fajne dziewczyny - ale pamietaj nigdy fajniejsze
niz my nie beda ale to zawsze cos ;) albo sie pakujcie z mezem i do Londynu (choc wiem ze nie jest to nalepsze rozwiazanie - bo tu to juz tlok) :)))  fajnie ze napisalas o sobie - juz tak jakos razniej prawda?? jescze fotke podklej z mezusiem najlepiej - tylko mu nic nie mow przypadkiem hi hi hi

Maxinka - Ty to przebilas list dnia dzisiaj tymi fotami - Natalka taka kruszynka taki fasoleczek kochany
no i piekna para szczescia Wam zycze z calego serca !!!!

no i fajnie ze jestesmy szczesliwe!! to najwazniejsze:)

milego wieczoru wieczora czy jakos tam
papatki

ps NIE LADNIE NIKT NIC NIE NAPISAL NT SPOTKANIA - patrz spotkania mam londyn

zapominalam dodac Evoska ze peruka niezla i ty fajowo w niej wygladasz,widac ze jajcara z ciebie ;D a co do GP to faktycznie fatlnie trafilas,ale jak sie przeprowadzilas to i tak musisz zmienic ,prawda,wiec w okolicy znajdziesz na pewno przychodnie ,ktora sie lepiej toba zaopikuje i bedzie w tym szczegolnym stanie o ciebie dbala.A jak nie to i tak masz parwo do zmiany lekarza jak ci nie odpowiada,wiec do dziela moja droga ;D

Izusia niezle niezle,ciekawa co jeszcze sie dowiemy...........no cos w tym musi byc,niewiem czy wierzysz w reinkarnacjie i takie tam,ale jak tak to powiedz mi czy mials moze kiedys uczucie ,ze bylas w poprzednim zyciu zwierzatkiem,a jak tam to jakim co sie wydaje.Bo ja mam takie silne czasami odczucia,ze bylam zwinnym zwierzatkiem,ale to powiem pozniej jakim ;) I wiesz co ja tez mialm byc nauczycielka,studiowalam AWF,ale tu przyjechalm i nie skonczylam,a psychologia od dawien dawna sie interesuje ;)
co do pytanka jak sie czuje to powiem,ze od paru dni nie moge narzekac,jest ok,oprocz nocnych wydapow do toalety,bo tak ciezko wstac z lozka,boli wtedy bardzo miednica,a brzuch czuc jak worek ziemniakow gdy sie przewracam.A ty moja droga jak???Nadal bole miednicy dokuczaja i krzyrze,bo moze powinnas isc do Gp,a on cie skieruje na fizjoterapie,na pewno pomoze.Ja dostalam swiena rzecz od laski u ktorej pracowala,pas ciazowy,ktory pomaga podtrzymac brzuszek,a wyglada tak,naparwde pomogl,jak mogal bys dostac cos takiego to polecam.
pasciazowy6op.jpg

uciekam gotowac obiadek dla chlopakow ;D

ojejku dziewczyny, alezscie nastukaly dzis!Evoska!a ty to rekordy bijesz :laugh:
Ara Twoj synek przesliczny jest i wiesz co?zanim jeszcze przeczytalam twego posta to tak sobie pomyslalam ze chyba spokojne dziecko, takie slodkie, ze nie placze za mocno, a potem przeczytalam twoja wypowiedz:):):)):)
Bardzo bardzo mnie interesuje jak przebiegala cesarka Twoja, jkie masz doswiadzczenia, bo wiesz, ja tez bede miala wiec ciekawa jestem . a jak u ciebie z karmieniem?czy ci pomagano?jak sie czulas po cesarce?czy mialas cesarke z epiduralem czy full znieczulenie?jesli bedziesz miala czas to bede baaaradzo wdzieczna!!!!!!!!!!!!!!!
No i jeszcze napisz jak teraz samopoczucie, jak juz jestes bez brzuszka:):):):)):

A ja dzis dziewczyny bylam u lekarza, czekalam 1,5godziny!!!!!!!! :mad: a potem posluchalam serduszka. MAm anemie, mam brac zelazo i z adwa tyg jak szybciej nie bedzie porod to juz bedzie Fasolina z nami, malo juz zostalo:):):):):)

Evoska- przy Twojej pasji prowadzenia rozmow powinnas juz otrzymac na forum status FANKI, a Ty co- dopiero 24 posty? HIHI ;-)

Tamarunia- jak nastawienie psychiczne przed cesarka? Oj zaczelo sie wielkie odliczanie...

maxin- ladne zdjecia! A ten pas to nie ugniata Ci Natalki? Bo wyglada troche jakby Cie kliszczyl :-)

izusia- strzelce laczmy sie :-) Ja jestem z 28 listopada, maxin z 29 listopada, a Ty z 30 listopada! Jaka piekna kolejnosc ;-)

ha ha ha dobre Anya,strzelce goruja co na forum ;D ;D ;D to teraz juz wiem skad ty masz tyle energi w sobie ;D pas na zdircu troche za mocno scislam,ale tak nie ugnaita,bo na sam brzuszek jest elstyczna tkanian,a tylko pod brzuszkiem jest rowniez elestyczny,ale grubszy pas,ktory jak widzis zwchodzi pod brzuszek i go podtrzymuje

Tamarunia to sie wyczekalas,anemie mowisz ze masz,a mials jakies objawy,jak iskierki przed oczami,zawroty glowy itp??????

Maxin a to sa objawy anemii?serio?nawet nie pomyslalam, a iwlasnie mialam, takie kropki biale przed oczasmi i zawroty glowy, ciezko utrzymac pionowa pozycje :D smiesznie to brzmi, jak jakas cpunka, ale myslama ze to normalne w ciazy, ze sie jest takim oslabionym.
a moje samopoczucie normalnie, dzieki Bogu jest extra!jestem spokojna!!!!Jest mi rybka co mam miec czy cc czy nat juz sie nie przejmuje, tym bardziej, ze sobie dzis pogadalam z ta fajna lekarka i ona mnie uspokoila nawet jesli chodzi o karmienie piersia. no ogolnie jest fajnie:) tylko juz si nie czuje jak slona a jak dwa. a tylko 10kilo przytylam ::) wiec w sumei nie tak zle jak na 37tydz ciazy..

dzieki dziewczyny za mile slowa :)

tamarunia cesarka przebiegla ok. odczucia mam dobre, tym bardizej ze u mnie nie bylo wyjscia musialam ja miec, bo za nic w swiecie nie urodzilabym naturalnie. szkoda tylko ze tak dlugo mnie meczyli, ale polozna dzisiaj mi powiedziala ze maly sie zupelnie nei zstresowal, takze o tyle dobrze. pokarm tak naprawde w duzych ilosciach pojawil mi sie dopiero wczoraj, a w szpitalu jakos tam karmilam i choc marcel stracil na wadze, co jest normalne to raczej nei narzekal na cyca :)
czulam sie dobrze, a mialam ja robiona na epidural, takze bylam wszystkiego swiadoma. dziwne uczucie bo choc nie boli to ma sie wrazenie jakby cale wnetrznosci wyjmowali i upychali, no i czuje sie takie ciagniecie brzucha...a bez brzucha...hmmm, do dzisiajmi calkiem nie spadl a w dwa dni po cesarce jeszcze wygladalam jak w ciazy... ;)

reklama
CZesc kochane dziewczynki!!!

Matko ile mnie tu nie bylo!!!A ile mam do nadrobienia...Ale wybaczcie, nie wiem czy mi sie uda.Obejrzalam tak "po lebkach" wiekszosc wiadomosci i ogladalam zdjecia dzieciaczkow.Jakie cudne te Wasze pociechy!!!Zakochalam sie w Majeczce!!!Co za cudowna dziewczynka!!!Malvinko gratuluje!!!Anyu Josh juz jest taki duzy.Jejus jak ten czas leci.JEst poprostu przesliczny.I chyba podobny do ciebie jednak.I wyczytalam gdzies ze sie zareczylas!Ogromne gratulacje!!To teraz czekamy na date slubu ;) Leedsano twoj synek ma takie same wloski jak moja Julcia :) rostrzepane blond piorka...Super....JEjus wogole wszystkie maluchy sliczne...Aro tobie gratuluje kochana SYNKA!!!Jejku ile sie nowych mamus pojawilo...Witam wszystkie razem i kazda z osobna....

Maxin juz myslalam ze nie zdaza mi zalozyc netu do twojego rozwiazania.Kruszynko ty jedna.Dziewiaty miesiac ciazy a brzuszek okraglutki i taki zgrabniutki.JEdz wiecej troche.Podpas sie bo chudzina z ciebie!!!

Jak sie czujecie ciezarowki?Tamarunia u ciebie to juz koncowka.I jak widze tez cesarka jak u Ary?
Kochane moje ciesze sie bardzo ze znowu moge byc na bierzaco :) ufff .....Ten internet to jak nalog....Ale jak to z nalogami bywa trudno z nich zrezygnowac....Ale co tam duzo gadac.Stesknilam sie za Wami kobietki....Az mi sie humor poprawil jak juz sobie troche poczytalam nowinek ;)

A u nas wszystko ok.Zmienilismy mieszkanie na wieksze.Poprzednie to bylo studio flat a teraz mamy duuuuzzzzeeee one bed.Sliczne sloneczne i wogole jakos sie tu fajnie nam mieszka.Cena tez oczywiscie skoczyla do gory ale nie mowmy o minusach....Julcia,moj najwiekszy SKARB rosnie tak szybko ze sama czasem zastanawiam sie gdzie jest ten moj maly paczus?TEraz to juz duza pannica, ktora ma wlasne zdanie i niesamowita energie!!!Jest przezabawna i najukochansza na swiecie....Wkleje kilka fotek to same ocenicie czy podrosla....

Czytam o spotkaniu mamus ale ja musze ostro zaprotestowac!!!22 kwietnia lecimy do Polski z Julka na trzy tygodnie.Na szczepienie i wogole troche sie pobyczyc w kraju wiec nie pasuje nam zadna z dat :( mysle, ze trzecie spotkanie tez nas ominie....A nie lepiej poczekac az bedzie juz tak bardzo cieplutko?Najlepiej tak po 12 maja (bo wtedy wracamy ;) ) ale to tylko taka moja skromna prosba...No nic.Jesli teraz nam sie nie uda byc na spotkaniu, to juz za czwartym razem bedziemy na bank!!!

Jak sie ciesze, ze juz moge sobie z Wami poklikac....Uciekam ogladac LOSTA z mezulkiem.A na koniec wklejam fotki mojej panny...Caluj Was mocno!!!Dobrej nocki....

4445ku.jpg

5557uv.jpg

7775ys.jpg

Do góry